Connect with us

Uit

Met het hele gezin de stormbaan op bij Burgers’ Zoo

Bij Koninklijke Burgers’ Zoo is op zondag 25 juni 2017 op het terrein van het Arnhemse dierenpark een stormbaan voor jong en oud. Het heeft een lengte van 3 kilometer: Mud Masters Family Burgers’ Zoo. Hiervoor werkt het dierenpark samen met Mud Masters.

Het avontuurlijke parcours vol creatieve hindernissen voert onder andere vlak achter de verblijven van de leeuwen, neushoorns en giraffen door. Stukken (hard)lopen worden afgewisseld met hindernissen als de Monkey Bars (klauteren als een aap onder een horizontale ladder), de Mud Crawl (kruipen als een wrattenzwijn door de modder) en de Net Climb (behendig als een chimpansee over netten klimmen).

Mariniersstormbaan

Het parcours van de Mud Masters Family Burgers’ Zoo bevindt zich aan de noordzijde van het Arnhemse dierenpark. Een deel loopt door de bossen buiten het park en een ander deel voert op het parkterrein achter de Safari langs.

Mud Masters maakt sinds 2012 de mariniersstormbaan toegankelijk voor een groot publiek. Jaarlijks doen 60.000 deelnemers in Nederland en Duitsland mee aan Mud Masters, laat Burgers’ Zoo weten. Op www.mudmasters.nl kunnen mensen zich inschrijven voor deze bijzondere Mud Masters Family Burgers’ Zoo.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Met je hulphond naar de film

Kom op zaterdag 12 januari naar Focus Filmtheater om 13:00 uur samen met je hulphond naar Buddy. De zaal wordt aangepast zodat er extra ruimte is voor de hulphond en eventuele rolstoel gebruikers.

Op zaterdag 12 januari om 13:00 is er een speciale voorstelling voor mensen die gebruik maken van een hulphond. Zij kunnen de film Buddy zien in Focus Filmtheater. De bioscoop houdt extra rekening met de opbouw van de zaal, zodat er meer rolstoelgebruikers als hulphonden in de zaal kunnen.

Buddy

Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen. In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk. Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Airborne Museum opnieuw gegroeid in bezoekersaantallen

foto: Wikipedia

Het Airborne Museum Hartenstein vestigt in 2018 opnieuw een bezoekersrecord. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem verwachten dit jaar 130.000 bezoekers. In 2017 waren dat er 120.000.

Het grote succes is mede te danken aan twee bijzondere tentoonstellingen die dit jaar geopend werden in het Airborne Museum. De tentoonstelling Het Netwerk vertelt drie verzetsverhalen alsof de bezoeker er zelf bij is en laat voor het eerst zien dat rond de Slag om Arnhem een goed georganiseerd verzetsnetwerk actief was. Wegens succes wordt de tentoonstelling tot en met 31 oktober 2019 verlengd.
De presentatie For Valour was van 6 april tot en met 1 oktober te zien in het museum. In For Valour werden de vijf Victoria Crosses, de hoogste Britse militaire onderscheiding, die naar aanleiding van de Slag om Arnhem zijn uitgereikt voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijk gepresenteerd. De Victoria Crosses werden door prestigieuze musea uit Engeland, waaronder de Lord Ashcroft Medal Collection ondergebracht bij het Imperial War Museum, tijdelijk in bruikleen gegeven aan het Airborne Museum.

Airborne at the Bridge

De in 2017 geopende dependance Airborne at the Bridge trok dit jaar veel meer bezoekers dan het jaar daarvoor. Airborne at the Bridge vertelt het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in 1944. Met tijdelijke tentoonstellingen worden daar steeds weer nieuwe verhalen aan toegevoegd. De fototentoonstelling Eindeloos betwist is nog tot 1 maart 2019 te zien in Airborne at the Bridge. Eindeloos betwist vertelt het complexe en bijzondere levensverhaal van Matouš Lorenzini die uit het Duitse leger deserteerde en zich aansloot bij het Nederlandse verzet.

Nominatie voor EMYA 2019


Als kers op de taart kreeg het museum onlangs te horen van het European Museum Forum (EMF) dat het is genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019 (EMYA). Het EMF is een van meest toonaangevende organisaties in Europa die de ontwikkeling van toegankelijkheid en kwaliteit van Europese musea stimuleert. Het beheert tevens de meest prestigieuze museumprijs in Europa en draagt bij aan het onder het voetlicht brengen van innovaties in de museumsector over het hele continent. 

Toekomstplannen museum

Het museum hoopt in de toekomst nog meer bezoekers te verwelkomen. Mede dankzij de vernieuwingsplannen die het museum heeft ontwikkeld. In het voorjaar 2019 zal de restauratie van villa Hartenstein worden opgeleverd; waarbij het accent zal komen te liggen op de idylle van Oosterbeek aan het einde van de 19e eeuw. Begin 2020 zal ook de museale herinrichting klaar zijn.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lou’s Loterij zamelt geld in voor Voedselbank

Zondag 30 december kunnen alle meerderjarige meedoen met Lourens Loterij in Café Bloopers. Vanaf 20:00 kunnen mensen diverse prijzen winnen. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Zondag 30 december kunnen mensen voor €5,- per lot meedoen met de Lou’s Loterij. Alle opbrengsten van de loterij gaan naar de Voedselbank in Arnhem. “Je kan alleen meedoen, als je aanwezig bent en jouw nummer wordt getrokken.” laat de organisatie weten. 

Naast de Loterij is er ook een veiling om de opbrengt te verhogen. Entree is gratis. Een aantal voorbeelden van prijzen zijn een overnachting op Landgoed Avegoor voor 2 personen, 2×2 Vitesse Business Kaarten, Diverse eet en drink bonnen bij ondernemers in de binnenstad, Strippenkaart Sunshine Island, €100,- shoptegoed bij winkels in Musiskwartier.

Café Bloopers is te vinden op de Korenmarkt

Meer nieuws?

 Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair