Beginpagina Nieuws Veiling shirts bekerfinale levert 8.000 euro op voor Vitesse Betrokken

Veiling shirts bekerfinale levert 8.000 euro op voor Vitesse Betrokken

4 min leestijd
0
bekerfinale

De veiling van 13 wedstrijdshirts die Vitesse-spelers hebben gedragen tijdens de gewonnen KNVB-bekerfinale, heeft 7.864 euro opgeleverd. Dat bevestigt een woordvoerder van Vitesse. Het bedrag is hoger dan de club had verwacht. De opbrengst gaat naar Stichting Vitesse Betrokken.

Het doel van de stichting is middels de kracht van Vitesse sociaal-maatschappelijk actief te zijn in Arnhem en omgeving. Het shirt van aanvoerde Guram Kashia leverde het meeste geld op: 2.200 euro. Het hemd van Lewis Baker was goed voor 1.000 euro. Gemiddeld leverde een shirt 600 euro op.

Shirt Van Wolfswinkel

Niet geveild is het shirt van Ricky van Wolfswinkel. Die scoorde in de bekerfinale de twee doelpunten en had zo het belangrijkste aandeel in de overwinning. “Anders was het bedrag nog hoger geweest”, denkt de woordvoerder.

Dat geel-zwarte hemd blijft in het archief van Vitesse. “We moeten als club voor het nageslacht iets van het heuglijke moment houden”, vindt de Vitesse-zegsman. Van Wolfswinkels shirt is nu onderdeel van een expositie over de club in de Rozet. Daar blijft het nog tot september hangen.

Meer is te horen in Arnhem Aktueel:

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…