Beginpagina Nieuws ‘Meer buitenlandse studenten naar Arnhem’

‘Meer buitenlandse studenten naar Arnhem’

5 min leestijd
0
studenten in arnhem

Hogeschool ArtEZ en de gemeente willen dat Arnhem zich meer profileert als aantrekkelijke stad voor buitenlandse studenten. De partijen willen gebruik maken van elkaars netwerken, die zich zouden uitstrekken tot in China. Dat laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Deze internationalisering moet zorgen voor meer diversiteit in de Arnhemse studentenwereld. De hogeschool en de gemeente hebben aangekondigd dat ze hun drie jaar oude samenwerking verlengen tot 2020. “Gemeente en ArtEZ hebben een gedeeld belang: Arnhem aantrekkelijk maken voor studenten en het creatieve en culturele profiel van Arnhem versterken.”

Thema’s

Dat willen ze doen door vier thema’s op te pakken. Daar is die internationalisering er √©√©n van. Een andere is de samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en onderwijsinstelling Van Hall Larenstein onder de naam Arnhem Studiestad. Een derde thema gaat over ondernemerschap, kennis en onderzoek.

Ten vierde willen ArtEZ en de gemeente samenwerkingen aangaan met culturele instellingen in de stad, zoals Oostpool, Museum Arnhem of het Gelders Orkest. “ArtEZ is een belangrijke partner voor de gemeente Arnhem vanwege het stimuleren van kunst, cultuur en talentontwikkeling. ArtEZ op haar beurt heeft belang bij een aantrekkelijke stad en goede faciliteiten voor haar studenten.”

Resultaat

De afgelopen periode zijn mede dankzij het partnership aansprekende resultaten behaald, vindt de gemeente. “Zo is er een gezamenlijke introductiedag van de grond gekomen voor nieuwe studenten van ArtEZ, HAN en Van Hall Larenstein. Arnhem was in beeld dankzij een grote straatkunsttekening (dichtregels) van ArtEZ-studenten, tijdens het passeren van wielrenners van de Giro Italia in Arnhem in 2016. Ook is ArtEZ beter en meer zichtbaar in de binnenstad in de vorm van werkplaatsen, exposities en shows.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Restaurant Osteria Vicini sluit deuren

Na anderhalf jaar heeft ondernemer Robert Wittenberg besloten zijn horecazaak Osteria Vici…