Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

‘Meer buitenlandse studenten naar Arnhem’

studenten in arnhem

Hogeschool ArtEZ en de gemeente willen dat Arnhem zich meer profileert als aantrekkelijke stad voor buitenlandse studenten. De partijen willen gebruik maken van elkaars netwerken, die zich zouden uitstrekken tot in China. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Deze internationalisering moet zorgen voor meer diversiteit in de Arnhemse studentenwereld. De hogeschool en de gemeente hebben aangekondigd dat ze hun drie jaar oude samenwerking verlengen tot 2020. “Gemeente en ArtEZ hebben een gedeeld belang: Arnhem aantrekkelijk maken voor studenten en het creatieve en culturele profiel van Arnhem versterken.”

Thema’s

Dat willen ze doen door vier thema’s op te pakken. Daar is die internationalisering er één van. Een andere is de samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en onderwijsinstelling Van Hall Larenstein onder de naam Arnhem Studiestad. Een derde thema gaat over ondernemerschap, kennis en onderzoek.

Ten vierde willen ArtEZ en de gemeente samenwerkingen aangaan met culturele instellingen in de stad, zoals Oostpool, Museum Arnhem of het Gelders Orkest. “ArtEZ is een belangrijke partner voor de gemeente Arnhem vanwege het stimuleren van kunst, cultuur en talentontwikkeling. ArtEZ op haar beurt heeft belang bij een aantrekkelijke stad en goede faciliteiten voor haar studenten.”

Resultaat

De afgelopen periode zijn mede dankzij het partnership aansprekende resultaten behaald, vindt de gemeente. “Zo is er een gezamenlijke introductiedag van de grond gekomen voor nieuwe studenten van ArtEZ, HAN en Van Hall Larenstein. Arnhem was in beeld dankzij een grote straatkunsttekening (dichtregels) van ArtEZ-studenten, tijdens het passeren van wielrenners van de Giro Italia in Arnhem in 2016. Ook is ArtEZ beter en meer zichtbaar in de binnenstad in de vorm van werkplaatsen, exposities en shows.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Opkomst benefiet voor omgekomen Inke tegenvaller voor organisatie

Franz Joostink benefiet Inke
Artiest Franz Joostink tijdens het concert. - Foto: Mike Leenders (RTV)

Een benefiet voor de in een brand omgekomen jongen Inke heeft gisteren 1.345 euro opgeleverd. Er kwamen 120 bezoekers af op het concert in Westervoort, waar diverse Nederlandse artiesten hebben opgetreden. Dat was een tegenvaller voor Bertha Verbeek. Zij had op 700 man gerekend.  

Ook had de zangeres op een hoger bedrag gehoopt. De vijfjarige Inke van der Vreede kwam in april dit jaar om bij een brand in een chalet op een woonwagenkamp in Malburgen. Naast hun kind verloren zijn ouders ook hun woning. De benefiet is bedoeld om voor een nieuwe inboedel zorgen. Eerder werd er via een internetactie ruim 22.000 euro opgehaald.

Domper

Verbeek heeft in het RTV Arnhem-programma Tot de klok van 12 haar teleurstelling geuit. “Het is een domper. Zonde”, zegt ze. “Dit had ik nooit verwacht. Ik had met deze mooie line-up op een volle bak gerekend. Ik vind het heel erg, want het is een vreselijk goed doel.”

Toch ziet de organisator van de benefietavond een goede kant aan deze ‘avond met ene lach een een traan’. “De familie voelde zich gesteund.” Ze  vertelt dat zich een beetje bezwaard voelde tegenover de artiesten, die ze een vollere bak had gegund. “Ze zeiden allemaal dat het niet uitmaakte en dat ze het deden voor de familie.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe coalitie bestaande uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

foto: IHVA

De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA hebben gisteravond de onderhandelingen succesvol afgerond. Na een intensieve periode van onderhandelen waarbij inwoners en stakeholders zijn betrokken en hun wensen en ideeën hebben geleverd, ligt er een coalitieakkoord. Het akkoord bevat de visie, uitdagingen en ambities van de vier partijen voor de komende 4 jaar.

Vrijdag 25 mei om 16.00 uur zal na een korte inleiding van formateur Tom van der Lee,  Cathelijne Bouwkamp het coalitieakkoord 2018-2022 toelichten  en het team van  kandidaat wethouders presenteren. Naar verwachting zullen de zes kandidaat-wethouders volgende week woensdag ter benoeming worden voorgedragen aan de raad.

Enkele partijen zullen het coalitieakkoord volgende week voorleggen aan hun leden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair