Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Update: Homostel in elkaar geslagen bij Malburgen-West

politie-auto

Twee mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld door een groep jongens. De slachtoffers omschrijven de daders als een groep Marokkaanse jongens in de leeftijd 14 tot en met 18 jaar. Een van de twee heeft bij het incident een klap in zijn gezicht gekregen met een betonschaar. Dat hebben de slachtoffers laten weten.

Hand in hand

De twee mannen van 31 en 35 jaar oud vormen samen een stel. Zaterdagnacht is het tweetal hand in hand vanuit het centrum vertrokken naar hun woning in Malburgen-West na een avond stappen. De mannen kwamen de jongeren tegen op de Nelson Mandelabrug. Die begonnen het tweetal uit te schelden. Het stel negeerde dit aanvankelijk.

Het schelden escaleerde uiteindelijk in duwen en trekken. De twee mannen zijn uit elkaar gehaald door de groep en in elkaar geslagen. Één van de mannen heeft een klap gekregen met een betonschaar. Hierdoor heeft het slachtoffer een gescheurde lip en zijn er vijf tanden gebroken. Toen één van de mannen zich kon losmaken en naar de andere toe kon rennen zijn de daders op de vlucht geslagen.

In het ziekenhuis

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de lip gehecht. Hij moet vandaag naar een tandarts voor spoedeisende gevallen om zijn tanden terug te laten plaatsen. “Wat een leuke stapavond was, is een nachtmerrie geworden”, meldt een van de slachtoffers. “Wij zijn het slachtoffer geworden van een hate-crime richting homo’s.”

Update: De politie heeft twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een jongen van 14 jaar en een van 20 jaar. Ze  komen uit Arnhem en Gennep. De politie meldt dat nog niet iedereen is aangehouden. Het zou gaan om een groep van 6 tot 8 jongeren. Daarnaast zijn er inderdaad sterke aanwijzingen dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid zijn uitgescholden en mishandeld. De politie roept getuigen op zich te melden.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair