Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Snapchat verandert Arnhem in Nijmegen in de kleuren van NEC

snapchat arnhem Nijmegen

Veel Arnhemse gebruikers van het sociale medium Snapchat hebben de laatste dagen even achter hun oren moeten krabben. Hun favoriete stad verschijnt in de gedaante van Nijmegen! En dat nota bene in de kleuren van voetbalclub NEC, de aartsrivaal van Vitesse.

Wie op snapchat plaatjes deelt vanuit Arnhem, kan er een soort lokaal label aan hangen. Meestal zijn dat afbeeldingen van de John Frostbrug of van andere bekende stadsbeelden. Maar een saboteur heeft nu roet in het eten gegooid.

Aprilgrap

Wie hierachter zit, is onbekend. Waarschijnlijk gaat het om een 1 aprilgrap van NEC-supporters die de aanhang van Vitesse een hak willen zetten. Zondag vindt de altijd beladen derby tussen de twee clubs plaats.

Wat gebeurt hier nou precies? Een ervaren Snapchat-gebruiker legt het uit. “Wanneer je een foto maakt in de buurt van Arnhem, kun je effecten toevoegen. Ook plaatjes van Arnhem. Die kun je indienen bij Snapchat.” Als iemand uit Nijmegen dus een gek plaatje van Arnhem instuurt, kan dat dus ook? “Snapchat controleert vermoedelijk de aanpassing niet.”

Negatief

De aanpassing is te zien wanneer je na het maken van een foto naar links of naar rechts sleept met je vinger. “Het is nog niet bekend hoe lang Arnhemse snapchat-gebruikers deze wijziging te zien krijgen.” Volgens hem zijn er veel negatieve reacties vanuit Arnhem. “Iedereen zegt gewoon: oprotten met de wijziging. Geen NEC-kleuren in Arnhem!”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

D66: Arnhem moet statiegeld op blikjes en flesjes steunen

fles inleveren

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66-raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in.

“Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Minder dierenleed

Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen, verwacht Van Hamersveld. “Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen, slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn al vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie.

Raadsmeerderheid

D66 noemt Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair