Beginpagina Nieuws Onderzoek: ArtEZ-studenten positief over hun opleiding

Onderzoek: ArtEZ-studenten positief over hun opleiding

3 min leestijd
0
Artez Arnhem

Studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten oordelen positief over hun opleiding. Dat blijkt uit de Nationale Studenten EnquĂȘte (NSE), die jaarlijks wordt gehouden onder alle studenten uit het Nederlands hoger onderwijs. ArtEZ scoort hoger dan het landelijk gemiddelde.

Deskundigheid

83,8 procent van de ArtEZ-respondenten geeft een score van 4 of 5 op een schaal van 5. ArtEZ-studenten zijn lovend over hun docenten. Vooral hun inhoudelijke deskundigheid en betrokkenheid wordt gewaardeerd.

Daarnaast is 83,8 procent van de ondervraagde studenten tevreden tot zeer tevreden met hun studie bij ArtEZ in het algemeen. De inhoud van het onderwijs wordt ook hoog gewaardeerd, met name het niveau en de mate waarin de inhoud uitdagend is scoren hoog (respectievelijk 87,4 procent en 75,4 procent tevreden tot zeer tevreden).

Sfeer

Verder worden de sfeer en de stages zeer hoog gewaardeerd door de studenten. 59,6 procent van de ArtEZ studenten heeft de enquĂȘte dit jaar ingevuld. Hierdoor is het landelijk Ă©Ă©n van de meest betrouwbare metingen.

De NSE wordt jaarlijks in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap afgenomen onder studenten van hogescholen en universiteiten in heel Nederland.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer RenĂ© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…