Beginpagina Nieuws Voorlopig ontwerp uitbreiding Museum Arnhem bekend

Voorlopig ontwerp uitbreiding Museum Arnhem bekend

4 min leestijd
0
ontwerp museum Arnhem

Het voorlopig ontwerp van de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem is dinsdagavond gepresenteerd. Architectenbureau Benthem Crouwel Architects heeft de visie met de nieuwe overstekvleugel uitgewerkt. In het ontwerp hebben de architecten het nieuwe depot voor de collectie van Museum Arnhem en de archeologie van gemeente Arnhem meegenomen. Die krijgen een plek onder de nieuwe vleugel.

Open karakter

Benthem Crouwel Architects is er in geslaagd om de wensen van het museum in het ontwerp te vertalen. Naast fijne, goede museumzalen was de opgave om het uitzicht vanuit het museum en de beeldentuin meer bij het museumbezoek te betrekken. Een in het oog springende verandering is de monumentale koepel die een open karakter krijgt en dé ontmoetingsplek van het museum wordt.

Samen met de museumwinkel en het museumcafé wordt deze publieksruimte ook het vertrekpunt voor een logisch zalencircuit, aldus de ontwerpers. Bezoekers genieten in de toekomst op verschillende plekken van het uitzicht. De grote buitentrap is één van de hoogtepunten en hiermee wordt de tuin als een groene buitenzaal bij het museum betrokken.

Betoverend

Dit ontwerp verandert een gesloten bunker in een uitnodigend gebouw, vindt cultuurwethouder Gerrie Elfrink. “Hier komt niet alleen de kunst beter tot haar recht, maar kun je ook het betoverende Rijnlandschap beleven. Zo wordt het, behalve een museum, een ontmoetingsplek waar Arnhemmers graag komen. Ik kijk er nu al naar uit.”

De verbouwing start 2017. De komende maanden wordt het voorlopig ontwerp van Benthem Crouwel Architects vertaald in een definitief ontwerp.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer RenĂ© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…