Connect with us
He Komaan

Nieuws

Gemeenteraad: verkeersplan Ritsema moet beter

file Amsterdamseweg

De gemeenteraad wil het verkeersplan van wethouder Geert Ritsema grondig aanpassen. Bij de vergadering maandagavond zijn 32 moties ter aanpassing van het plan aangenomen. De SP-wethouder krijgt drie maanden de tijd om met een voor de raad beter plan te komen.

“Het huiswerk moet over”, heeft Martien Louwers van de PvdA gesneerd tijdens de Politieke Maandag. Onder meer haar partij vindt dat Ritsema nog eens moet overleggen met de stad. Dit zou onvoldoende zijn gebeurd.

Extreem

Ook de VVD denkt daar zo over. “Er is veel te weinig overlegd met de bewoners en de ondernemers in de binnenstad. Dat is extreem”, vindt fractievoorzitter Leendert Combée. Ook corresponderen veel van Ritsema’s antwoorden volgens hem niet meer met wat er in zijn beleidsnota staat.

Combée betreurt het dat het verkeersplan op deze manier drie maanden vertraging oploopt. “Eigenlijk had het vorige maand al ingevoerd moeten zijn”, vindt hij. “Maar die extra tijd extra tijd om het plan te verbeteren is beter voor de stad en voor de wethouder.”

Bereikbaarheid

Of de VVD het plan dan ook steunt, kan de fractievoorzitter nog niet zeggen. “We sturen op inhoud. We zijn blij met de plannen om de parkeertarieven te verlagen, maar de bereikbaarheid van de stad met de auto moet wel beter.” Ook heeft de partij een ‘fietser te gast’-plan, waardoor fietsers op meer plaatsen in het centrum kunnen fietsen.

VIDEO Leendert Combée: “Het verdient geen schoonheidsprijs.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Lammetjes geboren op Stadslandbouw Mooieweg

foto: Stadslandbouw Mooieweg

De paaseitjes liggen in de winkels, dus het wordt ook weer tijd voor Lente. Daarom zijn de eerste lammetjes van Arnhem alweer geboren. Dit keer aan de Stadslandbouw Mooieweg.

Naamloos

Wat zijn ze lief! Maar de drie lammetjes hebben nog geen naam. Stadslandbouw Mooieweg roept dan ook op om originele namen voor de 3 eerstgeboren lammetjes (2 meisjes, 1 jongetje) te bedenken. Naast dat ze je bedachten naam dragen, maak je ook kans op een leuke attentie. Stuur voor 28 februari per mail naar slbmooieweg@gmail.com onder vermelding van “lammetjes namen”.

Kraamvisite

De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur bent je welkom om ze te bekijken. Stadslandbouw Mooieweg zijn te vinden op Mooieweg 17

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lijsttrekker Sagsu wil 100.000 van Arnhem Centraal

foto: RTV Arnhem

De Lijsttrekker van de Arnhemse blanco lijst en de Amsterdamse Partij voor iedereen, Mehmet Sagsu, eist 100.000 euro van de lokale partij Arnhem Centraal. Sagsu heeft bij meerdere partijen gesolliciteerd en kon bij Arnhem Centraal op de kandidatenlijst staan. Maar die schrapte hem later van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu overweegt hij de lokale partij voor de rechter te slepen. Dat zei hij vrijdag bij de Raad van State in Den Haag, waar hij bezwaar maakte tegen een besluit van het centraal stembureau. Volgens Sagsu had de kandidatenlijst van Arnhem Centraal niet geldig mogen worden verklaard.

Tweede Kandidatenlijst

Sagsu maakt bezwaar omdat het ging om een tweede kandidatenlijst waar zijn naam niet meer op stond. Volgens hem hadden de leden van de partij eerder een andere lijst goedgekeurd waar zijn naam nog wel op stond. Toch besloot het bestuur van Arnhem Centraal de naam van Sagsu er af te halen.

Dit omdat hij zich negatief uitliet over andere partijleden. De Raad van State gaf Sagsu ongelijk.  Maar daar neemt Sagsu geen genoegen mee en eist hij nog een schadevergoeding. ,,Vier jaar lang ruim 1.900 euro per maand’’, zo lichtte hij zijn claim toe.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo stapt over van munten naar parkeerkaarten

Burger’s Zoo is van parkeermunten naar parkeerkaarten overgestapt.  Met dit nieuwe systeem werkt een stuk efficiënter. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om parkeerkaarten direct bij de online entreekaarten te bestellen, waardoor mensen niet meer naar de kassa hoeven te gaan, maar direct naar de kaartcontrole kunnen doorlopen.

Abonnementhouders en andere gasten die mogelijk nog parkeermunten in hun bezit hebben, kunnen deze één op één omruilen naar parkeerkaarten aan de kassa van Burgers’ Zoo. Het is niet mogelijk om meerdere parkeermunten tegelijkertijd om te ruilen tegen parkeerkaarten, omdat de parkeerkaarten alleen op de dag van uitgifte geldig zijn. Elke parkeerkaart is voorzien van een unieke barcode die bij het uitrijden gescand moet worden door de automatische barcodelezers, die vlak voor de slagbomen staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair