Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Ex-agente moet gevangenis in voor schending ambtsgeheim

rechtbank Arnhem

De rechtbank Gelderland heeft een 34-jarige ex-politieagente en haar 69-jarige (ex-)stiefvader uit Arnhem voor (het medeplegen van) schending van een ambtsgeheim. Zij kregen een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk, opgelegd. De straf valt hoger uit dan de werkstraf die het Openbaar Ministerie heeft geëist.

Meerdere malen heeft de inmiddels ontslagen agente informatie opgevraagd uit politiesystemen en deze doorgespeeld aan haar stiefvader. Die gaf deze vertrouwelijke informatie vervolgens door aan de verdachten in een grootschalig lopend strafonderzoek.

Voorbeeldfunctie

Een politieagente heeft een voorbeeldfunctie, vindt de Rechtbank. Die rekent het de vrouw dan ook zwaar aan dat zij misbruik maakte van haar positie en het in haar gestelde vertrouwen heeft geschonden.

Het lijkt erop dat de 69-jarige man het initiatief heeft genomen tot het plegen van dit feit door informatie te vragen aan zijn stiefdochter. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie als stiefvader. Hij heeft zijn stiefdochter hiermee in een lastige positie heeft gebracht.

Ongeneeslijk ziek

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de beide verdachten. Met betrekking tot de vrouw houdt de rechtbank in het bijzonder rekening met het feit dat zij naar aanleiding van dit feit oneervol is ontslagen. Daarnaast is haar zeven maanden oude kind ongeneeslijk ziek en heeft een levensverwachting van enkele jaren.

Ondanks de persoonlijke omstandigheden van de verdachten vindt de rechtbank dat voor een ernstig misdrijf als dit alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend is. Anders dan de werkstraf van 180 uur die de officier van justitie eiste legt de rechtbank dan ook een gevangenisstraf op. In de persoonlijke omstandigheden van de beide verdachten ziet de rechtbank aanleiding een deel van de straf voorwaardelijk op te leggen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair