Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Brandweer: forse schade bij brand AkzoNobel

brand akzo

Een brand heeft bij AkzoNobel aan de Westervoortsedijk forse schade aangericht. Dat meldt de brandweer aan Omroep Gelderland. Over de hoogte van het bedrag laat de brandweer zich niet uit. Rond 20.00 hadden de brandweerlieden de brand onder controle.

Hulpdiensten zijn dinsdagmiddag massaal uitgerukt voor een brand bij het chemiebedrijf op de Kleefse Waard. Kort na 17.00 uur kwam er een automatisch brandalarm binnen bij de brandweer. Binnen anderhalve minuut werd dat opgeschaald tot ‘middenbrand’, meldt Arnhem Direct.

Groot materieel

Vanwege de grote hoeveelheid chemicaliën ging de brandweer met groot materieel op de brand af. Ter plekke bleek dat er in een van de gebouwen veel rook naar buiten kwam en er veel schoorsteenpijpen roken die dat normaal gesproken niet doen. De brand is uitgebroken in een droogmachine in de fabriek.

Omroep Gelderland meldde om 18.30 uur dat de brandweer door de grote hitte moeite heeft om de brand goed te bestrijden.Door de hitte zou alcohol, die in een ruimte boven de brand ligt opgeslagen, vlam kunnen vatten. Mocht dat gebeuren, dan wordt de Westervoortsedijk ontruimd, aldus Omroep Gelderland.

Alcohol

Bewoners van Malburgen en Westervoort hebben geklaagd over stank. Volgens de brandweer is de rook niet chemisch van aard en niet schadelijker dan gewone rook. Een droogmachine zou vlam hebben gevat en zo de brand hebben veroorzaakt. Even was er ontploffingsgevaar bij een lading alcohol, vlak bij de brand.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair