Connect with us
he kom aan

Nieuws

Tweede Kamer verder zonder Arnhemmers

Kerstens

Arnhem krijgt de komende tijd geen vertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Geen van de vier kandidaten uit de stad halen de Tweede Kamer met de voorlopige uitslag zoals hij er nu ligt. PvdA’er John Kerstens stond op de elfde plaats; zijn partij haalt waarschijnlijk negen zetels.

De afgelopen vier jaar zat hij als enige Arnhemmer in de kamer. De andere bewoners van de stad stonden bij hun partijen op een niet-verkiesbare plaats. Of een van hen op voorkeurstemmen is verkozen, is nog niet bekend.

VVD grootste

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag is de VVD de grootste partij in Arnhem geworden. Ruim 15.500 Arnhemmers spraken in het stemhok hun vertrouwen uit in de partij van Marc Rutte. In absolute aantallen stemden een handjevol minder mensen op de liberalen dan in 2012. Vanwege de hogere opkomst (ruim 77 procent) daalde het percentage van 19,7 tot 17,1 procent.

Daarmee volgt Arnhem de landelijke trend. Anders dan in de rest van Nederland is D66 de tweede partij van de stad met 16,1 procent. GroenLinks is derde geworden met een percentage van 14,4 van de stemmers. PVV en CDA scoorden met 12,o en 6,8 procent lager dan het landelijke gemiddelde.

Schrale troost

Ook in Arnhem is de PvdA de grote verliezer. Schrale troost voor de sociaal-democraten is dat ze in Arnhem iets hoger hebben gescoord dan in de rest van Nederland: 6,8 procent tegen 5,7 procent. Opvallend is de relatief hoge score in Arnhem van kleine partijen DENK en Partij voor de Dieren. Beide partijen hebben een actieve achterban in de stad.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair