Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Winkelcentrum Presikhaaf krijgt opknapbeurt van 25 miljoen

Presikhaaf - Plein

Eigenaar Wereldhave wil 25 miljoen euro uittrekken om Winkelcentrum Presikhaaf op te knappen. Volgens het vastgoedbedrijf is het bouwwerk hard toe aan een oppepper. Wel is de verwachting dat de gemeente Arnhem aan dit project meewerkt. De gemeenteraad buigt zich over het voorstel.

Bij het winkelcentrum is achter het Hema-pand bouwrijpe grond beschikbaar. Het vastgoedbedrijf wil dat van de gemeente kopen voor een miljoen euro. Voorwaarde is wel dat het stadsbestuur dit geld steekt in de verbetering van onder meer de verkeersstroom in de omgeving. Het College van B. en W. staat tot nu toe positief tegenover de plannen van Wereldhave.

Achteruit

Winkelcentrum Presikhaaf is in de afgelopen jaren in kwaliteit en omzet achteruit gegaan, stelt ook de gemeente vast. De inrichting en uitstraling voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Er is volgens de betrokken partijen sprake van achterstallig onderhoud, zowel van het winkelcentrum als van de omliggende openbare ruimte. Het omliggende gebied, bestaande uit parkeerterreinen en toeleidende wegen, is in eigendom en beheer van de gemeente.

De gemeente heeft al 700.000 euro gereserveerd om onder meer de afgeschreven riolering rondom Winkelcentrum Presikhaaf te vervangen. Voor een opknapbeurt van de infrastructuur is dat nog niet genoeg. Wereldhave ziet daarnaast graag dat de gemeente de aansluiting van het parkeerterrein op de doorgaande weg Lange Wal verbetert. Ook dat kan betaald worden uit de opbrengst van de grond achter de Hema.

Entrees en gevels

Wereldhave heeft grootse plannen met het nu nog verpauperde winkelcentrum. Het Hilversumse architectenbureau Van der Goes heeft nieuwe entrees en gevels bedacht voor het winkelgebied. Zo moet het oorspronkelijke ontwerp uit de jaren 60 beter tot zijn recht komen. De nieuwbouw moet daarbij aansluiten.

De pleinen in het winkelcentrum krijgen natuursteen en andere duurzame materialen. Ook de winkelpuien worden hiermee beter afgewerkt. Op de parkeerterreinen worden lopers aangebracht. Deze moeten de bezoekers van het parkeerterrein naar het winkelcentrum leiden en omgekeerd.

Overleg

Een definitieve beslissing over dit plan moet nog door de gemeenteraad. Wereldhave zegt de plannen uit te willen voeren in overleg met ondernemers, bewoners en gemeente. Of de huren voor de winkeliers stijgen, kan een woordvoerder nog niet zeggen. “Dat is iets tussen ons en de individuele ondernemers.”

Update: Wereldhave heeft laten weten dat de plannen enigszins zijn aangepast. Zo komt er op het paviljoenplein geen podium, in tegenstelling tot wat eerder was gemeld. “De tekeningen dateren alweer van een jaar geleden. Tijdens de ontwikkeling van zo’n project kan er veel veranderen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair