Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Ritsema wil meer ruimte voor fiets en trolley in binnenstad

Trolleybussen

Wethouder Geert Ritsema van verkeer wil ruim baan voor de fiets en de duurzame trolleybus in het centrum van Arnhem. Dat blijkt uit de visie De Arnhemse binnenstad binnen bereik. De SP’er heeft die dinsdag namens het college gepresenteerd.

In de visie zijn concrete maatregelen en projecten opgenomen die volgens B&W de bereikbaarheid, vindbaarheid, gastvrijheid en de kwaliteit van de leefomgeving van het Arnhemse centrum vergroten. De komst van Trolley 2.0, snelfietsroutes, meer stalling en betere ontsluiting van de Zuidelijke Binnenstad zijn voorbeelden daarvan.

Automobilist

De gemeente zegt de automobilist niet te vergeten. Voor die groep bezoekers aan de binnenstad komen zogeheten park and ride-voorzieningen aan de randen van de stad. Grote parkeerplaatsen buiten het centrum met een pendelbusverbinding moeten de druk op de binnenstad verlichten.

Deze voorstellen zijn bedoeld voor de lange termijn. Ritsema kondigt ook voor de problemen van nu maatregelen aan. In overleg met bewoners en ondernemers meer fietsenstallingen. Verder gaat de gemeente experimenteren met speciale parkeervakken voor bromfietsen. Ook gaat de gemeente kijken naar mogelijkheden voor flitsparkeren en een beter openbaar vervoer.

‘Prima bereikbaar’

Met de visie borduurt het college voort op de koers die in 2015 is ingezet met de nota De Arnhemse Binnenstad. Uit onderzoeken en analyses blijkt volgens de gemeente dat de binnenstad van Arnhem op dit moment, zowel lopend, op de fiets, met het OV, als met de auto prima bereikbaar is. Ritsema neemt de maatregelen om dat zo te houden.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair