Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse schrijft geschiedenis

KNVB beker

Vitesse heeft gisteren ten koste van AZ de KNVB-beker gewonnen. Ricky van Wolfswinkel was met twee doelpunten beslissend in de eindstrijd. De ploeg van Henk Fraser begon zonder grote verassingen aan de bekerfinale in het Feyenoord stadion. Clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel keerde, na een schorsing, terug in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd was het niet Vitesse maar AZ dat gevaarlijk werd. Het team uit Alkmaar kregen een vrije trap van scheidsrechter Danny Makkelie. De inzet van Derrick Luckassen spatte boven Room uiteen op de lat. Vitesse liet zich via een kopbal van Nathan in de vijftiende minuut van de wedstrijd horen. Vijf minuten later was het wederom AZ dat via de rechterflank opstoomde. Spits Wout Weghorst plaatste de bal na een lage voorzet net naast de paal.
image
De wedstrijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk op het middenveld af. Beide teams kwamen niet tot grote kansen. Vitesse probeerde het via een vrije trap van Lewis Baker. De Engelsman vond geen medespeler met zijn voorzet. Ook AZ werd voor rust niet meer gevaarlijk aan Vitesse-zijde.

In de tweede helft liet Vitesse zich nadrukkelijk meer gelden in Rotterdam. Vrijwel direct na rust was het Nathan die het probeerde met een bekeken schot maar hij wist met zijn inzet AZ-doelman Krul niet te verassen. Aan eigen zijde was Room attent bij een hoge bal. In twee instanties kon de Vitesse-doelman de bal neutraliseren en zo voorkomen dat Joris van Overeem kon scoren.
image
In de 70e minuut was Room wederom van waarde voor Vitesse. De Arnhemse sluitpost wist een ingekopte corner met zijn voet te pareren en voorkwam zo een doelpunt. Tien minuten later was het Ricky van Wolfswinkel die de voorzet van Rashica tot doelpunt bevorderde. Even later zorgde wederom Van Wolfswinkel ervoor dat de geel-zwart gekleurde aanhang in de Kuip opnieuw kon juichen. Nadat hij zijn directe tegenstander behendig uitkapte schoot hij beheerst binnen: 2-0.
image
In het restant van de wedstrijd werd de rug nog eens gerecht door de Vitesse-defensie. AZ leek de aansluitingstreffer te maken maar invaller Fred Friday kopte over het doel van Room. Na vijf minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Makkelie een einde aan de wedstrijd en ontplofte de 18.000 meegereisde fans in euforie.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

D66: Arnhem moet statiegeld op blikjes en flesjes steunen

fles inleveren

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66-raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in.

“Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Minder dierenleed

Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen, verwacht Van Hamersveld. “Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen, slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn al vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie.

Raadsmeerderheid

D66 noemt Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair