Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Raad ziet veel problemen bij invoering diftar

container

Een groot gedeelte van de gemeenteraad ziet de nodige beren op de weg bij de invoering van het zogeheten diftar-systeem. Dat is maandagavond gebleken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Als die problemen zijn opgelost, lijkt een ruime raadsmeerderheid in te stemmen met het vuilophaalsysteem. Daarbij betaalt de burger voor elke keer dat hij een zak in een vuilcontainer dumpt.

Minima

De PvdA wil bijvoorbeeld niet dat de minima erop achteruit gaan. Hiertoe dient de partij met GroenLinks een wijzigingsvoorstel in om die een tegoed te geven op de Gelrepas. Hiermee is het gratis tot het gemiddelde aantal zakken zoals dat nu aangeboden wordt. Mocht je minder afval aanbieden dan blijft er tegoed over dat ingezet kan worden voor de doelen van de Gelrepas.

De tweede randvoorwaarde is dat er een goed voorstel moet liggen voor de ouderen, voor de mensen die te maken hebben met medisch afval, voor mensen met jonge kinderen en voor mensen wonend in hoogbouw in verband met GFT. Ook Verenigd Arnhem vindt dat er te weinig is nagedacht over de situatie van bewoners van hoogbouw.

PET-flessen

Deze partij maakt zich met name zorgen over studenten en andere ‘voordeurdelers’. De partij opperde verder het idee dat je alle PET-flessen bij alle supermarkten in moet kunnen leveren. “Niets is zo irritant om bij te moeten houden waar je welke fles vandaan hebt gehaald. Uiteindelijk belanden ze toch allemaal in de versnipperaar”, laat de fractie na de vergadering weten.

Alleen de VVD keert zicht tegen de invoering van het diftar-systeem. De liberalen vrezen een toename van zwerfvuil in de stad. Zij zeggen alle moties te steunen die de invoer van het systeem uit- of afstellen.

Betalen per kilo

De SP wil dat de burger betaalt per kilo afval, niet per afvalzak. Voor de socialisten is dat een harde eis. Anders zal deze partij tegen het systeem stemmen. Daarvoor is wel een aanpassing aan alle vuilcontainers nodig.

In principe neemt de raad komende maandag een besluit over het diftar-systeem. De PvdA wil echter niet over één nacht ijs gaan en het besluit tot juni uitstellen. “Het voorstel is simpelweg nu niet af. Snelheid mag niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair