Beginpagina Nieuws Verdachte misdrijf hotel blijkt gevluchte TBS’er

Verdachte misdrijf hotel blijkt gevluchte TBS’er

4 min leestijd
0
onderzoek hotelmoord

De 47-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een man en een vrouw in Arnhem, onderging een TBS-behandeling. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hij verrichtte werk buiten de kliniek in Almere waar hij verbleef. Op 15 maart is hij daar niet teruggekeerd.

Een speciale politie-eenheid, Fast NL, was naar de man op zoek. Hij kwam volgens het OM tijdens het onderzoek van de politie in beeld als verdachte van het levensdelict in Arnhem. De man heeft zich op zaterdag zelf gemeld bij het politiebureau in Arnhem.

Geweldsdelict

In 2006 was hij veroordeeld voor een geweldsdelict. Het OM verstrekt in dit stadium geen verdere details over deze veroordeling of zijn TBS-behandeling.

De slachtoffers zijn de 71-jarige eigenaar van het voormalige hotel aan de Patersstraat en een 73-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.Het onderzoeksteam heeft nog geen bijzondere relatie tussen hen en de verdachte kunnen vaststellen. Mogelijk heeft de verdachte zeer korte tijd in het voormalige hotel verbleven.

Ministerie wil onderzoek

Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de behandeling van de TBS’er. “Als hij inderdaad de dader blijkt dan is dat schokkend”, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. “Het is belangrijk om te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is gevraagd om alle omstandigheden rond zijn behandeling te onderzoeken.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…