Connect with us
he kom aan

Nieuws

Overvaller Limburgsingel was net vrijgelaten Bredanaar

Overval Limburgsingel

De woningovervaller die vorige week werd aangereden was de 46-jarige John Appels uit Breda. Dat meldt de Brabantse krant BN/DeStem. De overval in de woning aan de Limburgsingel werd verstoord doordat een pizzabezorger aanbelde. Wat zich daarna precies heeft afgespeeld, heeft de politie nog in onderzoek.

De overvaller die ook wel Appeltje wordt genoemd, was sinds een paar maanden weer op vrije voeten. Waarvoor hij precies heeft vastgezeten, is niet duidelijk. Hij was een bekende bij de politie. Hij verbleef voornamelijk op vakantieparken. De site Boevennieuws.nl suggereert dat Appels het huis aan de Limburgsingel in het vizier had, omdat de hoofdbewoner een Rolex-horloge voor 30.000 euro op Marktplaats had gezet.

Op de vlucht

Verder meldt de site dat het echtpaar op de vlucht was voor ‘Appeltje’. De Bredanaar zou al schietend hun huis zijn binnengedrongen. In paniek rende het stel naar buiten en hielden een busje van een pizzabezorger aan.

Het is niet duidelijk wat er daarna is gebeurd. Getuigen hebben schoten gehoord. De vrouw van het stel vertelt via haar advocaat aan De Gelderlander dat ze terug naar huis reden om hun kinderen op te halen. Toen stuitten ze op Appels, die zijn wapen op het busje richtte en schoot. Haar man zou op dat moment geen andere keuze hebben gehad dan gas te geven.

Onderzoek

De Bredanaar werd door de bestelbus aangereden op de Limburgsingel in Arnhem en overleed kort daarna. Bestuurder Albert K. zit nog twee weken in voorarrest. Sommige media beweren dat hij Appels twee keer heeft aangereden. Politie en justitie doen nog onderzoek naar deze ‘ingewikkelde zaak’.


Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem moet met EU-geld duurzamer worden

zonnepanelen

De gemeente Arnhem is een door de EU gefinancierd fonds begonnen om Arnhemmers die de omgeving willen verduurzamen te steunen. Het geld is bedoeld om burgers de CO2-uitstoot te laten verminderen of om op een andere manier iets het klimaat te verbeteren. In totaal is 250.000 euro beschikbaar.

Met ingang van 1 januari 2018 kunnen Arnhemmers die samen met buren willen werken aan het verduurzamen van een wijk, buurt of straat, in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit dit zogeheten AANjaagfonds.

Aanjaagfonds

Een ingediend idee zal worden beoordeeld door een team van deskundigen, het AANjaagteam. Dat zal in samenspraak met de gemeente beoordelen of het plan in aanmerking komt voor ondersteuning. Een AANjager wordt gekoppeld aan een initiatiefnemer en gaat helpen om het idee uit te voeren. Eventuele kosten worden daarbij vergoed uit het fonds.

Het AANjaagfonds wordt beheerd door de gemeente Arnhem en mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (Interreg). Er is in totaal € 250.000,- in het fonds beschikbaar en op=op! De mogelijkheid om een aanvraag te doen start op 1 januari 2018 en vervalt op 1 juni 2019.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Montage glazen balkons Eusebius uitgesteld

Eusebiuskerk

De montage van glazen balkons aan de toren van de Eusebiuskerk is uitgesteld. De oorzaak is de harde wind die voor donderdag is voorspeld. De plaatsing van de balkons stond voor die dag op de planning.

Volgens de Stichting Eusebius heeft de aannemer besloten de montage te verplaatsen naar maandag 22 januari. De balkons zijn bedoeld als uitzichtpunt. Ze komen op een hoogte van 60 meter.

Hoogwerker

Een hoogwerker met een kraan takelt deze constructie in zijn geheel omhoog, zo is de bedoeling. Nu al gaat er een lift naar de belvédère op 73 meter hoogte. Met de balkons wordt het mogelijk halverwege de toren uit te stappen voor een blik over de stad.

glazen balkons eusebiusDeze zijn volgens de Stichting Eusebius vanaf medio maart open voor publiek. De balkons komen aan de oost- (kant filmhuis) en westzijde (stadhuis) van de toren ter hoogte van het carillon en de bekende Disneyfiguren.

Steigers

Vanaf deze week worden aan de oostzijde de steigers gedeeltelijk verwijderd. Begin 2019 moet de Eusebiustoren helemaal uit de steigers zijn en is de restauratie van de toren afgerond. Een toegangskaartje gaat € 7,50 kosten.

.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruim ton voor molen De Kroon Klarendal

Stichting vrienden van de Klarendalse Molen heeft een provinciale subsidie van ruim 116.000 euro toegewezen gekregen.

Zij willen nu van molen De Kroon een multifunctioneel ontmoetingscentrum maken. met onder andere een museum en een nieuwe ruimte voor kleinschalige optredens en andere bijeenkomsten

Optimisme

De totale kosten voor dit project worden beraamd op 193.000 euro, waarvan nu zo’n 80 procent binnen is. De Stichting is optimistisch en verwacht nu ook het overige deel via lening of subsidie bij elkaar te krijgen.

De Klarendalse Molen werd in september 2017 als een van de vier molens genomineerd voor de Molenprijs 2017, maar wist toen de prijs niet in de wacht te slepen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair