Beginpagina Nieuws Provincie: bedrijfsruimte slopen is noodzaak

Provincie: bedrijfsruimte slopen is noodzaak

5 min leestijd
0
rijn-_en_parktoren

De provincie Gelderland steunt plannen van gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen om bedrijventerreinen te verwijderen. Volgens de Gedeputeerde Staten is de sloop van ongeveer 150 hectare industrie- en kantoorruimte noodzakelijk om te kunnen blijven vernieuwen. “Zolang er nog geen afspraken zijn gemaakt om het overaanbod terug te dringen, sneuvelen veel kansrijke initiatieven bij de Raad van State.”

Behoefte

Als er al voldoende aanbod is, is er immers ook geen behoefte aan nieuwe plannen, zo redeneren de Gedeputeerde Staten. Zo wil de provincie meer kantoorruimte rondom de grote treinstations. Als er al een overaanbod aan kantoren is, zou toestemming voor dit soort projecten nog wel eens lastig kunnen worden. “Daarom moet de regio afscheid nemen van minder goede locaties.”

Gedeputeerde Staten zijn tevreden met de voortgang van het Regionaal Programma Werklocaties (RPW) in de regio Arnhem/Nijmegen. Dit schrijven zij in een brief aan de 19 aangesloten gemeenten. In het programma staan afspraken om het aanbod aan bedrijventerreinen, detailhandel en kantoren in de regio beter te laten aansluiten op de vraag uit de markt.

Pijn

De provincie wil ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen. Dat vraagt om scherpe keuzes, die gemeenten samen moeten maken. Dat doet soms pijn, begrijpt gedeputeerde Michiel Scheffer (D66) van economische zaken. “Maar het geeft de regio de ruimte die nodig is om zich economisch door te kunnen ontwikkelen.”

Wel plaatst de gedeputeerde wat kanttekeningen bij de plannen van de gemeenten. Zo hebben die nog niet goed uitgewerkt wat er moet gebeuren met grote winkels in buitengebieden. Ook zijn niet alle bestemmingsplannen helemaal duidelijk. De bedoeling is om na de zomer te beginnen aan de sloop van bedrijventerreinen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…