Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

Celstraf voor fataal verkeersongeval Duiven

rechtbank

De rechtbank heeft een 28-jarige automobilist uit Duiven veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Oostsingel in Duiven. Hij kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden opgelegd. Daarnaast kreeg hij de maximale rijontzegging van 5 jaar.

Op 12 november 2016 was de man na een avond stappen op de terugweg naar zijn huis. Onderweg reed hij onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol met ongeveer 80 kilometer per uur door rood licht. Daarbij schepte hij een overstekende fietser.

Doorrijden na ongeluk

Deze 20-jarige man uit Giesbeek was ook onderweg naar huis na een avond stappen. De Duivenaar reed vervolgens met zijn zwaar beschadigde auto door naar huis en liet de ernstig gewonde man in hulpeloze toestand achter. De man uit Giesbeek is later die dag aan zijn verwondingen overleden.

Volgens de man zou hij door groen zijn gereden, maar de rechtbank vond dit niet aannemelijk. Daarbij keek de rechtbank naar het uitgebreide politieonderzoek, de instelling van de verkeerslichten en een getuigenverklaring.

Straf hoger dan eis

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van 15 maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van 4 jaar. Volgens de rechtbank deed deze eis geen recht aan de feiten.

De Duivenaar was tijdens de fatale avond al een paar keer eerder achter het stuur gekropen. Hij was de chauffeur. Er zijn dus vele momenten geweest waarop hij anders had kunnen en moeten beslissen voordat hij op het laatst besloot zelfs naar huis te rijden.

Zonder rijbewijs

Bovendien beschikte de Duivenaar tijdens het fatale ongeval niet over een geldig rijbewijs. Een aantal jaar eerder was hij al betrokken bij een ander verkeersincident. Daarbij was bepaald dat de man zijn rijbewijs ieder jaar opnieuw moest verlengen.

De man kwam alleen in aanmerking voor verlenging als hij dan bij een medische keuring geschikt werd verklaard. De man liet zich in 2016 niet keuren en zijn rijbewijs was dus verlopen.

Kwalijk

Het onverantwoorde rijgedrag van de man heeft een ander het leven gekost. Alles bij elkaar neemt de rechtbank hem dit bijzonder kwalijk. De rechtbank vindt hiervoor alleen de opgelegde straf passend.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Politie houdt man aan in Blueband-bajes

Foto: Politie

Gisterenochtend hield de politie een man aan in de Blueband-bajes. Een bezoeker misdroeg zich tegen het personeel.

Maandagochtend is een man aan gehouden omdat hij onbeschoft reageerde op het personeel van de Blueband-bajes. Hierdoor was de desbetreffende personeel niet meer welkom. Nadat hij ook het personeel bedreigden en uitschold heeft die de politie gebeld.

De politie heeft de man aangehouden en van de gevangenis naar het cellencomplex aan de Beekstraat gebracht.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ in Stadstheater

foto: Stadstheater

Woensdagavond zal Anne Wil Blankers schitteren in de bekroonde voorstelling Miss Daisy in het Stadstheater. De voorstelling vertelt het verhaal over de vooroordelen, racisme en het ouder worden.  

Op woensdag 14 november zal de voorstelling Driving Miss Daisy zichtbaar zijn in het Stadstheater. Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (gespeeld door de Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde Driving Miss Daisy van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden te vinden.

Kaartjes zijn €24,50 online en aan de deur te koop.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koken binnen je budget

Rozet organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.
  • In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl.

Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos.

Waar: Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61, 6826 AW Arnhem

Wanneer: Vanaf woensdag 28 november, om 09.30 uur

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair