Connect with us
He Komaan

Nieuws

Verdachte doet aangifte en manifestatie verhuist: kort nieuws geweld tegen homo’s

Ronnie en Jasper

Een Arnhems homokoppel is afgelopen weekend op de Nelson Mandelabrug mishandeld na een avondje stappen. Het misdrijf heeft binnen en buiten Arnhem een hoop stof doen opwaaien. Ik hou van Arnhem zet kort nieuws op een rijtje.

 • Een 16-jarige verdachte gaat zelf aangifte doen bij de politie. Dat heeft zijn advocaat, Gerald Roethof, maandagavond in het tv-programma Pauw bekendgemaakt. De jongen zegt via de advocaat dat hij zelf eerst aangevallen is. Daarop zou hij met geweld hebben gereageerd. Dat de twee mannen homoseksueel zijn, had daar niets mee te maken, stelt de advocaat. Roethof bestrijdt ook dat er een betonschaar is gebruikt.
 • De slachtoffers reageren verbaasd op dit verhaal. “Wij zijn geen vechtersbazen en we kunnen ons er niet in vinden. Wij staan achter ons verhaal”, vertellen zij aan Omroep Gelderland.
 • De Raad voor de Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) spreekt zijn afschuw uit over het geweld tegen homo’s. Ze zeggen solidair te zijn met de slachtoffers en wensen hen veel sterkte. Volgens de slachtoffers zijn de verdachten van Marokkaanse afkomst.
 • Waarnemend burgemeester Boele Staal heeft maandagavond in de gemeenteraadsvergadering zijn afschuw uitgesproken over de mishandeling. “Als ergens het woord afschuwelijk op van toepassing is, is het op hetgeen in de nacht van zaterdag op zondag in Arnhem is gebeurd. In onze stad vinden we het normaal dat we van elkaar verschillen. Elke keer als iets dergelijks gebeurt, denk ik: het is 2017, het zal nu toch wel eens een keer over zijn. Maar het is niet over,  we moeten elkaar aandacht blijven vragen voor diversiteit.”
 • Volgens Staal ligt de sleutel om dergelijke incidenten te voorkomen bij de ouders. Dat zegt hij tegen De Gelderlander. “Wij zouden hen ook aansprakelijk moeten stellen voor de schade die de slachtoffers hebben geleden. Laat hen het maar voelen dat zij niet weten waar hun kinderen zich om vier uur in de ochtend ophouden.’’
 • Veel lokale partijen delen op social media de oproep om zaterdag 8 april op het Jansplein samen te komen. D66, VVD, PvdA, SP, GroenLinks, PvdD en Verenigd Arnhem roepen hun achterban op tolerant te zijn en homoseksuelen te accepteren.
 • De eerder aangekondigde protest-manifestatie gaat naar het Gele Rijdersplein. De Jansplaats, waar het eerder zou plaatsvinden, zou niet groot genoeg zijn voor de verwachte belangstelling voor het evenement.
 • Een dergelijk evenement komt er ook in andere steden. In Nijmegen is dat op vrijdag, in Eindhoven op zaterdag. Wat er precies gaat gebeuren, moet nog blijken. Ook in Eindhoven liepen homo’s afgelopen weekend klappen op.
 • Buurgemeente Westervoort heeft ook een mooi gebaar afgegeven. De Westervoortsebrug tussen Arnhem en het dorp in de Liemers is maandagavond verlicht in de kleuren van de regenboog.
 • Een van de slachtoffers, Ronnie Sewratan – Vernes, dankt via Facebook iedereen voor de vele steun. “Dit doet mij echt goed. Doordat jullie massaal het bericht hebben gedeeld is hier erg veel media-aandacht voor gekomen. We willen ons verhaal dan ook graag doen. Helaas is niet alles tegelijk mogelijk want ook ik moet herstellen.”

  Meer nieuws uit Arnhem?

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair