Connect with us
He Komaan

Nieuws

Geschokte reacties op ernstige ziekte Cornielje

Clemens Cornielje

Lokale politici in Arnhem reageren op social media geschokt op het nieuws dat de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje een levensbedreigende hersentumor heeft. De bestuurder heeft gisteren aan zijn medewerkers meegedeeld dat hij deze ongeneeslijke ziekte heeft. “De prognose is heel slecht”, vertelt hij.

Cornielje werd eerder al geteisterd door andere vormen van kanker. Dankzij medische behandelingen die goed aansloegen, kon de VVD’er aan het werk blijven. Hij heeft in januari zelfs te kennen gegeven nog zes jaar als Commissaris door te willen gaan. Ook nu geeft hij de moed niet op. “Werken gaat op dit moment ook prima. Ik hoop op een (tweede) wonder.”

Steun

Van binnen en buiten zijn partij krijgt Cornielje steun. “Helaas weer heel slecht nieuws voor CvdK Clemens Cornielje. Veel sterkte gewenst”, twittert SP Arnhem. Lokaal PvdA-voorzitter Mark Lauriks deelt zijn gevoelens bondiger; hij toont alleen maar een huilende emoticon.

Ook gewone Arnhemmers wensen de Commissaris van de Koning veel sterkte. “Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”, houdt iemand de moed erin.

Geliefd

Het nieuws is bij de medewerkers van de provincie hard aangekomen. Cornielje zou bij hen heel geliefd zijn. De leden van Provinciale Staten beslissen deze week of Cornielje zijn functie als Commissaris voor een derde termijn zou kunnen vervullen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair