Connect with us
He Komaan

Nieuws

Blogcommunity Arnhem Direct op laag pitje door boze lezers

Arnhem Direct

De blogcommunity Arnhem-Direct kiest ervoor een stap terug te doen. De redactie heeft vrijdag laten weten dat twee boze lezers hen daartoe heeft gebracht. “Arnhem Direct wordt al drie maanden geteisterd door twee trollen die er alles aan doen om ons het leven zo zuur mogelijk te maken”, zegt hoofdredacteur Patrick Arink.

Geteisterd

Het blijkbaar ontevreden duo houdt de redactie al enkele maanden bezig. “We gooien de handdoek in de ring”, aldus Arink.  Een ‘trol’of ‘troll’ is een gangbare term voor iemand die via internet onrust veroorzaakt.

De site zegt moeilijk van het tweetal af te komen. “We hebben de trollen proberen te verbannen van de site en we hebben de reactiemogelijkheid onder de artikelen aangepast om te voorkomen dat daar vuiligheid verscheen.”

Aanklacht

Als gevolg daarvan heeft het duo Arnhem Direct aangeklaagd bij de Raad voor de Journalistiek. “Er wordt gedreigd met aangifte bij de politie en er wordt gedreigd met een aanklacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast wordt op social media gelasterd”, stelt de hoofdredacteur.

Wat de toekomst gaat brengen voor Arnhem Direct blijft nog even de vraag. Wel laat de redactie weten dat er minder artikelen zullen verschijnen op de site. Daarnaast is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld. Voorlopig blijft het Arnhem Nieuwscafé gewoon doorgaan. Arnhem Direct organiseert dit in samenwerking met Ik hou van Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Lammetjes geboren op Stadslandbouw Mooieweg

foto: Stadslandbouw Mooieweg

De paaseitjes liggen in de winkels, dus het wordt ook weer tijd voor Lente. Daarom zijn de eerste lammetjes van Arnhem alweer geboren. Dit keer aan de Stadslandbouw Mooieweg.

Naamloos

Wat zijn ze lief! Maar de drie lammetjes hebben nog geen naam. Stadslandbouw Mooieweg roept dan ook op om originele namen voor de 3 eerstgeboren lammetjes (2 meisjes, 1 jongetje) te bedenken. Naast dat ze je bedachten naam dragen, maak je ook kans op een leuke attentie. Stuur voor 28 februari per mail naar slbmooieweg@gmail.com onder vermelding van “lammetjes namen”.

Kraamvisite

De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur bent je welkom om ze te bekijken. Stadslandbouw Mooieweg zijn te vinden op Mooieweg 17

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lijsttrekker Sagsu wil 100.000 van Arnhem Centraal

foto: RTV Arnhem

De Lijsttrekker van de Arnhemse blanco lijst en de Amsterdamse Partij voor iedereen, Mehmet Sagsu, eist 100.000 euro van de lokale partij Arnhem Centraal. Sagsu heeft bij meerdere partijen gesolliciteerd en kon bij Arnhem Centraal op de kandidatenlijst staan. Maar die schrapte hem later van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu overweegt hij de lokale partij voor de rechter te slepen. Dat zei hij vrijdag bij de Raad van State in Den Haag, waar hij bezwaar maakte tegen een besluit van het centraal stembureau. Volgens Sagsu had de kandidatenlijst van Arnhem Centraal niet geldig mogen worden verklaard.

Tweede Kandidatenlijst

Sagsu maakt bezwaar omdat het ging om een tweede kandidatenlijst waar zijn naam niet meer op stond. Volgens hem hadden de leden van de partij eerder een andere lijst goedgekeurd waar zijn naam nog wel op stond. Toch besloot het bestuur van Arnhem Centraal de naam van Sagsu er af te halen.

Dit omdat hij zich negatief uitliet over andere partijleden. De Raad van State gaf Sagsu ongelijk.  Maar daar neemt Sagsu geen genoegen mee en eist hij nog een schadevergoeding. ,,Vier jaar lang ruim 1.900 euro per maand’’, zo lichtte hij zijn claim toe.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo stapt over van munten naar parkeerkaarten

Burger’s Zoo is van parkeermunten naar parkeerkaarten overgestapt.  Met dit nieuwe systeem werkt een stuk efficiënter. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om parkeerkaarten direct bij de online entreekaarten te bestellen, waardoor mensen niet meer naar de kassa hoeven te gaan, maar direct naar de kaartcontrole kunnen doorlopen.

Abonnementhouders en andere gasten die mogelijk nog parkeermunten in hun bezit hebben, kunnen deze één op één omruilen naar parkeerkaarten aan de kassa van Burgers’ Zoo. Het is niet mogelijk om meerdere parkeermunten tegelijkertijd om te ruilen tegen parkeerkaarten, omdat de parkeerkaarten alleen op de dag van uitgifte geldig zijn. Elke parkeerkaart is voorzien van een unieke barcode die bij het uitrijden gescand moet worden door de automatische barcodelezers, die vlak voor de slagbomen staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair