Connect with us
He Komaan

Nieuws

‘Nieuwe bioscoop Zuid slecht voor binnenstad’

Pathé Arnhem

De eventuele komst van een grote Euroscoop-cinema in Arnhem-Zuid leidt tot een inkomstenderving van 1 miljoen tot 1,3 miljoen euro voor de binnenstad. Dat zorgt voor een verlies van 25 tot 30 arbeidsplaatsen in het centrum. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau LA Group in opdracht van Pathé Arnhem.

Bij de bioscoop zelf gaan volgens deze cijfers nog eens 15 tot 20 arbeidsplaatsen verloren. Zo’n 160.000 tot 210.000 bezoekers komen namelijk niet meer komen. Volgens de onderzoekers zal ook het nieuwe Focus-filmtheater zo’n 12.000 tot 19.000 bezoekers kwijtraken door de komst van de Euroscoop.

Horeca en retail

Bijna 40 procent van de Pathé-bezoekers besteedt voor of na zijn bioscoopbezoek wat in de binnenstad. Daar profiteert met name de horeca en de detailhandel van, zo blijkt uit de cijfers. Dat komt neer op zo’n 5 miljoen euro.  De raad moet nog een besluit nemen over een vergunning voor Euroscoop.

“Als Pathé juichen we een vrije marktwerking toe en begrijpen we, als ondernemer, wat het inhoudt om te ondernemen”, aldus Pathé-directeur Joost Grootings. “Het is echter in ieders belang om de (binnen)stad gezond te houden en de juiste balans te bewaken als het gaat om vraag en aanbod binnen de culturele sector.”

Overschot

Het aantal stoelen per inwoner is in Arnhem eind 2016 25 procent hoger dan in vergelijkbare steden, zo blijkt uit het onderzoek. De stad heeft 132 stoelen per 10.000 inwoners, tegen 106 in de vergelijkingsgebieden. Met een nieuwe bioscoop erbij groeit het overschot naar 30 procent.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Lammetjes geboren op Stadslandbouw Mooieweg

foto: Stadslandbouw Mooieweg

De paaseitjes liggen in de winkels, dus het wordt ook weer tijd voor Lente. Daarom zijn de eerste lammetjes van Arnhem alweer geboren. Dit keer aan de Stadslandbouw Mooieweg.

Naamloos

Wat zijn ze lief! Maar de drie lammetjes hebben nog geen naam. Stadslandbouw Mooieweg roept dan ook op om originele namen voor de 3 eerstgeboren lammetjes (2 meisjes, 1 jongetje) te bedenken. Naast dat ze je bedachten naam dragen, maak je ook kans op een leuke attentie. Stuur voor 28 februari per mail naar slbmooieweg@gmail.com onder vermelding van “lammetjes namen”.

Kraamvisite

De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur bent je welkom om ze te bekijken. Stadslandbouw Mooieweg zijn te vinden op Mooieweg 17

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lijsttrekker Sagsu wil 100.000 van Arnhem Centraal

foto: RTV Arnhem

De Lijsttrekker van de Arnhemse blanco lijst en de Amsterdamse Partij voor iedereen, Mehmet Sagsu, eist 100.000 euro van de lokale partij Arnhem Centraal. Sagsu heeft bij meerdere partijen gesolliciteerd en kon bij Arnhem Centraal op de kandidatenlijst staan. Maar die schrapte hem later van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu overweegt hij de lokale partij voor de rechter te slepen. Dat zei hij vrijdag bij de Raad van State in Den Haag, waar hij bezwaar maakte tegen een besluit van het centraal stembureau. Volgens Sagsu had de kandidatenlijst van Arnhem Centraal niet geldig mogen worden verklaard.

Tweede Kandidatenlijst

Sagsu maakt bezwaar omdat het ging om een tweede kandidatenlijst waar zijn naam niet meer op stond. Volgens hem hadden de leden van de partij eerder een andere lijst goedgekeurd waar zijn naam nog wel op stond. Toch besloot het bestuur van Arnhem Centraal de naam van Sagsu er af te halen.

Dit omdat hij zich negatief uitliet over andere partijleden. De Raad van State gaf Sagsu ongelijk.  Maar daar neemt Sagsu geen genoegen mee en eist hij nog een schadevergoeding. ,,Vier jaar lang ruim 1.900 euro per maand’’, zo lichtte hij zijn claim toe.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo stapt over van munten naar parkeerkaarten

Burger’s Zoo is van parkeermunten naar parkeerkaarten overgestapt.  Met dit nieuwe systeem werkt een stuk efficiënter. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om parkeerkaarten direct bij de online entreekaarten te bestellen, waardoor mensen niet meer naar de kassa hoeven te gaan, maar direct naar de kaartcontrole kunnen doorlopen.

Abonnementhouders en andere gasten die mogelijk nog parkeermunten in hun bezit hebben, kunnen deze één op één omruilen naar parkeerkaarten aan de kassa van Burgers’ Zoo. Het is niet mogelijk om meerdere parkeermunten tegelijkertijd om te ruilen tegen parkeerkaarten, omdat de parkeerkaarten alleen op de dag van uitgifte geldig zijn. Elke parkeerkaart is voorzien van een unieke barcode die bij het uitrijden gescand moet worden door de automatische barcodelezers, die vlak voor de slagbomen staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair