Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Overvaller Limburgsingel was net vrijgelaten Bredanaar

Overval Limburgsingel

De woningovervaller die vorige week werd aangereden was de 46-jarige John Appels uit Breda. Dat meldt de Brabantse krant BN/DeStem. De overval in de woning aan de Limburgsingel werd verstoord doordat een pizzabezorger aanbelde. Wat zich daarna precies heeft afgespeeld, heeft de politie nog in onderzoek.

De overvaller die ook wel Appeltje wordt genoemd, was sinds een paar maanden weer op vrije voeten. Waarvoor hij precies heeft vastgezeten, is niet duidelijk. Hij was een bekende bij de politie. Hij verbleef voornamelijk op vakantieparken. De site Boevennieuws.nl suggereert dat Appels het huis aan de Limburgsingel in het vizier had, omdat de hoofdbewoner een Rolex-horloge voor 30.000 euro op Marktplaats had gezet.

Op de vlucht

Verder meldt de site dat het echtpaar op de vlucht was voor ‘Appeltje’. De Bredanaar zou al schietend hun huis zijn binnengedrongen. In paniek rende het stel naar buiten en hielden een busje van een pizzabezorger aan.

Het is niet duidelijk wat er daarna is gebeurd. Getuigen hebben schoten gehoord. De vrouw van het stel vertelt via haar advocaat aan De Gelderlander dat ze terug naar huis reden om hun kinderen op te halen. Toen stuitten ze op Appels, die zijn wapen op het busje richtte en schoot. Haar man zou op dat moment geen andere keuze hebben gehad dan gas te geven.

Onderzoek

De Bredanaar werd door de bestelbus aangereden op de Limburgsingel in Arnhem en overleed kort daarna. Bestuurder Albert K. zit nog twee weken in voorarrest. Sommige media beweren dat hij Appels twee keer heeft aangereden. Politie en justitie doen nog onderzoek naar deze ‘ingewikkelde zaak’.


Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair