Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

‘Bizar dat de gemeente Arnhem niet meedoet aan dierenwelzijn’

Dierenwelzijn

Leo de Groot, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, is verbijsterd. Donderdag stuurde wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam een brief aan de Tweede Kamer voor het verbeteren van dierenwelzijn. Hij schreef deze namens 36 gemeentes. Arnhem zat daar niet bij. “Ongelooflijk en bizar”, zegt De Groot. “Wij hebben vorig jaar met z’n allen ingestemd met de uitvoeringsagenda dierenwelzijn. In deze notitie staan meerdere actiepunten ter verbetering van dierenwelzijnsbeleid.”

De Groot vertelt ook dat de gemeente Amsterdam voorloper is op het gebied van dierenwelzijn. “In plaats van het wiel uitvinden, volgen wij deze gemeente. Amsterdam is echt een voorbeeld als het gaat om initiatieven nemen. Waarom wij deze brief niet hebben ondertekend, is mij een vraag’ gaat hij verder. “Ik vind het echt een manco in de uitvoering van ons beleid. Ik ga in de komende raadsvergadering hier dan ook echt vragen over stellen. ”

Bedenktijd

In de brief van de Amsterdamse wethouder staan vier concrete punten. De twee belangrijkste zijn de verkoop én het houden van dieren. Bij de verkoop moet er een bedenktijd komen, valt er te lezen: ‘Het is gewenst dat er voldoende bedenktijd wordt aangehouden voordat een dier wordt aangeschaft. Op die manier worden impulsaankopen voorkomen.’

Ook willen de gemeentes dat de lijsten waarop diersoorten staan die als huisdier mogen worden gehouden, worden uitgebreid. Hiermee willen ze bereiken dat reptielen, vogels en amfibieën niet meer (of niet meer ondeskundig) mogen worden gehouden. Zo moet er dierenleed worden voorkomen.

Circus en roofvogelshows

De gemeentes willen verder meer zeggenschap krijgen als het gaat om optredens met dieren: “Wij zouden de bevoegdheid willen krijgen om in een gemeentelijke verordening diverse vormen van evenementen met dieren te kunnen verbieden, waaronder circussen met dieren, roofvogelshows, reptielenshows, kerststallen met dieren en reclame-uitingen met dieren.”

Het chippen van katten moet verder verplicht worden: “Waar honden aangelijnd worden uitgelaten en op plekken waar ze los mogen uitrennen onder toezicht van hun baas staan, komen katten juist niet aangelijnd en zonder toezicht op straat.”  De Groot benadrukt dat zijn partij zowel op gemeentelijk als landelijk niveau het met al deze punten eens is.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhemse Helen Dowling Instituut krijgt een geldcheck van meer dan een ton

Foto: Paul Ridderhof.

Zaterdag ontving de Arnhemse Helen Dowling Instituut een check van €122.954,- na een benefietavond. Het geld is bedoeld voor onderzoek en bieden van zorg naar mensen met kanker.

Ruim 250 gasten reisden op zaterdag 10 november af naar Naarden voor een benefietavond ter ere van het 30-jarig bestaan van het Arnhemse Helen Dowling Instituut (HDI). Met de tafelverkoop en opbrengsten uit loterij en veiling werd € 122.954,- ingezameld. Deze inkomsten zijn onmisbaar voor het instituut om zorg te kunnen blijven bieden, nu en in de toekomst. De aanwezigen werden verrast met een afwisselend programma. Naast inhoudelijke bijdragen door medewerkers van het HDI, stond een ludieke quiz op het programma dat gepresenteerd werd door Ruben Nicolai. Alain Clark zong enkele intieme nummers. Ondertussen genoten de gasten van een sharing dinner.

Onmisbare inkomsten

Directeur Hanneke Haanraadts: “Het is een emotionele klap om geconfronteerd te worden met kanker. Alles wat ooit zo vanzelfsprekend was in het leven, is opeens onzeker. Met professionele zorg geven we mensen de regie over hun leven, daar waar mogelijk, weer terug.” Jaarlijks helpt het HDI ruim 2.300 cliënten vanuit vestigingen in Bilthoven en Arnhem en via online therapie in het hele land. De inkomsten uit het jubileumevent zijn onmisbaar voor het instituut om financieel overeind te blijven en de groeiende vraag naar psychologische hulp aan te kunnen.

Klappers van de avond

Veilingmeester Sophie Bremers van Christie’s liet 17 veilingkavels onder de hamer gaan tijdens de openbare veiling. Klapstuk van de avond was een reclamemast van Interbest, die tweemaal voor € 8.500,- werd afgeslagen. Nog eens 25 kavels werden geveild tijdens een stille veiling. Overige opbrengsten kwamen uit een loterij en de tafelverkoop.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint met 2-1 van FC Utrecht

Foto: Vitesse - ProShots

Vitesse heeft haar vijfde zege van het seizoen binnen. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van FC Utrecht door treffers van Bryan Linssen en Martin Ødegaard.

Nadat GelreDome massaal opstond en applaudisseerde voor ‘Mister Vitesse’ Theo Bos was het Vitesse dat na een kleine twintig minuten de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Alexander Büttner slingerde de bal voor het doel en vond ploegmaat Roy Beerens, die echter naast volleerde. Even later stichtte FC Utrecht hun eerste gevaar. Gyrano Kerk dook op voor het doel van Eduardo en kon vrij binnenkoppen, maar zijn inzet belandde in de handen van de Portugese goalie.image

Eduardo 
Hierna kwam er wat meer leven in het duel. Beerens zocht en vond het hoofd van Oussama Darfalou. De Algerijnse spits raakte het leer echter verkeerd en kopte naast. Op slag van rust kreeg Kerk na een handig steekballetje van Oussama Tannane een enorme kans om de score te openen, maar hij stuitte op de uitkomende Eduardo.image

Linssen scoort
Na een kwartier in de tweede helft kwam Vitesse op voorsprong. Middels een geweldige hakballetje zorgde Beerens ervoor dat Linssen vanuit kansrijke positie doeltreffend uit kon halen. Met een lage schuiver passeerde de aanvoerder FC Utrecht-doelman David Jensen: 1-0.image

Ødegaard tovert
Enkele minuten later mocht Ødegaard vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap. De technisch begaafde linkspoot krulde de bal vervolgens met veel gevoel over de Utrechtse muur en liet Jensen kansloos, waardoor Vitesse op 2-0 kwam.image

Aansluitingstreffer
FC Utrecht richtte zich echter op en was een kwartier voor het einde dicht bij de aansluitingstreffer. Timo Letschert zag zijn kopbal echter op de paal eindigen. Invaller Cyriel Dessers slaagde er luttele seconden later wél in om Eduardo te passeren en zette zodoende 2-1 op het scorebord.image

Winst
FC Utrecht probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar het was doelpuntenmaker Ødegaard die de beste kansen kreeg op een doelpunt. Tot tweemaal toe werd zijn inzet gekeerd door Jensen. Vijf minuten voor het einde voorkwam Eduardo met twee geweldige reddingen alsnog de 2-2, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Glutenvrije pepernoten tijdens intocht

foto: Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz

Helaas is het niet fijn voor kinderen met Glutenallergie om pepernoten te eten. Daarom heeft Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz (organisatie achter de intocht van Sinterklaas) besloten om glutenvrije pepernoten dit jaar uit te delen tijdens de intocht.

Door een glutenallergie is het moeilijk voor kinderen om op een leuke manier Sinterklaas te vieren. Zo mogen deze kinderen geen pepernoten en geen high five krijgen van Zwarte Piet in verband met kruimels op de handschoenen. Daarom zijn er speciale glutenvrije-Piet. Deze zijn opgeleid om met gluten om te gaan en oppassen voor kruisbesmetting.

Herkennen

Glutenvrije pieten zijn te herkennen aan hun groene strooizak en het symbool van de coeliakie-vereniging. De Pieten met glutenvrije pepernoten lopen voorin de stoer. Pieten met een zwarte strooizak hebben pepernoten met gluten. Om ook kinderen te herkennen die geen gluten mogen heeft de organisatie gevraagd of kinderen een groen vlaggetje kunnen uitprinten en op een stokje plakken of een kleurplaat aan je Pietenmuts of Sinterklaasmijter te hangen.

Meer informatie of downloaden van een vlaggetje en/of kleurplaat kan via glutenvrij.nl

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair