Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Stadsblokkenwerf blijft voorlopig bestaan

stadsblokkenwerf

De Stadsblokkenwerf blijft voorlopig bestaan. Ook in 2018 zijn op het terrein naast de Haven van Coers de historische scheepswerf, het pontje ASM1 en het Werfpaviljoen en Theetuin te vinden. Dat hebben Kondor Wessels Projecten (KWP) en de Stichting Stadsblokkenwerf afgesproken.

Na het faillissement van grondbezitter Phanos kreeg de Stichting Stadsblokkenwerf drie jaar, tot en met 2017, de tijd om een begin te maken. Er ging een pontje varen, er kwam een seizoensgebonden horecavoorziening gerealiseerd en de historische scheepswerf ging van start. Meer dan zestig vrijwilligers en 25 sponsoren, voornamelijk Arnhemse bedrijven, dragen het project.

Schot in de roos

Een schot in de roos, vindt de stichting. “Leerlingen en stagiairs kregen de kans een concreet ambacht te leren. Duizenden mensen zijn er op afgekomen. In 2016 werden 15.000 mensen overgezet met het pontje. En de gemeente was ook blij want er gebeurde iets aan de ‘overkant’.”

De drie jaren van de gebruiksovereenkomst zijn bijna voorbij en de nieuwe eigenaar KWP is bezig met een toekomstplan voor het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. “Er zijn constructieve gesprekken op gang gekomen tussen KWP, de gemeente en de Stadsblokkenwerf.”

Zekerheid

De Stichting Stadsblokkenwerf zal met de projectontwikkelaar en de gemeente om tafel blijven zitten. Bij alle partijen zou de bereidheid bestaan om de werf ook na 2018 te laten voortbestaan. “Wat dat betreft kunnen we de ongerustheid van onze vrijwilligers en bezoekers voorlopig wegnemen. Natuurlijk in de hoop dat er snel zekerheid zal komen, want dat is nodig voor de verdere ontwikkeling.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair