Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Stadsblokkenwerf blijft voorlopig bestaan

stadsblokkenwerf

De Stadsblokkenwerf blijft voorlopig bestaan. Ook in 2018 zijn op het terrein naast de Haven van Coers de historische scheepswerf, het pontje ASM1 en het Werfpaviljoen en Theetuin te vinden. Dat hebben Kondor Wessels Projecten (KWP) en de Stichting Stadsblokkenwerf afgesproken.

Na het faillissement van grondbezitter Phanos kreeg de Stichting Stadsblokkenwerf drie jaar, tot en met 2017, de tijd om een begin te maken. Er ging een pontje varen, er kwam een seizoensgebonden horecavoorziening gerealiseerd en de historische scheepswerf ging van start. Meer dan zestig vrijwilligers en 25 sponsoren, voornamelijk Arnhemse bedrijven, dragen het project.

Schot in de roos

Een schot in de roos, vindt de stichting. “Leerlingen en stagiairs kregen de kans een concreet ambacht te leren. Duizenden mensen zijn er op afgekomen. In 2016 werden 15.000 mensen overgezet met het pontje. En de gemeente was ook blij want er gebeurde iets aan de ‘overkant’.”

De drie jaren van de gebruiksovereenkomst zijn bijna voorbij en de nieuwe eigenaar KWP is bezig met een toekomstplan voor het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. “Er zijn constructieve gesprekken op gang gekomen tussen KWP, de gemeente en de Stadsblokkenwerf.”

Zekerheid

De Stichting Stadsblokkenwerf zal met de projectontwikkelaar en de gemeente om tafel blijven zitten. Bij alle partijen zou de bereidheid bestaan om de werf ook na 2018 te laten voortbestaan. “Wat dat betreft kunnen we de ongerustheid van onze vrijwilligers en bezoekers voorlopig wegnemen. Natuurlijk in de hoop dat er snel zekerheid zal komen, want dat is nodig voor de verdere ontwikkeling.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair