Connect with us
he kom aan

Nieuws

Ronald McDonald-huis Arnhem zoekt vrijwilligers

Ronald McDonald huis

Het Ronald McDonald-huis in Arnhem zoekt vrijwilligers. Daarbij valt te denken aan mensen die de ouders en kinderen welkom heten, wegwijs maken, zorgen dat het Huis schoon en gezellig is en een luisterend oor bieden.

Daarnaast is de organisatie hard op zoek naar vrijwilligers die zich inzetten voor promotie- en fondsenwervende acties, begeleiden dan wel organiseren van activiteiten voor gezinnen tijdens schoolvakanties of bijvoorbeeld ICT of technische ondersteuning willen bieden.

Jonge patiëntjes

In Ronald McDonald Huis Arnhem verblijven gezinsleden van jonge patiëntjes van revalidatiecentrum Klimmendaal Revalidatiespecialisten of ziekenhuis Rijnstate. Zij kunnen overnachten maar ook alleen overdag (tussen of tijdens de behandelingen van hun kind) gebruik maken van de Huiskamer, de keuken en alle andere voorzieningen en (speel)ruimtes.

Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een kind dat veel zorg nodig heeft, is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn zij ook altijd van harte welkom.

Inzet

Alleen dankzij sponsoren, donaties en giften én de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers, kan Ronald McDonald Huis Arnhem al deze gezinnen 365 dagen per jaar een gastvrij, schoon en warm (t)huis bieden.  Op woensdagavond 17 mei en zaterdagmiddag 20 mei organiseert Ronald McDonald Huis Arnhem een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk.

Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor deze gezinnen kunt betekenen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in Ronald McDonald Huis Arnhem. Vrijwilligers vertellen dan alles over het Huis en de werkzaamheden die zij doen én je krijgt meteen een rondleiding door het Huis.

Meer informatie

Op woensdagavond 17 mei (19.00 – 21.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 – 16.00 uur) heet het Ronald McDonald-huis belangstellenden van harte welkom. Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem moet met EU-geld duurzamer worden

zonnepanelen

De gemeente Arnhem is een door de EU gefinancierd fonds begonnen om Arnhemmers die de omgeving willen verduurzamen te steunen. Het geld is bedoeld om burgers de CO2-uitstoot te laten verminderen of om op een andere manier iets het klimaat te verbeteren. In totaal is 250.000 euro beschikbaar.

Met ingang van 1 januari 2018 kunnen Arnhemmers die samen met buren willen werken aan het verduurzamen van een wijk, buurt of straat, in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit dit zogeheten AANjaagfonds.

Aanjaagfonds

Een ingediend idee zal worden beoordeeld door een team van deskundigen, het AANjaagteam. Dat zal in samenspraak met de gemeente beoordelen of het plan in aanmerking komt voor ondersteuning. Een AANjager wordt gekoppeld aan een initiatiefnemer en gaat helpen om het idee uit te voeren. Eventuele kosten worden daarbij vergoed uit het fonds.

Het AANjaagfonds wordt beheerd door de gemeente Arnhem en mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (Interreg). Er is in totaal € 250.000,- in het fonds beschikbaar en op=op! De mogelijkheid om een aanvraag te doen start op 1 januari 2018 en vervalt op 1 juni 2019.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Montage glazen balkons Eusebius uitgesteld

Eusebiuskerk

De montage van glazen balkons aan de toren van de Eusebiuskerk is uitgesteld. De oorzaak is de harde wind die voor donderdag is voorspeld. De plaatsing van de balkons stond voor die dag op de planning.

Volgens de Stichting Eusebius heeft de aannemer besloten de montage te verplaatsen naar maandag 22 januari. De balkons zijn bedoeld als uitzichtpunt. Ze komen op een hoogte van 60 meter.

Hoogwerker

Een hoogwerker met een kraan takelt deze constructie in zijn geheel omhoog, zo is de bedoeling. Nu al gaat er een lift naar de belvédère op 73 meter hoogte. Met de balkons wordt het mogelijk halverwege de toren uit te stappen voor een blik over de stad.

glazen balkons eusebiusDeze zijn volgens de Stichting Eusebius vanaf medio maart open voor publiek. De balkons komen aan de oost- (kant filmhuis) en westzijde (stadhuis) van de toren ter hoogte van het carillon en de bekende Disneyfiguren.

Steigers

Vanaf deze week worden aan de oostzijde de steigers gedeeltelijk verwijderd. Begin 2019 moet de Eusebiustoren helemaal uit de steigers zijn en is de restauratie van de toren afgerond. Een toegangskaartje gaat € 7,50 kosten.

.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruim ton voor molen De Kroon Klarendal

Stichting vrienden van de Klarendalse Molen heeft een provinciale subsidie van ruim 116.000 euro toegewezen gekregen.

Zij willen nu van molen De Kroon een multifunctioneel ontmoetingscentrum maken. met onder andere een museum en een nieuwe ruimte voor kleinschalige optredens en andere bijeenkomsten

Optimisme

De totale kosten voor dit project worden beraamd op 193.000 euro, waarvan nu zo’n 80 procent binnen is. De Stichting is optimistisch en verwacht nu ook het overige deel via lening of subsidie bij elkaar te krijgen.

De Klarendalse Molen werd in september 2017 als een van de vier molens genomineerd voor de Molenprijs 2017, maar wist toen de prijs niet in de wacht te slepen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair