Connect with us
he kom aan

Nieuws

Een voorzichtig zesje voor Gele Rijdersplein

Gele Rijdersplein

De afgelopen twee weken hebben lezers van ‘Arnhem-Direct‘ en ‘Ik hou van Arnhem’ een enquête in kunnen vullen over hun visie over de toekomst van het Gele Rijdersplein. In totaal vulden er 437 mensen de enquête in.

Voorzichtig zesje voor huidige Gele Rijdersplein
Lezers van Arnhem-Direct en Ik hou van Arnhem geven op dit moment het Gele Rijdersplein een voorzichtig zesje. Mensen vinden het vooral nu saai, sfeerloos en verwaarloosd. Daarnaast vonden lezers het ook authentiek en het geeft een Frans gevoel door de ruime opzet van het plein. Mensen hebben wel veel positieve herinneringen aan het plein doordat ze hun eerste liefde tegen kwamen of lekker in de zomer konden afkoelen bij de fontein.

Liever met pergola dan zonder
Terwijl er nu flinke discussie is in de stad of er nu met of toch liever zonder pergola wordt gewerkt vindt maar 16,5% van de lezers dat het gebied opknappen moet worden met beperkt aanpassen. De meerderheid (34,3%) wilt graag de pergola behouden en er een gebouw in te plaatsen. Dit om de pergola te behouden en een nieuw leven te geven. Wel vinden mensen dat de pergola opgeknapt moet worden.

Doe mij maar een Jansbeek
Als je het hebt over het Gele Rijdersplein, dan heb je ook over de Jansbeek. Immers liep deze dwars over het plein. De meerderheid (73,5%) is van mening dat de Jansbeek dan ook weer terug op het plein moet komen. 15,1% is niet zo blij met de beek over het plein en is tegen het plan. Opmerkelijk is dat 11,4% zich vooral afvraag wat de Jansbeek is. “Wat is er zo speciaal aan een beek? Als die daar komt moet er wel meer uitleg gegeven worden over de beek.” volgens één van de lezers.

Klaagmuren, draaimolens & zwembaden
Op een plein horen natuurlijk ook voorzieningen. Uit de vraag welke voorzieningen er moeten komen kwamen de voorwerpen zoals bankjes (77,6%), afvalbakken (68,6%), Fontein & waterelementen (55,8%), terrasjes (55,4%), picknick tafels (44,6%) vast podium (34,6%) naar voren. Ook waren er creatieve ideeën zoals: Draaimolen zoals in Parijs, stadslandbouw, klaagmuur voor zeurende Arnhemmers, overdekte markt, zwembad, woningen, Jansbeek museum, Petanque, fitnesstoestellen, poffertjestent en vooral heel veel groen.

Plinten: Horeca met een groen tintje
Een plein is vaak herkenbaar omdat het een open ruimte is tussen bebouwing. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de zo genoemde plinten van een plein. Op de vraag wat mensen daar het liefst zien, zeiden de meeste Arnhemmers liever horeca (82,3%) dan winkels (59,3%) te zien. Mensen vinden het idee van kantoren in de plinten het minst interessante (11%). Daarnaast vinden veel mensen het verstandig dat er woningen komen in het bovengedeelte. Verder zouden horizontale tuinen welkom zijn om het plein nog groener te laten voelen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

OM eist celstraf voor onaangekondigd ‘kinderen meenemen voor vakantie’

Openbaar Ministerie Arnhem
Foto: Michiel Verbeek (CC)

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft maandag voor de rechtbank in Arnhem een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 32-jarige Afghaanse man uit Arnhem. De man wordt ervan verdacht vorig jaar zijn twee kinderen van destijds 5 en 7 jaar te hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag.

De man heeft op 4 november 2016 de kinderen zonder toestemming van hun moeder meegenomen naar het buitenland, naar een voor haar onbekende bestemming. Hij heeft volgens het OM die dag de kinderen zonder medeweten van de vrouw eerder van school, omdat ze een afspraak bij de tandarts zouden hebben. Uit onderzoek zou blijken dat daar geen sprake van was.

Europees aanhoudingsbevel

Toen de moeder dit ontdekte, vermoedde zij dat de man de kinderen mee wilde nemen naar zijn geboorteland Afghanistan. Twee dagen later werd de vader aangehouden in Hongarije, waar hij met de kinderen in een trein richting Roemenië zat. Tegen de verdachte was op dat moment een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Na de aanhouding van de man zijn de kinderen in Hongarije weer met moeder herenigd.

De verdachte heeft in een verhoor beweerd dat hij de kinderen niet heeft willen onttrekken aan het gezag. Hij zou in plaats daarvan als verrassing een korte vakantie met het gezin hebben gepland. De officier noemt dat scenario volkomen ongeloofwaardig, mede omdat de moeder op geen enkel moment door de man op de hoogte is gesteld van vakantieplannen.

Spanningen

Volgens de officier liggen spanningen in de echtelijke relatie en tussen de families van de man en de vrouw ten grondslag aan de onttrekking. “Verdachte heeft met de onttrekking het ouderlijk gezag van de moeder ernstig ondermijnd. Hij heeft haar in grote angst en onzekerheid achtergelaten in Nederland.” Volgens de officier hebben adequaat optreden van politie en justitie in Nederland en Hongarije er voor gezorgd dat de situatie niet erger is geworden.

Het recidiverisico is groot, aldus de officier. Hij acht daarom een deels voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie in plaats van twee jaar passend. Daarnaast zou de man volgens de officier reclasseringstoezicht met meldplicht en een ambulante behandeling voor agressie- en relatieproblematiek moeten krijgen. De rechtbank doet op 8 januari 2018 uitspraak.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 11-12-2017 tot en met 17-12-2017

geboren

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren:

Jaso., zoon van J.P.H. Wiggers en C.M.W. Bouter
Isabella B., dochter van G.V. van Til en K. Janssen
Simon S., zoon van C.G.J. Janssen en M. Simon
Jocelyn C.M., dochter van M.H.W.A. Smink en B. de Man
Its B., zoon van K. Koers en E.M. Janssen
Wouter G., zoon van P.G. Monden en H.P. Oosterveld
Maud A., dochter van F.G. Swaagstra en S. van Veldhuijzen
Suze, dochter van J.W.P. van Meel en N. Scharrenberg
Nova T.C., dochter van J.R. Dalgliesh en T.J. Raayen
Lowis., dochter van M.T.G.M. Berns en M.J. Kuijer
Edwin., zoon van E. Scheper en J.E. van der Zee
Vinn N., zoon van L. Hese en M.J.A.E. van Ottele
Juliette W.L., dochter van J.C. Klein en S.M. Akerboom
Almira B., dochter van I. Arikan en A. Özdemir
Liz N.E., dochter van M.J.A. Fonteijn en R. Dorrepaal
Yelena E.F.B., dochter van J.B.A. Elemans en B.W.M.I. Hessing
Mees T., zoon van F.K. Mud en C. van Hutten
Job., zoon van R. Janssen en F. Tijnagel
Jaap, zoon van H.J. Aardema en J.A. Kaptein
Annelie., dochter van G.H.G. Verhaag en M. Müller
Siem J., zoon van M. Jongkind en J. Mateman
Romeo E., zoon van F. Farzin en S.Rahmati
Pavel, zoon van B. Calle en M.I. Popova
Manoa F.F.J.E., dochter van W.S.E. Wesstrik
Jaylinn E., dochter van W. Minks en M. ter Mors
Stijn, zoon van G.S.D. Kits en M. Kroes
Julia M., dochter van P.P.M.E. Putman en L.A.J.M. de Kinkelder
Lena N., dochter van C. Mbaziira en C.R. Maatman
Roland J.W., zoon van G.J. van Hassel en J.A. van Straten
Lieke I., dochter van J.E. de Man en S.H. Hagenbeek

Huwelijk:

A.C.P. Evers en C. Andriessen

Overlijden:

J.T. Duijts, 90 jaar

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

17de Nieuwjaarsduik in Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Traditiegetrouw vindt op 1 januari op verschillende plekken in Nederland de nieuwjaarsduik plaats. Zo ook in Arnhem, want op 1 januari zal dan in de Rijkerswoerdse Plassen de Nieuwjaarsduik Arnhem plaatsvinden.

De allereerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Arnhem vond al plaats in 2002.  Dit jaar gaat de organisatie van de Nieuwjaarsduik Arnhem zich klaarmaken voor de 17e duik in 2018 en ze hopen jullie dan ook graag te zien op het strand bij de Rijkerswoerdse Plassen. Meedoen kost €3,50 maar dan krijg je een mooie Unox muts, kop erwtensoep en een certificaat van deelname zodat je thuis kan laten zien dat je het ijskoude water bent ingesprongen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair