Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Snapchat verandert Arnhem in Nijmegen in de kleuren van NEC

snapchat arnhem Nijmegen

Veel Arnhemse gebruikers van het sociale medium Snapchat hebben de laatste dagen even achter hun oren moeten krabben. Hun favoriete stad verschijnt in de gedaante van Nijmegen! En dat nota bene in de kleuren van voetbalclub NEC, de aartsrivaal van Vitesse.

Wie op snapchat plaatjes deelt vanuit Arnhem, kan er een soort lokaal label aan hangen. Meestal zijn dat afbeeldingen van de John Frostbrug of van andere bekende stadsbeelden. Maar een saboteur heeft nu roet in het eten gegooid.

Aprilgrap

Wie hierachter zit, is onbekend. Waarschijnlijk gaat het om een 1 aprilgrap van NEC-supporters die de aanhang van Vitesse een hak willen zetten. Zondag vindt de altijd beladen derby tussen de twee clubs plaats.

Wat gebeurt hier nou precies? Een ervaren Snapchat-gebruiker legt het uit. “Wanneer je een foto maakt in de buurt van Arnhem, kun je effecten toevoegen. Ook plaatjes van Arnhem. Die kun je indienen bij Snapchat.” Als iemand uit Nijmegen dus een gek plaatje van Arnhem instuurt, kan dat dus ook? “Snapchat controleert vermoedelijk de aanpassing niet.”

Negatief

De aanpassing is te zien wanneer je na het maken van een foto naar links of naar rechts sleept met je vinger. “Het is nog niet bekend hoe lang Arnhemse snapchat-gebruikers deze wijziging te zien krijgen.” Volgens hem zijn er veel negatieve reacties vanuit Arnhem. “Iedereen zegt gewoon: oprotten met de wijziging. Geen NEC-kleuren in Arnhem!”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair