Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Blogcommunity Arnhem Direct op laag pitje door boze lezers

Arnhem Direct

De blogcommunity Arnhem-Direct kiest ervoor een stap terug te doen. De redactie heeft vrijdag laten weten dat twee boze lezers hen daartoe heeft gebracht. “Arnhem Direct wordt al drie maanden geteisterd door twee trollen die er alles aan doen om ons het leven zo zuur mogelijk te maken”, zegt hoofdredacteur Patrick Arink.

Geteisterd

Het blijkbaar ontevreden duo houdt de redactie al enkele maanden bezig. “We gooien de handdoek in de ring”, aldus Arink.  Een ‘trol’of ‘troll’ is een gangbare term voor iemand die via internet onrust veroorzaakt.

De site zegt moeilijk van het tweetal af te komen. “We hebben de trollen proberen te verbannen van de site en we hebben de reactiemogelijkheid onder de artikelen aangepast om te voorkomen dat daar vuiligheid verscheen.”

Aanklacht

Als gevolg daarvan heeft het duo Arnhem Direct aangeklaagd bij de Raad voor de Journalistiek. “Er wordt gedreigd met aangifte bij de politie en er wordt gedreigd met een aanklacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast wordt op social media gelasterd”, stelt de hoofdredacteur.

Wat de toekomst gaat brengen voor Arnhem Direct blijft nog even de vraag. Wel laat de redactie weten dat er minder artikelen zullen verschijnen op de site. Daarnaast is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld. Voorlopig blijft het Arnhem Nieuwscafé gewoon doorgaan. Arnhem Direct organiseert dit in samenwerking met Ik hou van Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair