Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Struycken: verkeerde voorstelling van zaken Blauwe Golven

Peter Struycken

Gerrie Elfrink heeft een verkeerde voorstelling van zaken over de Blauwe Golven. Dat staat in een mail van ontwerper Peter Struycken aan de Arnhemse gemeenteraad. De gemeente wil muurtjes op de Oude Kraan laten weghalen en een toerit naar de Nelson Mandelabrug verleggen.

Dat zou volgens Elfrink een zodanige wijziging opleveren, dat de Blauwe Golven niet behouden kunnen blijven. De 78-jarige kunstenaar heeft al vaker te kennen gegeven dat hij het niet erg vindt als zijn kunstwerk helemaal verdwijnt. Een verandering eraan ziet hij wel als een inbreuk op zijn auteursrecht.

Invulling

De golven zijn op wegverleggingen gemaakt, legt hij uit. “Onderdeel van die afspraak was ook dat de inbreng van de wegen voorrang heeft boven de golven, maar dat de golven de invulling zijn van het terrein.” Het ontwerp is dus dat de golven tussen en onder de wegen liggen, hoe die ook lopen. “Een andere verandering valt echter buiten de uitgangspunten en vormt wel een inbreuk op mijn ontwerp.”

muurtjes Oude Kraan

De muurtjes zijn volgens Struycken geen onderdeel van het kunstwerk.

Struycken kan de wethouder al helemaal geruststellen over de muurtjes bij de Oude Kraan. “Die vallen buiten het terrein van de Blauwe Golven en zijn ook niet door mij ontworpen. In mijn herinnering zijn ze ook pas jaren na het gereedkomen van het terrein toegevoegd.”

Macramé-niveau

Eerder liet de gemeente weten dat de Blauwe Golven moeten verdwijnen. Er zou een soort groene, creatieve hotspot moeten komen. Die plannen zijn echter nog niet duidelijk omlijnd. Struycken laat er geen spaan van heel . “De creatieve corridor komt in feite neer op een ideeën-bus, een optelsom van mogelijkheden, onder het mom van creatieve inspraak voor iedereen. Ik ben genoeg kunstenaar en heb genoeg ervaring om het macramé-niveau waar dat in uitmondt te kunnen voorspellen.”

Wat moet er volgens hem dan wel gebeuren met het gebied? “Ik raad u aan in het geval van verwijdering te zoeken naar een betere oplossing dan die nu gegeven wordt”, besluit Struycken. Het terrein met zijn versnipperde reststukken tussen alle wegen kan geen verblijfplek of doorgang naar de Rijnkade worden, vindt hij. “Al deelt u gratis ijsjes uit.”

Nieuwscafé

De gemeenteraad buigt zich vanavond nog een keer over het landschapskunstwerk. De Blauwe Golven staan centraal bij het Arnhems Nieuwscafé op vrijdag 28 april in Molenplaats Sonsbeek. Onder leiding van gespreksleider Bob Roelofs gaan voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek over de toekomst van de Blauwe Golven.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair