Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Struycken: verkeerde voorstelling van zaken Blauwe Golven

Peter Struycken

Gerrie Elfrink heeft een verkeerde voorstelling van zaken over de Blauwe Golven. Dat staat in een mail van ontwerper Peter Struycken aan de Arnhemse gemeenteraad. De gemeente wil muurtjes op de Oude Kraan laten weghalen en een toerit naar de Nelson Mandelabrug verleggen.

Dat zou volgens Elfrink een zodanige wijziging opleveren, dat de Blauwe Golven niet behouden kunnen blijven. De 78-jarige kunstenaar heeft al vaker te kennen gegeven dat hij het niet erg vindt als zijn kunstwerk helemaal verdwijnt. Een verandering eraan ziet hij wel als een inbreuk op zijn auteursrecht.

Invulling

De golven zijn op wegverleggingen gemaakt, legt hij uit. “Onderdeel van die afspraak was ook dat de inbreng van de wegen voorrang heeft boven de golven, maar dat de golven de invulling zijn van het terrein.” Het ontwerp is dus dat de golven tussen en onder de wegen liggen, hoe die ook lopen. “Een andere verandering valt echter buiten de uitgangspunten en vormt wel een inbreuk op mijn ontwerp.”

muurtjes Oude Kraan

De muurtjes zijn volgens Struycken geen onderdeel van het kunstwerk.

Struycken kan de wethouder al helemaal geruststellen over de muurtjes bij de Oude Kraan. “Die vallen buiten het terrein van de Blauwe Golven en zijn ook niet door mij ontworpen. In mijn herinnering zijn ze ook pas jaren na het gereedkomen van het terrein toegevoegd.”

Macramé-niveau

Eerder liet de gemeente weten dat de Blauwe Golven moeten verdwijnen. Er zou een soort groene, creatieve hotspot moeten komen. Die plannen zijn echter nog niet duidelijk omlijnd. Struycken laat er geen spaan van heel . “De creatieve corridor komt in feite neer op een ideeën-bus, een optelsom van mogelijkheden, onder het mom van creatieve inspraak voor iedereen. Ik ben genoeg kunstenaar en heb genoeg ervaring om het macramé-niveau waar dat in uitmondt te kunnen voorspellen.”

Wat moet er volgens hem dan wel gebeuren met het gebied? “Ik raad u aan in het geval van verwijdering te zoeken naar een betere oplossing dan die nu gegeven wordt”, besluit Struycken. Het terrein met zijn versnipperde reststukken tussen alle wegen kan geen verblijfplek of doorgang naar de Rijnkade worden, vindt hij. “Al deelt u gratis ijsjes uit.”

Nieuwscafé

De gemeenteraad buigt zich vanavond nog een keer over het landschapskunstwerk. De Blauwe Golven staan centraal bij het Arnhems Nieuwscafé op vrijdag 28 april in Molenplaats Sonsbeek. Onder leiding van gespreksleider Bob Roelofs gaan voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek over de toekomst van de Blauwe Golven.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair