Connect with us
He Komaan

Nieuws

Proef de Eusebius levert 20.000 euro op

herauten mansour

Het evenement Proef de Eusebius heeft gisteren 20.000 euro opgeleverd voor de restauratie van de luchtboogbeelden op het kerkgebouw. Dat heeft de organisatie van het evenement gisteren laten weten. De opbrengst valt de organisatie tegen; die had op 50.000 euro gerekend. Volgens Stichting Eusebius kan de opbrengst van de avond nog wat oplopen.

Een veiling van drie van de beelden leverde per beeld zo’n 1.500 euro op. Dat is wel ongeveer het bedrag waar organisatie Stichting Eusebius op heeft gerekend. Van de 96 beelden zijn er 30 nog herplaatsbaar. Vanwege de poreuze steensoort waar die van zijn gemaakt is het niet verstandig om die op de kerk te laten staan.

Vitesse-shirt

Daarom worden ook die vervangen. Naast de beelden gingen er ook enkele kunstvoorwerpen onder de veilinghamer. Ook konden bezoekers bieden op onder meer een gesigneerd Vitesse-shirt, een design-badpak en bedrijfsuitjes. Meerdere Vitesse-kavels werden gepresenteerd door oud-voetballer Marc van Hintum.

Op de avond in de Eusebiuskerk waren zo’n 500 bezoekers aanwezig. Zij konden ook genieten van dans en Arhemse muziek, van het Gelders Orkest tot aan vader en zoon Hartkamp. Verder konden alle deelnemers van de avond eten bij allerlei horeca-stands. Een deel van de opbrengst hiervan gaat ook naar de luchtboogbeelden.

Herauten

Bijzonder was de ontvangst. Elke bezoeker kreeg een warm welkom van geüniformeerde herauten van Stal Mansour. Gezeten op paarden bliezen zij op trompetten verwelkomende tonen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair