Connect with us
He Komaan

Zakelijk

Bakker Hilvers steunt SamenLoop voor Hoop met verkoop Kiembrood

Kiembrood

Sinds kort heeft Bakker Hilvers een nieuw brood in het assortiment: Kiembrood. Het wordt gemaakt van een speciale meelsoort die tien keer meer tarwekiemen bevat dan regulier meel. Hoewel het eruit ziet en eet als witbrood is Kiembrood dus extra gezond!

Het brood is ook om een andere reden speciaal: van elk verkocht brood doneert Bakker Hilvers 50 cent aan de landelijke actie SamenLoop voor Hoop, een initiatief van KWF Kankerbestrijding.

Eenzaamheid

Ilse Lamers, die samen met Koopmans meel het initiatief nam voor de kiembroodactie, signaleert dat men graag berichten over de leuke dingen en de successen van het leven deelt. In verdrietige tijden, bijvoorbeeld bij ziekte of sterven, is dat veel minder vanzelfsprekend, met eenzaamheid tot gevolg.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette die bedoeld is om mensen die direct of indirect met kanker te maken krijgen een hart onder de riem te steken en om met hen het leven te vieren. Tegelijkertijd wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Bol van feest

De Facebook-berichten van Bakker Hilvers staan momenteel ook vooral bol van feest. Dat mag ook, want we bestaan dit jaar 250 jaar. We willen echter ook in deze feestmaanden niet voorbijgaan aan het verdriet en de zorg van mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Daarom nemen we als eerste bakkerij uit Arnhem deel aan deze actie.

Het geld dat we met de verkoop van Kiembrood inzamelen, doneren we tijdens de dichtstbijzijnde Samenloop voor Hoop. Deze wordt op 1 en 2 juli in Doetinchem gehouden. We hopen een flinke cheque mee te kunnen nemen!

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Uit

Opera l’Eliser d’Amore in Pathé Arnhem

Elisir d'Amore

Op zondag 18 februari om 11.00 uur is de opera l’Eliser d’Amore te bewonderen in Pathé Arnhem. De jonge Nemorino is wanhopig verliefd op de beeldschone Adina. Hij heeft echter het gevoel dat Adina hem niet ziet staan.

Kwakzalver

Kwakzalver Dulcamara verkoopt de wanhopig verliefde Nemorino een liefdesdrankje zodat Adina voor hem zal kiezen in plaats van voor de verwaande Belcore. De live voorstelling van L’Elisir d’Amore wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid.

L’Eliser d’Amore is een opera van de 19e-eeuwse Italiaanse componist Gaetano Donizetti. Meer informatie en tickets zijn te vinden via de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Provincie onderzoekt verbetering spoor Doetinchem

trein Achterhoek
Foto: provincie Gelderland

Provincie Gelderland onderzoekt met regio Achterhoek, ProRail, vervoerders Arriva en BRENG naar verbetering van de spoorlijn van Arnhem naar het Oosten.  Zij kijken naar de mogelijkheden voor sneltreinen en op langere termijn naar elektrificatie. Provinciale Staten hebben 25 tot 30 miljoen euro gereserveerd voor een verdubbeling van het spoor tussen Didam en Doetinchem.

Met 21.000 reizigers per dag is de regionale spoorlijn in de Achterhoek één van de drukste van Nederland. De bedoeling is dat het spoor sneller en schoner wordt, zegt gedeputeerde Conny Bieze. “Hiervoor doen we onderzoek naar de mogelijkheden voor het versnellen van de lijn met een sneltrein in de spits en het vergroenen van de lijn door elektrificatie.”

Elektrificatie

Op verzoek van Provinciale Staten en ProRail wordt het onderzoek naar spoorverdubbeling verbreed met een studie naar sneltreinen op korte termijn en een gedeeltelijk elektrificatie op langere termijn. De huidige kwartierdienst Arnhem-Doetinchem blijft in alle alternatieven behouden.

Tegelijk met de studie naar extra dubbelspoor wordt onderzoek gedaan naar een vrije spoorkruising bij Arnhem-Oost. Een vrije spoorkruising zorgt ervoor dat treinen van en naar Zwolle, Winterswijk en Duitsland elkaar niet langer hinderen.

Najaar

Het onderzoek naar de kosten en baten moet in het najaar zijn afgerond. Daarna kan het met de minister worden besproken. Dan nemen de Provinciale Staten er een besluit over.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Swapfiets moet Arnhem veroveren

foto: Swapfiets

Vrolijk gekleurde fietsen met een blauwe voorband. Als het aan Swapfiets ligt, zijn die straks niet meer uit het Arnhemse straatbeeld weg te denken. De formule, waarbij voor een vast bedrag per maand een fiets wordt gehuurd, blijkt in vrijwel alle grote steden in het land succesvol. Vanaf december vorig jaar kunnen ook Arnhemmers een dergelijke rijwiel gaan huren.

Twee jaar geleden introduceerden drie Delftse studenten het abonnement op het simpele rijwiel met terugtraprem. Voor 15 euro per maand heeft de klant hem in huis. Studenten betalen 12 euro. Bij een lekke band of andere problemen belooft Swapfiets binnen 12 uur je fiets ter plaatse te repareren.  Mocht de schade niet snel te repareren zijn, dan wordt het rijwiel ingeruild voor een nieuwe.

Kleine lettertjes

Er zijn wel de nodige kleine lettertjes. Fiets gestolen? Dat kost je 40 euro, eigen risico. Stond hij niet dubbel op slot en aan iets vastgemaakt, dan geldt een nalatigheidsboete van 60 euro. Verlies je de sleutel, dan moet je een nieuwe aanvragen bij Swapfiets. Kosten: 15 euro. Een kopie van de sleutel maken mag niet.

Ambities

Tien grote steden gingen de Gelderse hoofdstad voor, waaronder Nijmegen. Daar rijden nu zo’n 2000 mensen op een Swapfiets. Steven Uitentuis, managing director van het bedrijf, vertelt in Arnhem te beginnen met een paar honderd fietsen. ,”Dat moeten er uiteindelijk drie- tot vierduizend worden.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair