Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Twee doden in hotel Rembrandt: wat weten we tot nu toe?

politie-onderzoek

De politie heeft donderdagavond twee doden aangetroffen in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstraat in de Spoorhoek. Wat weten we tot nu toe?

Wat is er gebeurd?

De politie heeft de zaak nog in onderzoek en wil daarom nog niet bekendmaken wat de precieze toedracht is. Het gerucht gaat dat er sprake is geweest van een steekpartij, waarbij de twee zijn omgekomen. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Wat ze wel vertellen is dat ze rond 19.30 uur de melding kregen dat bij het pand een luid alarm afging. Het was hen op dat moment niet bekend of er personen in het pand waren. “Agenten die poolshoogte namen troffen in het pand de overleden man en vrouw aan.”

Het pand stond leeg. Of niet?

Hotel Rembrandt is gesloten. Maar diverse media citeren buurtbewoners die hebben gezegd dat er nog regelmatig mensen in en uit liepen. De eigenaar zou ook nog regelmatig in het pand slapen en daar daklozen onderdak verlenen, vaak tegen betaling. Ook zou een 70-jarige man regelmatig in het pand slapen, zo meldt Omroep Gelderland. Wie dat verder is, is onbekend.

Wie waren de slachtoffers?

onderzoek Rembrandt

Onderzoek donderdagavond.

Ook daarover doen veel onbevestigde verhalen de ronde. De Gelderlander meldt dat het vermoedelijk gaat om de 75-jarige hoteleigenaar en een dakloze vrouw die in het pand sliep. Wat de verhouding tussen die twee zou zijn, is giswerk. “Het is niet bekend in welke relatie zij ten opzichte van elkaar stonden”, meldt de politie. “Omdat de families van de slachtoffers nog niet in kennis zijn gesteld, kan de identiteit van de slachtoffers nog niet bekendgemaakt worden.”

De krant komt verder met een verhaal dat de dierenambulance op verzoek van de politie de tien chihuahua’s van de eigenaar heeft opgehaald. De politie bevestigt dat grotendeels. “In het pand werd een aantal honden aangetroffen. Deze zijn opgehaald door de dierenambulance en naar een goed onderkomen gebracht.”

Hoe staat het met het onderzoek?

Getuigen hebben gemeld dat vrijdagmiddag het onderzoek in volle gang is. Tientallen politie-agenten en rechercheurs zijn rond het hotel te zien geweest. “Er is direct een onderzoek gestart. Medewerkers van het Team Forensische Opsporing kwamen ter plaatse en er werden speurhonden ingezet.”

In het pand was ten tijde van het incident niemand anders aanwezig. De politie is op zoek naar voorbijgangers die wat hebben gezien. Personeel van het nabijgelegen café Brigant is ondervraagd. De politie wil graag in contact komen met een man die rond 19.30 uur op zijn scooter vanaf de Patersstraat over de Jansbuitensingel reed. “Mogelijk is hij een belangrijke getuige.”

Is er inderdaad sprake van een misdrijf?

De politie heeft bevestigd dat een man en een vrouw in hotel Rembrandt zijn omgekomen, waarschijnlijk door een misdrijf. Maar 100 procent zekerheid is daar vrijdagmiddag nog niet over. “Hoewel de politie rekening houdt met een misdrijf, onderzoekt een rechercheteam alle scenario’s.”

LEES OOK: Verdachte meldt zich bij politie

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair