Beginpagina Nieuws Bekerwinst ook financieel gunstig voor Vitesse

Bekerwinst ook financieel gunstig voor Vitesse

3 min leestijd
0
Van Wolfswinkel juicht

De bekerwinst is voor Vitesse ook financieel gezien een opsteker. De Arnhemse club mag dankzij deze overwinning meedoen aan de Europa League. Alleen dat al levert een startpremie van 2,6 miljoen euro op.

Daarnaast verdeelt de Europese voetbalbond UEFA elk jaar een variabel geldbedrag. Dat komt dit seizoen volgens De Telegraaf neer op ruim anderhalf miljoen per club. Iedere overwinning in de Europa League levert ruim 350.000 euro op, terwijl bij een gelijkspel 120.000 euro klaarligt.

Verlies

Dat geld komt Vitesse goed van pas. Financieel staat de club er volgens verschillende bronnen niet zo rooskleurig voor. De voetbalclub draait verlies en moet op veel fronten bezuinigen. De Russische eigenaar Alexander Chigirinsky staat vooralsnog garant.

De Bekerfinale levert Vitesse niet alleen geld op, meldt de site Voetbalprimeur. De Arnhemse club riskeert nog een boete van de KNVB, omdat supporters zondag vuurwerk hebben afgestoken in De Kuip. Vitesse won de Bekerfinale met 2-0 van AZ en sleepte daarmee de eerste prijs in zijn 125-jarige bestaan binnen.

Meer nieuws uit Arnhem?

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…