Beginpagina Nieuws Maatregelen voor risicohonden

Maatregelen voor risicohonden

4 min leestijd
0
agressieve hond

Er komen maatregelen voor risicohonden die mogelijk snel bijten. Deze moeten ervoor zorgen dat er minder bijtincidenten komen.

Maatregelen

Eigenaren van honden met een hoog risico op bijtincidenten moeten rekening houden met meerdere maatregelen vanaf volgend jaar. Dan worden hondeneigenaren verplicht om met hun hond op gedragscursus te gaan. Daarnaast kan een hond verboden worden op bepaalde plekken in de wijk. Dat liet staatssecretaris Van Dam aan de Tweede Kamerleden weten.

Hij wil met een reeks maatregelen het aantal bijtincidenten terugdringen. Er komt ook een import- en fokverbod op 21 riscohonden met uitzondering van stambomen. Ook kunnen gemeente bepalen of honden een muilkorf moeten dragen en of hij honden verplicht worden aangelijnd of niet. Elk jaar worden er zo’n 150.000 mensen gebeten Staatsecretaris Van Dam wil dit terug draaien. Daarnaast komt er een meldpunt voor agressieve honden en vervelende baasjes.

Lijst met honden

Akita, American¬†Bulldog,Alano American Pitbull Terri√ęr, American¬†Staffordshire¬†Terrier , Boerboel, Bully¬†Kuta, Bndog Bull¬†Mastiff , Bull¬†Terrier,¬†Cane¬†Corso,¬†Dogo¬†Argentino, Dogo¬†Canario, Staffordshire¬†Bull¬†Terrier, Rottweiler, Tosa, Fila¬†Brasileiro, Anatolische¬†herder Zuid-Russische¬†Owcharka, Kaukasische¬†Owcharka, Pitbull (pocket¬†bully, micro¬†bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull,¬†xl¬†en¬†xxl¬†bully, ¬†rednose¬†pitbull,¬†rednose¬†bully.

Welke maatregelen de gemeente Arnhem gaat toepassen blijft nog even de vraag.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer Ren√© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…