Connect with us
he kom aan

Nieuws

‘Meer buitenlandse studenten naar Arnhem’

studenten in arnhem

Hogeschool ArtEZ en de gemeente willen dat Arnhem zich meer profileert als aantrekkelijke stad voor buitenlandse studenten. De partijen willen gebruik maken van elkaars netwerken, die zich zouden uitstrekken tot in China. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Deze internationalisering moet zorgen voor meer diversiteit in de Arnhemse studentenwereld. De hogeschool en de gemeente hebben aangekondigd dat ze hun drie jaar oude samenwerking verlengen tot 2020. “Gemeente en ArtEZ hebben een gedeeld belang: Arnhem aantrekkelijk maken voor studenten en het creatieve en culturele profiel van Arnhem versterken.”

Thema’s

Dat willen ze doen door vier thema’s op te pakken. Daar is die internationalisering er één van. Een andere is de samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en onderwijsinstelling Van Hall Larenstein onder de naam Arnhem Studiestad. Een derde thema gaat over ondernemerschap, kennis en onderzoek.

Ten vierde willen ArtEZ en de gemeente samenwerkingen aangaan met culturele instellingen in de stad, zoals Oostpool, Museum Arnhem of het Gelders Orkest. “ArtEZ is een belangrijke partner voor de gemeente Arnhem vanwege het stimuleren van kunst, cultuur en talentontwikkeling. ArtEZ op haar beurt heeft belang bij een aantrekkelijke stad en goede faciliteiten voor haar studenten.”

Resultaat

De afgelopen periode zijn mede dankzij het partnership aansprekende resultaten behaald, vindt de gemeente. “Zo is er een gezamenlijke introductiedag van de grond gekomen voor nieuwe studenten van ArtEZ, HAN en Van Hall Larenstein. Arnhem was in beeld dankzij een grote straatkunsttekening (dichtregels) van ArtEZ-studenten, tijdens het passeren van wielrenners van de Giro Italia in Arnhem in 2016. Ook is ArtEZ beter en meer zichtbaar in de binnenstad in de vorm van werkplaatsen, exposities en shows.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair