Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Nu schilderen of nog even wachten?

Buitenschilderen

Door het lekkere weer krijgen veel Arnhemmers de verbouw- en opknapkriebels. Dan komt de vraag: moet je nu schilderen of even wachten?

Volgens Vereniging Eigen Huis gaat buitenschilderwerk gemiddeld zo’n zes jaar mee. Hoe lang precies, hangt af van bijvoorbeeld de houtsoort, de kwaliteit van de verf en weersinvloeden. Een goede verflaag beschermt een huis tegen regen, zon en wind. Onvoldoende beschermd hout kan leiden tot houtrot en klemmende deuren en ramen. Kozijnen laten herstellen en opnieuw schilderen is een stuk duurder dan alleen een schilderbeurt.

De beste graadmeter

“De zuidwestkant van de woning is de beste graadmeter om de staat van je schilderwerk te beoordelen, omdat deze zijde het zwaarst wordt belast door weersinvloeden”, volgens Vereniging Eigen Huis. “Let vooral op de liggende delen. Die zijn het meest kwetsbaar, omdat de zon hier lang op schijnt en vocht zich hier ophoopt.”

Volgens Vereniging Eigen Huis moet je opnieuw gaan schilderen als de verf ‘poedert’ en niet meer goed dekt. De verflaag geeft dan af, het schilderwerk vertoont blaasjes of scheurtjes vertoont of laat los. Er kan ook andere schade zijn, zoals houtrot en verkleuring van het buitenschilderwerk. In het gratis e-book van Vereniging Eigen Huis leest je waar je op moet letten en wanneer je weer aan de slag moet.

Buitenschilderwerk uitbesteden?

In Arnhem zijn er veel klusgedrijven. Maar pas wel goed op met wie je zaken doet. Om problemen te voorkomen en omdat het goedkoper kan, biedt Vereniging Eigen Huis aan om het collectief in te kopen. Je krijgt dan een gekwalificeerde schilders die voor je aan de slag gaan tegen een goede prijs en met zes jaar garantie. Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair