Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Dienstregeling Breng-bussen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Veel Arnhemmers pakken tijdens Koningsnacht en Koningsdag de bus. Daarom zijn er vandaag en morgen veel wijzigigen. Op Koningsdag (27 april) rijden de bussen de volgens de zaterdagdienstregeling. Vanwege Koningsdag en Koningsnacht zijn er ook bussen die extra rijden, omrijden of uitvallen. Meer hierover vind je in de dienstregeling van Breng.

Extra nachtbussen in Arnhem Koningsnacht

Koningsdag is een groot spektakel, dat tot in de kleine uurtjes duurt! Maar als je moe en voldaan bent, is er niets fijner dan de bus naar huis te kunnen pakken. Geen gedoe met parkeren of het aanwijzen van iemand die niet drinkt. Daarom maakt Breng het je extra makkelijk. In de nacht van 26 op 27 april rijden er extra bussen vanaf het Willemsplein. Speciaal in deze Koningsnacht rijdt Breng extra naar de wijken Geitenkamp en Rijkerswoerd met lijn 7.

Vanaf busstation Willemsplein rijden er nachtbussen naar diverse wijken en naar bestemmingen in de regio:

 • Huissen-Bemmel-Lent-Nijmegen
 • Elst-Oosterhout-Nijmegen
 • Angeren-Doornenburg-Gendt-Haalderen
 • Velp-Rheden-Dieren-Doesburg
 • Oosterbeek-Doorwerth-Heelsum-Renkum-Wageningen
 • Driel-Heteren-Zetten
 • Westervoort-Duiven

De OV-chipkaart is geldig in de nachtbus (standaardtarief € 5). Je kunt ook bij de chauffeur van de nachtbus een kaartje kopen (tarief Arnhem € 3,50, tarief overige bestemmingen € 6 of € 8)

Extra bussen in Arnhem Koningsdag

 • Op een aantal routes van/naar Arnhem rijden 2 bussen per rit.
 • Stadslijn 7 Arnhem Geitenkamp-Arnhem Rijkerswoerd rijdt tussen 12.00-18.00 uur 8 keer per uur en tussen 18.00-22.00 uur 4 keer per uur.
 • In de nacht van 27 op 28 april rijden er geen nachtbussen!Meer nieuws uit Arnhem?

  kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair