Connect with us
he kom aan

Nieuws

Onder de sterren naar de film

Niemand is een binnenmens! En ook daarom is buiten naar de film steeds populairder aan het worden. Het concept is niet alleen eenvoudig, maar ook een stuk goedkoper dan echt naar bioscoop gaan.

Pak daarom nu je agenda en noteer de volgende data:

Op 1 juli draait de film ‘La La Land’ in de buurt van het T-huis in het park Presikhaaf. Deze film behaalde een recordaantal Oscarnominaties (14 keer). De toegang is gratis.

8 juli zal de film ‘Een man die Ove heet’ vertoond worden in park Presikhaaf bij het T-huis. Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter. Hij gromt alleen een beetje. De toegang is gratis.

Op 12 juli staat Amélie op het programma bij Stadsvilla Sonsbeek in samenwerking met Pathé. Er zal wel toegang worden geheven: 11,50 euro. Aanvangstijd is 19.00 uur.

Op 15 juli draait de film ‘Moonlight’.  De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man. Deze is te zien in park Presikhaaf. De toegang is gratis.

Op 12 augustus kun je bij Stadsvilla Sonsbeek (opnieuw) ‘La La Land’ gaan kijken. De prijs voor een ticket is 12,95 euro en daar krijg je dan een koptelefoon bij. Let op: de film start exact net na zonsondergang om 21.11 uur.

1 en 2 september slaat Focus de handen ineen met Dudok. Op het Kerkplein aan de kant het café zullen er respectievelijk beide avonden één film worden vertoond. Focus is nog bezig met het uitzoeken van de titels. De toegang is gratis.

Drive-in Cinema Schuytgraaf werd vorig jaar door Studio Halfvol georganiseerd in opdracht van gemeente, maar zal dit jaar geen vervolg hebben.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair