Connect with us

Zakelijk

Bakker Hilvers steunt SamenLoop voor Hoop met verkoop Kiembrood

Kiembrood

Sinds kort heeft Bakker Hilvers een nieuw brood in het assortiment: Kiembrood. Het wordt gemaakt van een speciale meelsoort die tien keer meer tarwekiemen bevat dan regulier meel. Hoewel het eruit ziet en eet als witbrood is Kiembrood dus extra gezond!

Het brood is ook om een andere reden speciaal: van elk verkocht brood doneert Bakker Hilvers 50 cent aan de landelijke actie SamenLoop voor Hoop, een initiatief van KWF Kankerbestrijding.

Eenzaamheid

Ilse Lamers, die samen met Koopmans meel het initiatief nam voor de kiembroodactie, signaleert dat men graag berichten over de leuke dingen en de successen van het leven deelt. In verdrietige tijden, bijvoorbeeld bij ziekte of sterven, is dat veel minder vanzelfsprekend, met eenzaamheid tot gevolg.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette die bedoeld is om mensen die direct of indirect met kanker te maken krijgen een hart onder de riem te steken en om met hen het leven te vieren. Tegelijkertijd wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Bol van feest

De Facebook-berichten van Bakker Hilvers staan momenteel ook vooral bol van feest. Dat mag ook, want we bestaan dit jaar 250 jaar. We willen echter ook in deze feestmaanden niet voorbijgaan aan het verdriet en de zorg van mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Daarom nemen we als eerste bakkerij uit Arnhem deel aan deze actie.

Het geld dat we met de verkoop van Kiembrood inzamelen, doneren we tijdens de dichtstbijzijnde Samenloop voor Hoop. Deze wordt op 1 en 2 juli in Doetinchem gehouden. We hopen een flinke cheque mee te kunnen nemen!

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Weer de weg omhoog’

Het waren drie zware jaren voor de bekendste Kebab keizer van Arnhem. Maar de bekende ondernemer van Chico’s Place, Chico’s Place to Go en Tuna Pide Pizzaria weet de weg weer omhoog te vinden. Het wordt steeds drukker in de zaak en de bezorgingen nemen steeds meer toe. Maar makkelijk waren de afgelopen jaren niet. Veel geroddel en gestalk hebben ertoe geleid dat het zware tijden waren voor ondernemer Eyyub Uyar.

Ondernemer Eyyub Uyar heeft drie zware jaren gehad. Veel geroddel en gestalk hebben toegeleid dat het soms moeilijke momenten waren. Maar de ondernemer heeft de weg weer omhoog te pakken. “Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik elke dag vier bezorgers heb rondrijden. Sommige dagen verdienen wij meer met bezorgen dan aan mensen in de zaak.” vertelt Eyyub vol verbazing. Waar vroeger hij meer omzet pakte op mensen die in zijn zaak kwamen, merkt hij dat mensen ook veel meer thuis bezorgen. Hij heeft vanaf de middag dagelijks al vier bezorgers rondrijden. “Ik heb één keer gehad dat we vijftig bestellingen in een uur hadden. Die rare pieken beginnen wij steeds meer te krijgen. Ik ben aan het nadenken over een vijfde bezorger of andere bezorglocaties.” maar niet alleen bezorgen gaat goed, ook de zaak begint steeds drukker te worden.

Pizza en traditie

Ook de pizza’s van zijn nieuwe zaak Tuna Pide en de traditionele Kabab verkoopt enorm goed. Mensen komen zelfs van buiten Gelderland om te komen eten. Ook de spelers van Vitesse weten zijn zaak regelmatig te vinden. Laatst kreeg hij een bestelling van 130 pizza’s voor een school. Ook de traditionele kebab verkoopt goed. “Mijn kok maakt eigen kip en kalf kabab met de hand. Hij haalt vers het vlees van de slagerij en snij traditioneel het vlees dun met een mes. Niet zoals we tegenwoordig met een snijmachine werken en kebab van de slagerij. Mensen willen de ouderwetse smaak proeven zoals kebab hoort te zijn. Ik zit erover na te denken om voortaan traditioneel kebab te maken in plaats van het kebab wat ik normaal verkoop.”

Gedoe

Maar het waren zware tijden. “Wij kregen soms elke maand de inspectie op bezoek omdat iemand valse beschuldigingen deed bij de inspectie. Maar elke keer kregen we te horen dat we goed bezig zijn. In het begin maakte me dat boos, maar ook de inspectie zegt dat wij ons geen zorgen moeten maken. Ze hebben alle vertrouwen in ons, maar moeten bij elke melding controleren.” vertelt Eyyub. Maar nog steeds heeft hij er last van. “Elke dag ouwehoert iemand met mij door anoniem te bellen en dan te gaan schelden. Ik lach altijd om die man en hang vervolgens op.” vertelt Eyyub. “Mensen zijn jaloers op mij en gunnen mij niet het geluk wat ik nu weer heb niet. Maar ik werk zeven dagen per week hard. Er is een Turkse gezegde ‘Werkende ijzer roest niet’.” aldus de ondernemer.  “Sterker nog, het geeft mij steeds meer energie als ze me nu bellen!”

Toekomst

Dat Eyyub niet stil zit blijkt maar weer. “Elke dag kijk ik om me heen, ik ga ook met regelmaat naar Rotterdam en Amsterdam, waar veel ontwikkelingen zijn bij collega’s. Ik wil meer de traditionele gerechten hebben die voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alleen voor de Turkse gemeenschap.” aldus Eyyub. “Daarnaast merk ik dat steeds meer mensen behoefte hebben om thuis eten te krijgen. Het wordt steeds moeilijker om ook buiten de gemeentegrenzen te bezorgen. Daarom zijn we aan het kijken om locaties te ontwikkelen waar alleen maar vanuit bezorgd gaat worden. Maar ook waar mensen kunnen halen. Wij denken aan een soort Chico’s Place Drive. Een plek waar mensen kunnen halen vanuit de auto of waar wij bezorgen.” aldus de trotse Eyyub.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Opening Arbeids Onderzoek Centrum Scalabor

Foto: Scalabor - John Voermans

Donderdag 22 november was de officiële opening van het nieuwe Arbeids Onderzoek Centrum (AOC) bij Scalabor.  Met de multifunctioneel arbeidsonderzoek- en trainingscentrum wil de sociale werkplaats talent ontdekken van hun deelnemers.

Bij het AOC komen deelnemers vanuit de Participatiewet en medewerkers met een Sociale Werkplaats-dienstverband. Hier ontdekken zij hun talenten en verkennen ze wat er nog nodig is om verder te komen op de arbeidsmarkt. Om hier goed op in te kunnen spelen, heeft Scalabor een eigen multifunctioneel arbeidsonderzoek- en trainingscentrum. Donderdag was de officiële opening, die bijgewoond werd door leden van het Werkbedrijf Midden-Gelderland, wethouders van de gemeenten waarvoor Scalabor werkt, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, UWV en onderwijsinstellingen.

Puzzelen

De genodigden maakten kennis met het AOC door verschillende activiteiten samen uit te voeren. Ze volgden een sollicitatietraining, werkten aan hun zelfvertrouwen en voerden werkopdrachten uit. Zo verzamelden ze puzzelstukjes om samen een puzzel compleet te maken. Deze puzzel symboliseert het resultaat van de samenwerking. Door de gezamenlijke inzet, betrokkenheid en afstemming leidt deze
tot een sluitende aanpak voor de deelnemers.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Regio Arnhem Nijmegen genomineerd als Beste Circulaire Regio

foto: IPKW

Woensdag 9 oktober heeft de jury van de ABN AMRO Circular Economy Award bekend gemaakt dat Regio Arnhem Nijmegen genomineerd is in de categorie regio. Dit betekent een notering in de shortlist voor de categorie Beste Circulaire Regio.

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen ziet circulaire economie steeds volwassener worden. ‘Wat je steeds vaker ziet is dat circulariteit als positionering een aanjaagfunctie heeft voor een gebied. Iedereen wil meedoen aan de circulaire economie, terwijl het vijf jaar terug vooral kosten en gedoe was.’ De regio ontwikkelt zich tot een living lab van de toekomstbestendige, circulaire economie. Duurzaamheid zit in het DNA van de regio Arnhem-Nijmegen. Dit is te zien aan de ijver waarmee inwoners meewerken aan afvalscheiding. Hiermee loopt de regio zelfs voorop en is het doel om in 2020 zeker 75% van het afval te scheiden voor hergebruik binnen bereik.

Duurzaamheid is ook nadrukkelijk te zien in Arnhem, de enige Nederlandse stad waar de duurzame trolleybus rijdt. Er is echter meer. Het Europese traject om dit trolleynetwerk te ontwikkelen tot een Smart Trolley Grid maakt het mogelijk dat de remenergie aangewend kan
worden voor elektrische auto’s en fietsen. Duurzaamheid bereikt de regio samen met de inwoners. De verkiezing van Nijmegen tot European Green Capital 2018 door de Europese Commissie wakkert de ontwikkeling en uitvoering van burgerinitiatieven aan.
Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) is één van de drie finalisten in de categorie circulaire werklocatie. Er zijn nog meer voorbeelden in de regio te vinden die laten zien hoe ver de circulaire economie hier ontwikkeld is.

De regio heeft veel geleerd over de rol die de overheid kan hebben. Zo was er overleg met de vorige winnaar Circulair Friesland, maar ook zijn er grote stappen gezet in de Inkoop en aanbesteding (circulair fietspad, duurzaam beton). Dit alles leidt ertoe dat er een beweging
over de hele regio ontstaat, de kennis wordt steeds meer gedeeld. Hierover heeft Regio Arnhem Nijmegen een inspirerende leaflet geproduceerd.

Tijdens het BT Event (www.btcongres.nl ) op 8 november 2018 zal bekend worden wie van de finalisten de award voor Beste Circulaire Regio in ontvangst kan nemen. De winnaar wordt bepaald via stemming. De online publieksstemming via de site van Stadszaken.nl telt voor 50% mee in de definitieve toekenning.

Op 8 november wordt ook duidelijk of IPKW de award Beste Circulaire Werklocatie wint.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair