Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse schrijft geschiedenis

KNVB beker

Vitesse heeft gisteren ten koste van AZ de KNVB-beker gewonnen. Ricky van Wolfswinkel was met twee doelpunten beslissend in de eindstrijd. De ploeg van Henk Fraser begon zonder grote verassingen aan de bekerfinale in het Feyenoord stadion. Clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel keerde, na een schorsing, terug in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd was het niet Vitesse maar AZ dat gevaarlijk werd. Het team uit Alkmaar kregen een vrije trap van scheidsrechter Danny Makkelie. De inzet van Derrick Luckassen spatte boven Room uiteen op de lat. Vitesse liet zich via een kopbal van Nathan in de vijftiende minuut van de wedstrijd horen. Vijf minuten later was het wederom AZ dat via de rechterflank opstoomde. Spits Wout Weghorst plaatste de bal na een lage voorzet net naast de paal.
image
De wedstrijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk op het middenveld af. Beide teams kwamen niet tot grote kansen. Vitesse probeerde het via een vrije trap van Lewis Baker. De Engelsman vond geen medespeler met zijn voorzet. Ook AZ werd voor rust niet meer gevaarlijk aan Vitesse-zijde.

In de tweede helft liet Vitesse zich nadrukkelijk meer gelden in Rotterdam. Vrijwel direct na rust was het Nathan die het probeerde met een bekeken schot maar hij wist met zijn inzet AZ-doelman Krul niet te verassen. Aan eigen zijde was Room attent bij een hoge bal. In twee instanties kon de Vitesse-doelman de bal neutraliseren en zo voorkomen dat Joris van Overeem kon scoren.
image
In de 70e minuut was Room wederom van waarde voor Vitesse. De Arnhemse sluitpost wist een ingekopte corner met zijn voet te pareren en voorkwam zo een doelpunt. Tien minuten later was het Ricky van Wolfswinkel die de voorzet van Rashica tot doelpunt bevorderde. Even later zorgde wederom Van Wolfswinkel ervoor dat de geel-zwart gekleurde aanhang in de Kuip opnieuw kon juichen. Nadat hij zijn directe tegenstander behendig uitkapte schoot hij beheerst binnen: 2-0.
image
In het restant van de wedstrijd werd de rug nog eens gerecht door de Vitesse-defensie. AZ leek de aansluitingstreffer te maken maar invaller Fred Friday kopte over het doel van Room. Na vijf minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Makkelie een einde aan de wedstrijd en ontplofte de 18.000 meegereisde fans in euforie.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair