Beginpagina Nieuws De stad weer wat groener op Boomfeestdag

De stad weer wat groener op Boomfeestdag

4 min leestijd
0
boomplantdag

Wethouder Ine van Burgsteden moet flink aan het werk tijdens Nationale Boomfeestdag. Woensdag zal de wethouder van Openbare Ruimte diverse bomen in heel Arnhem planten. Onder meer kinderen zullen haar daarin bijstaan.

“Ik zie altijd weer uit naar deze feestelijke dag”, laat Van Burgsteden weten.”Onze groene stad nog groener maken, is een mooie en dankbare klus.”

Belangeloos

Vooral kijkt ze uit naar het enthousiasme van de vele kinderen die helpen met het aanplanten van nieuwe bomen. “Een groot compliment wil ik ook maken naar alle organisaties, zoals scholen, die zich vaak belangeloos inzetten om deze dag tot een succes te maken.”

Woensdag staan er in het kader van de bomenplantdag diverse activiteiten op de rol. Zo komen er bomen bij in Park Klarenbeek en rondom de Binnenstadsschool. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de fruitbomenaanplant aan de Metamorfosenallee.

Passende plek

Om 14.00 uur overhandigt wethouder Van Burgsteden op het stadhuis symbolisch 24 bomen aan leden van de teams leefomgeving van de gemeente Arnhem. Elk team (Arnhem kent 8 van dit soort teams) krijgt drie bomen tot zijn beschikking, die het in overleg met de wijk een passende plek kan geven.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Restaurant Osteria Vicini sluit deuren

Na anderhalf jaar heeft ondernemer Robert Wittenberg besloten zijn horecazaak Osteria Vici…