Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Snapchat verandert Arnhem in Nijmegen in de kleuren van NEC

snapchat arnhem Nijmegen

Veel Arnhemse gebruikers van het sociale medium Snapchat hebben de laatste dagen even achter hun oren moeten krabben. Hun favoriete stad verschijnt in de gedaante van Nijmegen! En dat nota bene in de kleuren van voetbalclub NEC, de aartsrivaal van Vitesse.

Wie op snapchat plaatjes deelt vanuit Arnhem, kan er een soort lokaal label aan hangen. Meestal zijn dat afbeeldingen van de John Frostbrug of van andere bekende stadsbeelden. Maar een saboteur heeft nu roet in het eten gegooid.

Aprilgrap

Wie hierachter zit, is onbekend. Waarschijnlijk gaat het om een 1 aprilgrap van NEC-supporters die de aanhang van Vitesse een hak willen zetten. Zondag vindt de altijd beladen derby tussen de twee clubs plaats.

Wat gebeurt hier nou precies? Een ervaren Snapchat-gebruiker legt het uit. “Wanneer je een foto maakt in de buurt van Arnhem, kun je effecten toevoegen. Ook plaatjes van Arnhem. Die kun je indienen bij Snapchat.” Als iemand uit Nijmegen dus een gek plaatje van Arnhem instuurt, kan dat dus ook? “Snapchat controleert vermoedelijk de aanpassing niet.”

Negatief

De aanpassing is te zien wanneer je na het maken van een foto naar links of naar rechts sleept met je vinger. “Het is nog niet bekend hoe lang Arnhemse snapchat-gebruikers deze wijziging te zien krijgen.” Volgens hem zijn er veel negatieve reacties vanuit Arnhem. “Iedereen zegt gewoon: oprotten met de wijziging. Geen NEC-kleuren in Arnhem!”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair