Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Leraar Arnhemse school genomineerd voor Beste Docent Nederlands

Henk ter Haar

Leraar Henk ter Haar is in de race voor de titel Beste docent Nederlands van 2017. In het NPO-radioprogramma Taalstaat is deze nominatie zaterdag bekendgemaakt. Volgens zijn collega Bert Mollema is Ter Haar goed in het verbinden van mensen. “En dat is wat taal ook doet.”

Ter Haar is docent Nederlands en teamleider VMBO aan de gereformeerde Guido de Brès-scholengemeenschap in Arnhem. Zijn vermogen tot verbinden is een belangrijke reden waarom hij genomineerd is voor de titel. Ook wordt zijn vermogen tot de inzet van nieuwe media voor zijn lessen geroemd.

Anne Frank op Twitter

Zo laat hij leerlingen zich inleven in personages uit boeken door ze zogenaamd namens deze figuren te laten twitteren. “Ze delen dan wat die personages meemaken in het boek”, legt Ter Haar uit in Taalstaat. Op een gegeven moment gaat dan bijvoorbeeld ‘Anne Frank’ een gesprek aan met ‘Harry Potter’. “Dat is dan wel merkwaardig, maar je dwingt de leerling zich te verdiepen in een boek.”

Ook stimuleert de docent graag debatten in zijn klas. “Zo leren leerlingen van elkaar”, vindt hij. Ook werkt hij vaak samen met zijn collega. “Leerlingen doen na wat ze jou zien doen. Daarom moet ik zelf ook blijven leren.”

Klooien

Een ander aspect van Ter Haars leraarschap is het zogeheten ‘klooien’. Hij vindt het belangrijk om leerlingen zelf in sommige opzichten hun grenzen te laten ontdekken. En wat vinden leerlingen van hem? “Gewoon een hele fijne leraar”, zegt er eentje tegen de microfoon van Taalstaat.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair