Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Dienstregeling Breng-bussen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Veel Arnhemmers pakken tijdens Koningsnacht en Koningsdag de bus. Daarom zijn er vandaag en morgen veel wijzigigen. Op Koningsdag (27 april) rijden de bussen de volgens de zaterdagdienstregeling. Vanwege Koningsdag en Koningsnacht zijn er ook bussen die extra rijden, omrijden of uitvallen. Meer hierover vind je in de dienstregeling van Breng.

Extra nachtbussen in Arnhem Koningsnacht

Koningsdag is een groot spektakel, dat tot in de kleine uurtjes duurt! Maar als je moe en voldaan bent, is er niets fijner dan de bus naar huis te kunnen pakken. Geen gedoe met parkeren of het aanwijzen van iemand die niet drinkt. Daarom maakt Breng het je extra makkelijk. In de nacht van 26 op 27 april rijden er extra bussen vanaf het Willemsplein. Speciaal in deze Koningsnacht rijdt Breng extra naar de wijken Geitenkamp en Rijkerswoerd met lijn 7.

Vanaf busstation Willemsplein rijden er nachtbussen naar diverse wijken en naar bestemmingen in de regio:

 • Huissen-Bemmel-Lent-Nijmegen
 • Elst-Oosterhout-Nijmegen
 • Angeren-Doornenburg-Gendt-Haalderen
 • Velp-Rheden-Dieren-Doesburg
 • Oosterbeek-Doorwerth-Heelsum-Renkum-Wageningen
 • Driel-Heteren-Zetten
 • Westervoort-Duiven

De OV-chipkaart is geldig in de nachtbus (standaardtarief € 5). Je kunt ook bij de chauffeur van de nachtbus een kaartje kopen (tarief Arnhem € 3,50, tarief overige bestemmingen € 6 of € 8)

Extra bussen in Arnhem Koningsdag

 • Op een aantal routes van/naar Arnhem rijden 2 bussen per rit.
 • Stadslijn 7 Arnhem Geitenkamp-Arnhem Rijkerswoerd rijdt tussen 12.00-18.00 uur 8 keer per uur en tussen 18.00-22.00 uur 4 keer per uur.
 • In de nacht van 27 op 28 april rijden er geen nachtbussen!Meer nieuws uit Arnhem?

  kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair