Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Mishandeling peuter: celstraf stiefvader, moeder voorwaardelijke straf

rechtbank

De moeder van peuter Lisa krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Dat heeft de rechtbank in Arnhem geoordeeld. De 45-jarige Arnhemse stond terecht voor de mishandeling van het toen 3-jarige meisje. De ex-vriend van de vrouw moet wel onvoorwaardelijk een jaar de gevangenis in.

Dat meldt de rechtbank. Verschillende instanties die de opvoeding in de gaten houden, vinden dat het kind bij de moeder moet blijven. De moeder moet aan een hoop voorwaarden van de reclassering voldoen. Gaat ze opnieuw de fout in, dan moet ze meteen weer de cel in.

Continuïteit

“Ondanks wat er is gebeurd is het kind altijd bij haar blijven wonen en nooit uit huis geplaatst”, stelt de rechtbank vast. “Continuïteit is belangrijk. De moeder heeft nu begeleiding bij de opvoeding.  Als de rechtbank nu een gevangenisstraf op zou leggen, zou het kind hiervan de dupe worden.”

De vrouw moet wel verplicht mee blijven werken aan de begeleiding en krijgt ook een extra lange proeftijd van 5 jaar, zodat in de gaten gehouden kan worden of het goed gaat. De rechtbank heeft ook bepaald dat deze voorwaarden meteen ingaan.

Beschermen

De 36-jarige stiefvader had een grotere rol in de mishandeling, oordeelt de rechtbank. Maar de moeder van het kind had haar beter moeten beschermen en is daarin tekortgeschoten. “Door niet in te grijpen en de mishandelingen niet te stoppen, heeft zij haar moederlijke taken ernstig verzaakt”, oordeelt de rechter.

De gevangenisstraf die de man voor deze mishandelingen krijgt, is gelijk aan de eis van officier van justitie. De straf van 12 maanden moet hij ook helemaal uitzitten. De rechtbank ziet geen reden een hogere of lagere straf op te leggen.

Peper in haar ogen

Het paar zou onder meer bij het inmiddels vijf jaar oude meisje peper in haar ogen hebben gewreven, een prop in haar mond hebben geduwd en haar bijna naakt in de kou op het balkon hebben gezet. De zaak kwam aan het rollen toen een buurtbewoner het jonge slachtoffer zo in haar onderbroek zag staan.

De moeder zou tegenover getuigen hebben verklaard dat het meisje had gelogen en daarom straf verdiende.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair