Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Een voorzichtig zesje voor Gele Rijdersplein

De afgelopen twee weken hebben lezers van ‘Arnhem-Direct‘ en ‘Ik hou van Arnhem’ een enquête in kunnen vullen over hun visie over de toekomst van het Gele Rijdersplein. In totaal vulden er 437 mensen de enquête in.

Voorzichtig zesje voor huidige Gele Rijdersplein
Lezers van Arnhem-Direct en Ik hou van Arnhem geven op dit moment het Gele Rijdersplein een voorzichtig zesje. Mensen vinden het vooral nu saai, sfeerloos en verwaarloosd. Daarnaast vonden lezers het ook authentiek en het geeft een Frans gevoel door de ruime opzet van het plein. Mensen hebben wel veel positieve herinneringen aan het plein doordat ze hun eerste liefde tegen kwamen of lekker in de zomer konden afkoelen bij de fontein.

Liever met pergola dan zonder
Terwijl er nu flinke discussie is in de stad of er nu met of toch liever zonder pergola wordt gewerkt vindt maar 16,5% van de lezers dat het gebied opknappen moet worden met beperkt aanpassen. De meerderheid (34,3%) wilt graag de pergola behouden en er een gebouw in te plaatsen. Dit om de pergola te behouden en een nieuw leven te geven. Wel vinden mensen dat de pergola opgeknapt moet worden.

Doe mij maar een Jansbeek
Als je het hebt over het Gele Rijdersplein, dan heb je ook over de Jansbeek. Immers liep deze dwars over het plein. De meerderheid (73,5%) is van mening dat de Jansbeek dan ook weer terug op het plein moet komen. 15,1% is niet zo blij met de beek over het plein en is tegen het plan. Opmerkelijk is dat 11,4% zich vooral afvraag wat de Jansbeek is. “Wat is er zo speciaal aan een beek? Als die daar komt moet er wel meer uitleg gegeven worden over de beek.” volgens één van de lezers.

Klaagmuren, draaimolens & zwembaden
Op een plein horen natuurlijk ook voorzieningen. Uit de vraag welke voorzieningen er moeten komen kwamen de voorwerpen zoals bankjes (77,6%), afvalbakken (68,6%), Fontein & waterelementen (55,8%), terrasjes (55,4%), picknick tafels (44,6%) vast podium (34,6%) naar voren. Ook waren er creatieve ideeën zoals: Draaimolen zoals in Parijs, stadslandbouw, klaagmuur voor zeurende Arnhemmers, overdekte markt, zwembad, woningen, Jansbeek museum, Petanque, fitnesstoestellen, poffertjestent en vooral heel veel groen.

Plinten: Horeca met een groen tintje
Een plein is vaak herkenbaar omdat het een open ruimte is tussen bebouwing. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de zo genoemde plinten van een plein. Op de vraag wat mensen daar het liefst zien, zeiden de meeste Arnhemmers liever horeca (82,3%) dan winkels (59,3%) te zien. Mensen vinden het idee van kantoren in de plinten het minst interessante (11%). Daarnaast vinden veel mensen het verstandig dat er woningen komen in het bovengedeelte. Verder zouden horizontale tuinen welkom zijn om het plein nog groener te laten voelen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Dieren ‘Sunflower Ranch’ al ruim drie jaar mishandeld door vermoedelijk AZC jeugd

foto: Youtube

Voorzitter Andrea Sonderen weet het niet meer. Al bijna drie jaar lang worden de dieren van haar Stichting Sunflower Ranch mishandeld door onbekende jongeren. In de afgelopen jaren zijn er konijnen, kippen en kuikens hun nek omgedraaid en moest ze haar geiten en pony’s ergens anders onderbrengen omdat ze mishandeld werden met stokken. 

In tranen vertelde Andrea Sonderen dat haar dieren stelselmatig worden mishandeld. Nadat ze donderdag een rijtje tamme kippen op de grond vond waar de nekken van waren omgedraaid was het voor haar de maat vol. “Al drie jaar probeer ik via de COA, politie en wijkteam om mijn dieren veilig te stellen. Maar die doen er niets aan.” Ze trof op haar Sunflower Ranch donderdag een aantal kippen waarvan de nek waren omgedraaid en de onlangs gekregen frettenverblijf van AKZO is kapot aangetroffen. De fretten zijn los gelaten en moest ze weer ophalen bij de dierenambulance. “Ik moet met regelmaat mijn fretten ophalen bij de dierenambulance. Dit kost mij €74,50 per keer om te terug te krijgen. Daar heb ik het geld niet meer voor!” aldus voorzitter Sonderen.

Tamme dieren makkelijk prooi

De tamme konijnen en kippen waren makkelijke prooien voor de daders. Ze komen snel op mensen af en zijn daardoor makkelijke prooi. De andere dieren die op de Ranch rondlopen zijn schuw. De dieren waarvan de nek is omgedraaid worden juist gebruikt voor knuffelprogramma’s bij ouderen of mensen met een beperking, waar geld mee wordt verdient voor andere activiteiten. Ook worden de dieren ingezet voor kinderfeestjes. Door de incidenten afgelopen drie jaar heeft Andrea al eerder de geiten moeten verkopen omdat de dieren achterna werden gezeten door jongeren met stokken. Later werden de pony’s naar een andere weiland gebracht in de buurt om die veilig te stellen.

Daders

Volgens de omgeving van Stichting Sunflower Ranch zijn de mogelijke daders jongeren van het naastgelegen AZC Elderhoeve. “Het is begrijpelijk dat die jongeren dit zouden kunnen doen. Ze komen meestal uit oorlogsgebieden.” vertelt de verdrietige Andrea. “Ik hoop eigenlijk dat dit waar is, want ik heb veel kinderen van het AZC die mij helpen.” De kinderen die helpen bij Sunflower Ranch melden net als de buurtbewoners het bij Andrea. “Mensen uit de buurt en kinderen van het AZC melden regelmatig bij mij dat ze de jongeren van het AZC Elderhoeve over de hek ziet springen.”
Het COA kan niet zeggen of het om hun jongeren gaat. Op dit moment gaat de politie het onderzoeken en daar wil het COA op wachten. Wel geeft het COA aan bekend te zijn met de klachten. Daarom lieten ze een tijdje geleden extra de beveiligers langs de Ranch lopen. ‘Wij hebben al drie jaar overleg met Sunflower Ranch. Wij nemen de melding serieus, maar kunnen nu weinig doen omdat wij niet met alle zekerheid kunnen melden dat het om onze bewoners gaat.’ aldus de woordvoerder van COA.
Andrea heeft er weinig vertrouwen in. “COA heeft beloofd camera’s en klusteam te sturen, maar dat is nooit gebeurd.” Ook heeft ze het gevoel dat de politie weinig doet. “Die willen eerst bewijs hebben of getuigen spreken, anders kunnen ze niets voor mij doen.” Volgens de woordvoerder van de politie zal binnenkort de verantwoordelijke wijkagent de situatie onderzoeken.
Zowel de gemeente, politie als het COA zullen de aankomende periode de situatie onderzoeken.

Geen subsidie

Stichting Sunflower Ranch krijgt geen subsidie om de schade te herstellen. Mogelijk heeft de situatie van afgelopen donderdag niet allen de nek omgedraaid van de kippen, maar ook van de stichting zelf. Er blijven te weinig dieren over activiteiten te doen waarmee de stichting geld binnen kan halen voor voer voor de dieren of om nieuwe dieren aan te schaven voor activiteiten. Hierdoor zal Andrea haar overige dieren moeten verkopen. Voorlopig is Andrea een paar dagen bij haar moeder om de klap op te vangen en het verdriet te verwerken. “Ik ga daar rustig nadenken over wat ik moet gaan doen.” aldus de verdrietige Andrea Sonderen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Brand op industrie ’t Broek

foto: Joey Holthaus

Maandag ochtend is er brand uitgebroken bij Poelier Blom. Rond 8:30 werd de brand ontdekt door een voorbijganger. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de aangetroffen wietkwekerij.

In het leegstaande pand van Poelier Blom aan de Badhuisstraat is een brand uitgebroken. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de daar aangetroffen wietkwekerij. De brand is ontdekt rond 8:30 door een voorbijganger.
De naastgelegen Halalslagerij Nieuwe Atlas komt in de problemen door de brand. Ze waren druk bezig met de voorbereidingen voor het islamitische Offerfeest wat op dinsdag plaatsvindt. Het Offerfeest is een feest waar veel halal vlees wordt gekocht. Vermoedelijk loopt de slagerij tienduizenden euro’s schade op door het niet kunnen slachten van lammeren.

De brand is ondertussen onder controle. Voorlopig kunnen de omliggende ondernemers 24 uur niet in hun pand op last van de brandweer.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Twee mannen aangehouden bij parkeerplaats Waterberg

foto: politie

Zondagmorgen om 9:00 zijn twee mannen aangehouden op parkeerplaats Waterberg. De tweetal werdt gecontroleerd door de politie, die vonden daar drugs, inbrekerswerktuig en wapens.

Een 33-jarige man uit Wijhe en een 35-jarige man uit Kampen zijn aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs, inbrekerswerktuig en wapens. De agenten controleerden de voertuigen door afwijkend gedrag bij parkeerplaats Waterberg naast de A12 en A50. Bij het controleren vonden ze een grote hoeveelheid drugs, inbrekersmateriaal en wapens. De tweetal zijn aangehouden en gehoord.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair