Beginpagina Nieuws Werkloosheid regio Arnhem boven landelijk gemiddelde

Werkloosheid regio Arnhem boven landelijk gemiddelde

4 min leestijd
0
Machinebankwerker

De werkloosheid in de regio rond Arnhem (Midden-Gelderland) is 6,3 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die dinsdag naar buiten zijn gebracht. Het landelijke gemiddelde is 5,1 procent.

Alleen in het Rijk van Nijmegen is de werkloosheid iets hoger. Overal neemt de werkloosheid wel langzaam af. In 2016 is de Gelderse economie met 2,5 procent gegroeid en ligt daarmee iets boven de landelijke groei van 2,1 procent. De werkloosheid is gedaald tot 5,1 procent en ligt ongeveer gelijk met het landelijk gemiddelde.

Laagopgeleiden

De werkloosheid in de stad zelf is hoger dan in de gemeenten er omheen. Laagopgeleiden blijven moeilijk aan werk komen in Arnhem. Ondanks de aantrekkende economie wordt de werkgelegenheid voor die groep niet beter in de stad. Ook nemen hoger opgeleiden vaak hun plaats in. De werkloosheid in de stad schommelt rond de 9 procent.

Daarnaast stellen de rapporteurs vast dat ook in deze stad de arbeidsmarkt verandert. Dat is met onder meer toe te schrijven aan vergrijzing, flexibilisering en technologische ontwikkelingen. Dat is met name voor lager- en middelbaar opgeleiden te merken. Vraag en aanbod sluiten vaak slecht op elkaar aan.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…