Beginpagina Nieuws Arnhem steunt opleiding statushouders

Arnhem steunt opleiding statushouders

3 min leestijd
0
HAN

Zo’n 15 vluchtelingen met een verblijfsstatus moeten in Arnhem jaar jaarlijks doorstromen naar het hoger onderwijs. De gemeente, de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen gaan hiertoe samenwerken. De doelgroep bestaat uit statushouders die al in het land van herkomst een diploma hebben gehaald.

De samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het UAF maakt het makkelijker voor Arnhemse hoogopgeleide statushouders om een vooropleiding (Verkort Algemeen Vormend Onderwijs, HBO of WO) te volgen. Zo worden zij actief begeleid voor het UAF en worden hun studiekosten betaald.

Minder in bijstand

Hierdoor kunnen zij deze vooropleiding afronden en doorstromen naar een vervolgopleiding. Na afronding van de studie worden statushouders geholpen bij het vinden van een baan. Uit cijfers blijkt dat dit investeren in onderwijs van hoogopgeleide statushouders leidt tot een sterke afname van het aantal hoogopgeleiden met een bijstandsuitkering.

Deze samenwerking biedt volgens verantwoordelijk wethouder Ron König een specifieke groep hoger opgeleide statushouders de mogelijkheid door te stromen naar HBO of universiteit. “Daardoor worden hun kansen op de arbeidsmarkt flink vergroot. Dat is goed nieuws voor zowel statushouders als de samenleving.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Restaurant Osteria Vicini sluit deuren

Na anderhalf jaar heeft ondernemer Robert Wittenberg besloten zijn horecazaak Osteria Vici…