Beginpagina Nieuws Vrouwen in bijstand kunnen klusser worden

Vrouwen in bijstand kunnen klusser worden

4 min leestijd
1
werkende vrouw

Vrouwen met een bijstandsuitkering kunnen nu omgeschoold worden tot klusvrouw. De gemeente Arnhem en klusbedrijf Mevrouw Spijker zijn een samenwerking begonnen om dit waar te maken. In een jaar tijd moeten de vrouwen aan de slag kunnen.

Beide partijen willen zo de toegang tot de arbeidsmarkt vergroten voor een groep vrouwen. Onder begeleiding van een professionele vakvrouw en leerwerkbegeleider zijn drie Arnhemsen gestart met dit project, met behoud van uitkering.

Betaald werk

De doelstelling is volgens de gemeente dat de vrouwen na gemiddeld een jaar doorstromen naar betaald werk. Dat kan binnen of buiten Mevrouw Spijker zijn. “Dit willen we bereiken door het vergroten en professionaliseren van klusvaardigheden en werknemersvaardigheden.”

In de loop van het jaar wordt het geleerde steeds zelfstandiger toegepast. Na gemiddeld een jaar kunnen de vrouwen vakkundig en zelfstandig klussen uitvoeren bij klanten, zo is de bedoeling. “Eindelijk krijg ik de kans om weer mee te doen, ondanks mijn leeftijd of opleiding, om te ontwikkelen wat ik echt leuk vind en nog heel lang wil doen”, zegt een deelneemster.

Instroom

De missie van Mevrouw Spijker is vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden. In samenwerking met de gemeente Arnhem kan het bedrijf zijn expertise inzetten, zowel vakinhoudelijk als in de begeleiding van bijstandsvrouwen naar economische zelfstandigheid. De komende maanden is er nog ruimte voor instroom.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer RenĂ© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…