Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Geschokte reacties op ernstige ziekte Cornielje

Clemens Cornielje

Lokale politici in Arnhem reageren op social media geschokt op het nieuws dat de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje een levensbedreigende hersentumor heeft. De bestuurder heeft gisteren aan zijn medewerkers meegedeeld dat hij deze ongeneeslijke ziekte heeft. “De prognose is heel slecht”, vertelt hij.

Cornielje werd eerder al geteisterd door andere vormen van kanker. Dankzij medische behandelingen die goed aansloegen, kon de VVD’er aan het werk blijven. Hij heeft in januari zelfs te kennen gegeven nog zes jaar als Commissaris door te willen gaan. Ook nu geeft hij de moed niet op. “Werken gaat op dit moment ook prima. Ik hoop op een (tweede) wonder.”

Steun

Van binnen en buiten zijn partij krijgt Cornielje steun. “Helaas weer heel slecht nieuws voor CvdK Clemens Cornielje. Veel sterkte gewenst”, twittert SP Arnhem. Lokaal PvdA-voorzitter Mark Lauriks deelt zijn gevoelens bondiger; hij toont alleen maar een huilende emoticon.

Ook gewone Arnhemmers wensen de Commissaris van de Koning veel sterkte. “Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”, houdt iemand de moed erin.

Geliefd

Het nieuws is bij de medewerkers van de provincie hard aangekomen. Cornielje zou bij hen heel geliefd zijn. De leden van Provinciale Staten beslissen deze week of Cornielje zijn functie als Commissaris voor een derde termijn zou kunnen vervullen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair