Beginpagina Nieuws Blogcommunity Arnhem Direct op laag pitje door boze lezers

Blogcommunity Arnhem Direct op laag pitje door boze lezers

4 min leestijd
1
Arnhem Direct

De blogcommunity Arnhem-Direct kiest ervoor een stap terug te doen. De redactie heeft vrijdag laten weten dat twee boze lezers hen daartoe heeft gebracht. “Arnhem Direct wordt al drie maanden geteisterd door twee trollen die er alles aan doen om ons het leven zo zuur mogelijk te maken”, zegt hoofdredacteur Patrick Arink.

Geteisterd

Het blijkbaar ontevreden duo houdt de redactie al enkele maanden bezig. “We gooien de handdoek in de ring”, aldus Arink.  Een ‘trol’of ‘troll’ is een gangbare term voor iemand die via internet onrust veroorzaakt.

De site zegt moeilijk van het tweetal af te komen. “We hebben de trollen proberen te verbannen van de site en we hebben de reactiemogelijkheid onder de artikelen aangepast om te voorkomen dat daar vuiligheid verscheen.”

Aanklacht

Als gevolg daarvan heeft het duo Arnhem Direct aangeklaagd bij de Raad voor de Journalistiek. “Er wordt gedreigd met aangifte bij de politie en er wordt gedreigd met een aanklacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast wordt op social media gelasterd”, stelt de hoofdredacteur.

Wat de toekomst gaat brengen voor Arnhem Direct blijft nog even de vraag. Wel laat de redactie weten dat er minder artikelen zullen verschijnen op de site. Daarnaast is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld. Voorlopig blijft het Arnhem Nieuwscafé gewoon doorgaan. Arnhem Direct organiseert dit in samenwerking met Ik hou van Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer RenĂ© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…