Beginpagina Nieuws Museumwoning in Malburgen nu nog nostalgischer

Museumwoning in Malburgen nu nog nostalgischer

4 min leestijd
0

De museumwoning in de Zilverschoonstraat heeft behalve een ouderwets interieur nu ook een nostalgisch straatnaambordje gekregen.  Directeur Gerrit Breeman van woningcorporatie Volkshuisvesting en vakvrouw Linda Hesseling hebben het oude bordje samen vervangen. De actie is onderdeel van project museumwoningen dat Volkshuisvesting enkele jaren geleden samen met het Openlucht Museum en met ondersteuning van de Provincie Gelderland heeft opgezet.

Arnhem telt nu zeven museumwoningen. Die in de Malburgen is in 1951 gebouwd in opdracht van woningcorporatie Centrale Woningstichting, de voorloper van Volkshuisvesting Arnhem. Bijna alles in het huis is nog origineel: de vaste kasten (met alle sleutels), de gordijnplanken, de ijzeren deurkrukken, het schilderwerk, het beton-emaille op de wanden, de trap in de tuin.

Doorzon

Het is een van eerste doorzonwoningen, waardoor het woningtype met voor-en achter(slaap)kamer naar de achtergrond werd verdreven. Het keukenblok is gerestaureerd, de badkamer, niet meer dan een kast, heeft nog de originele granito-vloer en is ook opgeknapt. In de woonkamer zie je een ouderwetse, zwarte, kolenkachel als enige warmtebron in de woning.

Zondag 25 juni zijn alle museumwoningen weer open voor publiek. Van 13.30 en 16.30 uur is iedereen welkom aan de Johan de Wittlaan 268-2, de Borgardijnstraat 3, de Vijverlaan 73, de Catharijnestraat 28, de Eduard van Beinumlaan 24 en aan de  Zilverschoonstraat 30 natuurlijk. De woning aan de de Hazelaarstraat 69 is gesloten.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer René Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…