Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Struycken: verkeerde voorstelling van zaken Blauwe Golven

Peter Struycken

Gerrie Elfrink heeft een verkeerde voorstelling van zaken over de Blauwe Golven. Dat staat in een mail van ontwerper Peter Struycken aan de Arnhemse gemeenteraad. De gemeente wil muurtjes op de Oude Kraan laten weghalen en een toerit naar de Nelson Mandelabrug verleggen.

Dat zou volgens Elfrink een zodanige wijziging opleveren, dat de Blauwe Golven niet behouden kunnen blijven. De 78-jarige kunstenaar heeft al vaker te kennen gegeven dat hij het niet erg vindt als zijn kunstwerk helemaal verdwijnt. Een verandering eraan ziet hij wel als een inbreuk op zijn auteursrecht.

Invulling

De golven zijn op wegverleggingen gemaakt, legt hij uit. “Onderdeel van die afspraak was ook dat de inbreng van de wegen voorrang heeft boven de golven, maar dat de golven de invulling zijn van het terrein.” Het ontwerp is dus dat de golven tussen en onder de wegen liggen, hoe die ook lopen. “Een andere verandering valt echter buiten de uitgangspunten en vormt wel een inbreuk op mijn ontwerp.”

muurtjes Oude Kraan

De muurtjes zijn volgens Struycken geen onderdeel van het kunstwerk.

Struycken kan de wethouder al helemaal geruststellen over de muurtjes bij de Oude Kraan. “Die vallen buiten het terrein van de Blauwe Golven en zijn ook niet door mij ontworpen. In mijn herinnering zijn ze ook pas jaren na het gereedkomen van het terrein toegevoegd.”

Macramé-niveau

Eerder liet de gemeente weten dat de Blauwe Golven moeten verdwijnen. Er zou een soort groene, creatieve hotspot moeten komen. Die plannen zijn echter nog niet duidelijk omlijnd. Struycken laat er geen spaan van heel . “De creatieve corridor komt in feite neer op een ideeën-bus, een optelsom van mogelijkheden, onder het mom van creatieve inspraak voor iedereen. Ik ben genoeg kunstenaar en heb genoeg ervaring om het macramé-niveau waar dat in uitmondt te kunnen voorspellen.”

Wat moet er volgens hem dan wel gebeuren met het gebied? “Ik raad u aan in het geval van verwijdering te zoeken naar een betere oplossing dan die nu gegeven wordt”, besluit Struycken. Het terrein met zijn versnipperde reststukken tussen alle wegen kan geen verblijfplek of doorgang naar de Rijnkade worden, vindt hij. “Al deelt u gratis ijsjes uit.”

Nieuwscafé

De gemeenteraad buigt zich vanavond nog een keer over het landschapskunstwerk. De Blauwe Golven staan centraal bij het Arnhems Nieuwscafé op vrijdag 28 april in Molenplaats Sonsbeek. Onder leiding van gespreksleider Bob Roelofs gaan voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek over de toekomst van de Blauwe Golven.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair