Beginpagina Blog Burgemeester Ede reageert elegant op Elfrinks stevige uitspraken

Burgemeester Ede reageert elegant op Elfrinks stevige uitspraken

4 min leestijd
0
Gerrie elfrink bij opening Musis

Je kunt over Ede veel zeggen, maar de burgemeester van die stad heeft het in elk geval begrepen. De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink heeft vorige week stevige uitspraken gedaan over de buurstad. “‘Ik woon liever doodongelukkig in Rotterdam of Amsterdam, dan gelukkig in Ede.”

Aanleiding tot die uitspraak was een onderzoek, dat vorige week in het nieuws was. Daaruit kwam dat Arnhem een van de steden met de meeste ongelukkige mensen van Nederland is. Ede is volgens die onderzoekers juist de gelukkigste stad van Nederland. Elfrink deed wat een Arnhemse wethouder moest doen: opkomen voor de stad.

Minder subtiel

Dat heeft hij wel geheel in zijn eigen stijl gedaan, namelijk minder subtiel dan dat de gemiddelde wethouder zou doen. De Edese burgemeester Cees van der Knaap had verontwaardigd kunnen roepen dat dit echt niet door de beugel kan. Maar goedkoop scoren heeft hij aan anderen overgelaten.

Hij heeft veel eleganter gereageerd. Dat siert de man.  “Ik nodig Elfrink graag uit voor een tochtje door #Ede. Kan hij op grond van deze waarneming bezien of hij zijn oordeel dient bij te stellen”, twittert hij.

Sportief

“In dank en met genoegen aanvaard”, reageert Elfrink. Van der Knaap: “Sportief, gaan we regelen. Wordt een leuk bezoek.” Of de Edese burgemeester de Arnhemse wethouder kan overtuigen, is nog de vraag. Maar een CDA’er en een SP’er komen in elk geval tot een constructieve oplossing van een probleem. Dat geeft hoop.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Blog

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…