Connect with us

Nieuws

Een voorzichtig zesje voor Gele Rijdersplein

De afgelopen twee weken hebben lezers van ‘Arnhem-Direct‘ en ‘Ik hou van Arnhem’ een enquête in kunnen vullen over hun visie over de toekomst van het Gele Rijdersplein. In totaal vulden er 437 mensen de enquête in.

Voorzichtig zesje voor huidige Gele Rijdersplein
Lezers van Arnhem-Direct en Ik hou van Arnhem geven op dit moment het Gele Rijdersplein een voorzichtig zesje. Mensen vinden het vooral nu saai, sfeerloos en verwaarloosd. Daarnaast vonden lezers het ook authentiek en het geeft een Frans gevoel door de ruime opzet van het plein. Mensen hebben wel veel positieve herinneringen aan het plein doordat ze hun eerste liefde tegen kwamen of lekker in de zomer konden afkoelen bij de fontein.

Liever met pergola dan zonder
Terwijl er nu flinke discussie is in de stad of er nu met of toch liever zonder pergola wordt gewerkt vindt maar 16,5% van de lezers dat het gebied opknappen moet worden met beperkt aanpassen. De meerderheid (34,3%) wilt graag de pergola behouden en er een gebouw in te plaatsen. Dit om de pergola te behouden en een nieuw leven te geven. Wel vinden mensen dat de pergola opgeknapt moet worden.

Doe mij maar een Jansbeek
Als je het hebt over het Gele Rijdersplein, dan heb je ook over de Jansbeek. Immers liep deze dwars over het plein. De meerderheid (73,5%) is van mening dat de Jansbeek dan ook weer terug op het plein moet komen. 15,1% is niet zo blij met de beek over het plein en is tegen het plan. Opmerkelijk is dat 11,4% zich vooral afvraag wat de Jansbeek is. “Wat is er zo speciaal aan een beek? Als die daar komt moet er wel meer uitleg gegeven worden over de beek.” volgens één van de lezers.

Klaagmuren, draaimolens & zwembaden
Op een plein horen natuurlijk ook voorzieningen. Uit de vraag welke voorzieningen er moeten komen kwamen de voorwerpen zoals bankjes (77,6%), afvalbakken (68,6%), Fontein & waterelementen (55,8%), terrasjes (55,4%), picknick tafels (44,6%) vast podium (34,6%) naar voren. Ook waren er creatieve ideeën zoals: Draaimolen zoals in Parijs, stadslandbouw, klaagmuur voor zeurende Arnhemmers, overdekte markt, zwembad, woningen, Jansbeek museum, Petanque, fitnesstoestellen, poffertjestent en vooral heel veel groen.

Plinten: Horeca met een groen tintje
Een plein is vaak herkenbaar omdat het een open ruimte is tussen bebouwing. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de zo genoemde plinten van een plein. Op de vraag wat mensen daar het liefst zien, zeiden de meeste Arnhemmers liever horeca (82,3%) dan winkels (59,3%) te zien. Mensen vinden het idee van kantoren in de plinten het minst interessante (11%). Daarnaast vinden veel mensen het verstandig dat er woningen komen in het bovengedeelte. Verder zouden horizontale tuinen welkom zijn om het plein nog groener te laten voelen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair