Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Twee doden in hotel Rembrandt: wat weten we tot nu toe?

politie-onderzoek

De politie heeft donderdagavond twee doden aangetroffen in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstraat in de Spoorhoek. Wat weten we tot nu toe?

Wat is er gebeurd?

De politie heeft de zaak nog in onderzoek en wil daarom nog niet bekendmaken wat de precieze toedracht is. Het gerucht gaat dat er sprake is geweest van een steekpartij, waarbij de twee zijn omgekomen. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Wat ze wel vertellen is dat ze rond 19.30 uur de melding kregen dat bij het pand een luid alarm afging. Het was hen op dat moment niet bekend of er personen in het pand waren. “Agenten die poolshoogte namen troffen in het pand de overleden man en vrouw aan.”

Het pand stond leeg. Of niet?

Hotel Rembrandt is gesloten. Maar diverse media citeren buurtbewoners die hebben gezegd dat er nog regelmatig mensen in en uit liepen. De eigenaar zou ook nog regelmatig in het pand slapen en daar daklozen onderdak verlenen, vaak tegen betaling. Ook zou een 70-jarige man regelmatig in het pand slapen, zo meldt Omroep Gelderland. Wie dat verder is, is onbekend.

Wie waren de slachtoffers?

onderzoek Rembrandt

Onderzoek donderdagavond.

Ook daarover doen veel onbevestigde verhalen de ronde. De Gelderlander meldt dat het vermoedelijk gaat om de 75-jarige hoteleigenaar en een dakloze vrouw die in het pand sliep. Wat de verhouding tussen die twee zou zijn, is giswerk. “Het is niet bekend in welke relatie zij ten opzichte van elkaar stonden”, meldt de politie. “Omdat de families van de slachtoffers nog niet in kennis zijn gesteld, kan de identiteit van de slachtoffers nog niet bekendgemaakt worden.”

De krant komt verder met een verhaal dat de dierenambulance op verzoek van de politie de tien chihuahua’s van de eigenaar heeft opgehaald. De politie bevestigt dat grotendeels. “In het pand werd een aantal honden aangetroffen. Deze zijn opgehaald door de dierenambulance en naar een goed onderkomen gebracht.”

Hoe staat het met het onderzoek?

Getuigen hebben gemeld dat vrijdagmiddag het onderzoek in volle gang is. Tientallen politie-agenten en rechercheurs zijn rond het hotel te zien geweest. “Er is direct een onderzoek gestart. Medewerkers van het Team Forensische Opsporing kwamen ter plaatse en er werden speurhonden ingezet.”

In het pand was ten tijde van het incident niemand anders aanwezig. De politie is op zoek naar voorbijgangers die wat hebben gezien. Personeel van het nabijgelegen café Brigant is ondervraagd. De politie wil graag in contact komen met een man die rond 19.30 uur op zijn scooter vanaf de Patersstraat over de Jansbuitensingel reed. “Mogelijk is hij een belangrijke getuige.”

Is er inderdaad sprake van een misdrijf?

De politie heeft bevestigd dat een man en een vrouw in hotel Rembrandt zijn omgekomen, waarschijnlijk door een misdrijf. Maar 100 procent zekerheid is daar vrijdagmiddag nog niet over. “Hoewel de politie rekening houdt met een misdrijf, onderzoekt een rechercheteam alle scenario’s.”

LEES OOK: Verdachte meldt zich bij politie

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem Centraal regelt opgeknapte monument van Markante Klarendallers

De lokale politieke partij Arnhem Centraal heeft het monument ‘Markante Klarendallers’ laten opknappen door team Leefomgeving Klarendal. De fractie kreeg tijdens campagne te horen dat het monument verwaarloosd raakte en greep in. De gouden letters van het monument raakte namelijk versleten.

In Klarendal is een monument voor markante Klarendallers geplaatst. Deze stond eerst op de hoogte van Putplein en Elly Lamakerplantsoen. Na de bouw van het Multi Functioneel Centrum (MFC) is deze verplaatst naar de MFC. Het monument is in 2012 geplaatst ter herinnering aan de meest markante Klarendallers die zich in hebben gezet voor hun wijk. Op het monument staan vier namen, namelijk: Willy Busser-Bronkhorst, Willem-Gerrit Onstein sr, Gerrit Danen, Gerrit van Vlaanderen.

Geen verwaarloosde monumenten

De fractie van Arnhem Centraal staat bekend om hun strijd voor verwaarloosde monumenten. Al eerder streden ze voor de Blauwe Golven, AKU-fontein en nu het kleine monument voor de Klarendallers. “De fractie van Arnhem Centraal heeft op verzoek van een aantal Klarendallers contact gezocht met het Team Leefomgeving Klarendal en zij hebben direct actie ondernomen. Gevolg is dat de tekst en molen weer mooi is opgehaald en het belangrijke monument voor de wijk weer lang zichtbaar zal zijn.” aldus de fractie. “Arnhem Centraal vindt het van groot belang dat schijnbaar kleine maar voor bewoners ontzetten belangrijke plekken voor bewoners behouden en vooral onderhouden worden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Volgens weekend André Rieu te zien in Pathé Arnhem

foto\

André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste muzikanten ter wereld. Zijn legendarische concert in Maastricht, dat jaarlijks plaatsvindt, is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen waarnaar met ongekend enthousiasme wordt uitgekeken. Hij zal 28 en 29 juli te zien zijn in Pathé Arnhem.

‘Amore, My Tribute to Love’

‘Amore, My Tribute to Love’ is het eerbetoon van de beroemde violist aan zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor zijn beide ‘families’: zijn vrouw en kinderen en niet te vergeten zijn Johann Strauss Orkest, waarmee hij al meer dan 30 jaar optreedt. Het eerbetoon is een logisch vervolg op het album ‘Amore’ dat Rieu vorig jaar uitbracht en waarop zijn eigen versies van klassieke liefdesliedjes staan, afkomstig uit zowel de popmuziek als klassieke muziek. De onvergetelijke concerten die in Maastricht, de Nederlandse thuisbasis van André, plaatsvinden, mag je niet missen. Jaarlijks stromen fans uit alle hoeken van de wereld samen om te zien hoe André tegen het decor van het indrukwekkende middeleeuwse stadsplein optreedt met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest en sopranen, tenors en heel bijzondere gasten. De concerten zitten boordevol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. 

Over de hele wereld

Deze ongeëvenaarde jaarlijkse viering van muziek wordt elk jaar vanuit het comfort van lokale bioscopen meebeleefd door honderdduizenden fans over de hele wereld, waarbij bovendien heel bijzondere kijkjes achter de schermen worden geboden.  Presentator Robert ten Brink verzorgt de presentatie, interviewt fans en geniet van de feestelijke sfeer die werkelijk van het bioscoopscherm spat. Bovendien biedt ze een exclusief gesprek met André op het moment dat hij van het podium stapt.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gestolen auto in brand gestoken bij Rijkerswoerdse Plassen

foto: Politie Arnhem - Zuid

Vrijdag op zaterdag nacht rond 3.00 uur stond er een auto in de brand bij de Rijkerwoerdse Plassen.  Zowel de auto als de bomen rondom zijn snel geblust.

Vrijdag nacht stond een auto bij de Rijkerswoerdse Plassen in de brand. “Wij en de collega’s van politie Elst zijn gestuurd naar de Rijkerswoerdse Plassen voor een autobrand. Ter plaatse zagen wij dat het voertuig en de bomen eromheen al volledig in brand stonden. Gelukkig was de brandweer er niet veel later en had het voertuig snel geblust.” aldus de politie

Brandstichting

Er is mogelijk spraken van brandstichting “De melder had een persoon bij het voertuig gezien. Deze persoon had gehurkt langs de waterkant gezeten. Het vermoeden bestond dat de persoon iets met deze voertuigbrand te maken had. Wij hebben hierop met meerdere collega’s de omgeving afgezocht.” Ook heeft de politie de politiehelikopter ingezet.  “De zulu (politiehelikopter) heeft vanuit de lucht geen bijzonderheden gezien. Ook een zoekslag met een politiehond op de grond leverde geen bijzonderheden op.”

Gestolen voertuig

De auto bleek gestolen te zijn. “Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig gestolen is.” aldus de politie. Het voertuig is afgesleept voor verdere onderzoek.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair