Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Ondernemers zamelen al geld in voor Koningsdagvuurwerk 2018

vuurwerk koningsdag Arnhem

De inzamelactie voor de vuurwerkshow op Koningsdag gaat nog even door, ondanks dat er genoeg is opgehaald. Dat laten de initiatiefnemers, Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem (SJOA) weten. Het extra geld is bestemd voor een soortgelijke show tijdens Koningsdag 2018.

Eerder deze week leek het erop dat de traditionele vuurwerkshow tijdens Koningsdag niet door kon gaan vanwege geldgebrek bij het organiserende comité. De SJOA nam het initiatief een inzamelingsactie te houden. Binnen een dag gaven ze te kennen dat het vuurwerk door kon gaan.

Bescheiden bijdrage

“We houden de actie nog open tot de einddatum om de pot voor volgend jaar te spekken”, laat de ondernemersclub weten. Onder de donateurs zijn veel ondernemers uit Arnhem te vinden, onder wie een hoop SJOA-leden. Een opvallende bijdrage was 20 euro uit eigen zak van wethouder Gerrie Elfrink. “Mooi initiatief. Hier een bescheiden bijdrage”, gaf hij als commentaar.

Voor het vuurwerk is 7.500 nodig. Vervoersmaatschappijen Breng en Arriva hebben toegezegd 2.500 bij te dragen. Vrijdagmiddag heeft de SJOA ruim 6.500 euro opgehaald. Een vuurwerkshow op Koningsdag 2018 lijkt ook wel goed te gaan komen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair