Connect with us
He Komaan

Nieuws

Struycken: verkeerde voorstelling van zaken Blauwe Golven

Peter Struycken

Gerrie Elfrink heeft een verkeerde voorstelling van zaken over de Blauwe Golven. Dat staat in een mail van ontwerper Peter Struycken aan de Arnhemse gemeenteraad. De gemeente wil muurtjes op de Oude Kraan laten weghalen en een toerit naar de Nelson Mandelabrug verleggen.

Dat zou volgens Elfrink een zodanige wijziging opleveren, dat de Blauwe Golven niet behouden kunnen blijven. De 78-jarige kunstenaar heeft al vaker te kennen gegeven dat hij het niet erg vindt als zijn kunstwerk helemaal verdwijnt. Een verandering eraan ziet hij wel als een inbreuk op zijn auteursrecht.

Invulling

De golven zijn op wegverleggingen gemaakt, legt hij uit. “Onderdeel van die afspraak was ook dat de inbreng van de wegen voorrang heeft boven de golven, maar dat de golven de invulling zijn van het terrein.” Het ontwerp is dus dat de golven tussen en onder de wegen liggen, hoe die ook lopen. “Een andere verandering valt echter buiten de uitgangspunten en vormt wel een inbreuk op mijn ontwerp.”

muurtjes Oude Kraan

De muurtjes zijn volgens Struycken geen onderdeel van het kunstwerk.

Struycken kan de wethouder al helemaal geruststellen over de muurtjes bij de Oude Kraan. “Die vallen buiten het terrein van de Blauwe Golven en zijn ook niet door mij ontworpen. In mijn herinnering zijn ze ook pas jaren na het gereedkomen van het terrein toegevoegd.”

Macramé-niveau

Eerder liet de gemeente weten dat de Blauwe Golven moeten verdwijnen. Er zou een soort groene, creatieve hotspot moeten komen. Die plannen zijn echter nog niet duidelijk omlijnd. Struycken laat er geen spaan van heel . “De creatieve corridor komt in feite neer op een ideeën-bus, een optelsom van mogelijkheden, onder het mom van creatieve inspraak voor iedereen. Ik ben genoeg kunstenaar en heb genoeg ervaring om het macramé-niveau waar dat in uitmondt te kunnen voorspellen.”

Wat moet er volgens hem dan wel gebeuren met het gebied? “Ik raad u aan in het geval van verwijdering te zoeken naar een betere oplossing dan die nu gegeven wordt”, besluit Struycken. Het terrein met zijn versnipperde reststukken tussen alle wegen kan geen verblijfplek of doorgang naar de Rijnkade worden, vindt hij. “Al deelt u gratis ijsjes uit.”

Nieuwscafé

De gemeenteraad buigt zich vanavond nog een keer over het landschapskunstwerk. De Blauwe Golven staan centraal bij het Arnhems Nieuwscafé op vrijdag 28 april in Molenplaats Sonsbeek. Onder leiding van gespreksleider Bob Roelofs gaan voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek over de toekomst van de Blauwe Golven.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair