Beginpagina Nieuws Binnenstad krijgt extra fietsenstallingen

Binnenstad krijgt extra fietsenstallingen

3 min leestijd
0
Ritsema fietsen

De gemeente plaatst ongeveer 250 extra fietsparkeerplaatsen in de Arnhemse binnenstad. Voldoende fietsenstallingen voor bezoekers en bewoners stimuleert het fietsen, verwacht wethouder Geert Ritsema van Verkeer. De stallingen moeten bijdragen aan de bereikbaarheid van het centrum.

De 250 nieuwe fietsstalplaatsen worden op verschillende plekken in de binnenstad geplaatst, onder andere bij het Gele Rijdersplein, het Openbaar Ministerie, café Vrijdag, de Janspoort en bij de Rozet. Tegelijkertijd worden vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke binnenstad weggehaalde fietsklemmen al zo veel mogelijk herplaatst.

Fietswrakken

In juni 2015 zijn al ruim 350 extra fietsparkeerplaatsen aan de rand van het kernwinkelgebied toegevoegd. Met deze tweede tranche komt het aantal nieuwe fietsstalplaatsen op 600. Naast het plaatsen van extra klemmen wil de gemeente ook sneller en vaker fietswrakken en achtergelaten fietsen zonder eigenaar weghalen.

Ook hiermee komen er extra plekken vrij voor fietsers. Dit is in lijn met visie De Arnhemse binnenstad binnen bereik. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft die vorige week gepresenteerd.

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…