Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Overvaller Limburgsingel was net vrijgelaten Bredanaar

Overval Limburgsingel

De woningovervaller die vorige week werd aangereden was de 46-jarige John Appels uit Breda. Dat meldt de Brabantse krant BN/DeStem. De overval in de woning aan de Limburgsingel werd verstoord doordat een pizzabezorger aanbelde. Wat zich daarna precies heeft afgespeeld, heeft de politie nog in onderzoek.

De overvaller die ook wel Appeltje wordt genoemd, was sinds een paar maanden weer op vrije voeten. Waarvoor hij precies heeft vastgezeten, is niet duidelijk. Hij was een bekende bij de politie. Hij verbleef voornamelijk op vakantieparken. De site Boevennieuws.nl suggereert dat Appels het huis aan de Limburgsingel in het vizier had, omdat de hoofdbewoner een Rolex-horloge voor 30.000 euro op Marktplaats had gezet.

Op de vlucht

Verder meldt de site dat het echtpaar op de vlucht was voor ‘Appeltje’. De Bredanaar zou al schietend hun huis zijn binnengedrongen. In paniek rende het stel naar buiten en hielden een busje van een pizzabezorger aan.

Het is niet duidelijk wat er daarna is gebeurd. Getuigen hebben schoten gehoord. De vrouw van het stel vertelt via haar advocaat aan De Gelderlander dat ze terug naar huis reden om hun kinderen op te halen. Toen stuitten ze op Appels, die zijn wapen op het busje richtte en schoot. Haar man zou op dat moment geen andere keuze hebben gehad dan gas te geven.

Onderzoek

De Bredanaar werd door de bestelbus aangereden op de Limburgsingel in Arnhem en overleed kort daarna. Bestuurder Albert K. zit nog twee weken in voorarrest. Sommige media beweren dat hij Appels twee keer heeft aangereden. Politie en justitie doen nog onderzoek naar deze ‘ingewikkelde zaak’.


Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair