Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Vitesse boos over lage aantal kaartjes Johan Cruyff-schaal

Vitesse

De KNVB heeft bepaald dat Vitesse-supporters 1.200 kaarten krijgen voor de wedstrijd om de Johan Cruyff-schaal. Dat zijn er een stuk minder dan de eerder verwachte 4.000. Vitesse-directeur Joost de Wit heeft zijn ongenoegen geuit. Volgens hem voelt de Arnhemse club zich nu ‘een figurant’.

De wedstrijd is op 5 augustus tegen Feyenoord in het Feyenoord-Stadion. In Rotterdam zeggen ze dat ze met meer kaarten voor Vitesse de veiligheid in di e stad niet kunnen garanderen. Volgens De Wit is het aantal kaarten dit in strijd met het uitgangspunt dat het een neutrale wedstrijd moet zijn.

Bizar

“De bizarre toezegging van slechts 1.200 kaarten voor onze supporters staat niet in verhouding tot het uitgangspunt om van deze neutrale wedstrijd een aantrekkelijk voetbalevenement te maken bij de start van het seizoen”, zegt de clubbestuurder in een nadere toelichting. “Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend.”

De Wit zegt dat Vitesse in de afgelopen weken op veel verschillende manieren het gesprek heeft gevoerd met de voetbalbond. Die heeft deze week echter definitief laten weten niet terug te willen komen op hun besluit, omdat de Rotterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) de veiligheid niet zou kunnen garanderen tijdens de vakantieperiode.

Verschuilen

Volgens Vitesse verschuilt de KNVB zich onterecht achter de driehoek omdat de bond in een eerder stadium verzuimd heeft eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de organisatie van het evenement. Bovendien valt er veel aan te merken op de besluitvorming. Te weinig clubs zijn bij de uitkomsten van de nieuwe aanpak betrokken, is het niet duidelijk hoe dit besluit precies is genomen en wie waar nu uiteindelijk mee heeft ingestemd.

“Dat wij nu met de gevolgen worden geconfronteerd is erg zuur”, zegt De Wit. “En dit gaat niet over de Johan Cruijff Schaal alleen. Het raakt aan een groter probleem dat we met elkaar hebben. Dit gaat opnieuw over draagvlak en de samenwerking tussen de clubs en de KNVB. Over de vraag waar de KNVB nu precies voor staat.

Zorgen

Het is niet de eerste keer dat dit in de afgelopen maanden ter discussie wordt gesteld, aldus De Wit. “Dat baart me zorgen. In de bijeenkomst van clubs en KNVB aanstaande maandag zal ik hier zeker vragen over gaan stellen.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Justin Timberlake vrijdag in Arnhem

foto: Man of the Woods tour

Vrijdag staat Justin Timberlake in Arnhem. Daar heeft hij in het Gelredome zijn ‘The Man of The Woods’ tour. Voor de fans is er nog goed nieuws! Er zijn nog tickets….

The Man of The Woods tour begint op 22 juni in Parijs en bevat 16 optredens in onder meer Londen, Amsterdam, Stockholm, Kopenhagen,  Berlijn en onze Arnhem. In het Gelredome heeft hij een groot podium waar het hele publiek van kan genieten.

Er zijn nog tickets

Je zou verwachten dat het concert van de wereldster in Arnhem al helemaal is uitverkocht, maar er zijn gelukkig nog kaartjes te koop voor de fans. Timberlake is een van de populairste artiesten van de laatste jaren. Zo scoorde hij grote hits met nummers als Can’t stop the feeling, Say something en Love never felt so good. Wil je nog naar het concert? Kijk dan hier of er nog tickets zijn!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Maarten van der Weijden zwom ook voor de Arnhemse Helen Dowling Instituut

foto: Maarten van der Weijden foundation

Maarten van der Weijden startte zaterdagochtend 18 augustus met de 11stedenzwemtocht. Het doel was om 200 km te zwemmen en daarmee geld op te halen voor 11 onderzoeken met betrekking tot kanker. Een van de onderzoeken waar hij voor zwom was van het onderzoek ‘REFINE’ van het Arnhemse Helen Dowling Instituut (HDI). Na maar liefst 163 km moest Maarten zijn zwemtocht staken omdat hij ziek was. Het HDI was op verschillende momenten aanwezig om Maarten aan te moedigen en binnen te halen in Leeuwarden. Dinsdag avond werd bekend gemaakt dat Maarten 3,5 miljoen bij elkaar heeft gezwommen en de teller loopt nog steeds omhoog. 

Held

Helen Dowling Instituut is trots op de prestatie van Maarten. “Wat een ongelooflijke prestatie heeft Maarten neergezet. Wij zijn ontzettend onder de indruk van zijn zwemtocht en ook wat dit heeft losgemaakt in Nederland. Met het fantastische bedrag dat Maarten heeft opgehaald kan meer onderzoek worden gedaan naar kanker. Niet alleen naar kankerbehandelingen, maar ook naar de kwaliteit van leven bij kanker. Vermoeidheid bij kanker is een van de meest voorkomende klachten waar in veel gevallen iets aan te doen is. Er is alleen meer onderzoek nodig naar wat voor wie werkt, en daar moet meer onderzoek naar worden gedaan” aldus Renate Koers, manager Communicatie & Fondsenwerving bij het HDI.

Onderzoek naar vermoeidheid bij kanker

Zeker één op de drie patiënten met kanker heeft last van aanhoudende vermoeidheid. Zelfs lang nadat de behandeling succesvol is afgerond. Deze vermoeidheid heeft een grote invloed op het leven van de patiënt. De afgelopen jaren zijn er zeer uiteenlopende interventies ontwikkeld om chronische vermoeidheid na kanker te verminderen. Uit het onderzoek Fitter na Kanker is gebleken dat verschillende e-health interventies effectief zijn in het verminderen van chronische vermoeidheid na kanker. We weten echter nog onvoldoende welk type interventie, of welke combinatie, nu het beste werkt voor welke cliënt. Daarom is het vervolgonderzoek Refine gestart. “We willen kunnen voorspellen welke e-therapie, of combinatie van therapieën, het beste werkt voor welke cliënt. Er wordt hiermee op individueel niveau gekeken naar factoren die bepalen welke behandeling het best aansluit bij de cliënt. Zo hopen we bij te dragen aan het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben gehad en last houden van ernstige vermoeidheid als gevolg van de ziekte” zegt Marije van der Lee, hoofd onderzoek bij het HDI.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ødegaard nieuwste aanwinst Vitesse

Martin Ødegaard is komend seizoen Vitessenaar. De 19-jarige Noor wordt voor een seizoen gehuurd van Real Madrid.

Ødegaard debuteerde in 2014 als 15-jarige bij het Noorse Strømsgodset IF. In augustus van dat jaar debuteerde de linksbenige Ødegaard ook in het nationaal elftal van Noorwegen. In januari 2015 tekende de Noor een meerjarig contract bij de Spaanse topclub Real Madrid. Vanaf januari 2017 is de aanvallende middenvelder al een bekend gezicht in de Eredivisie, aangezien hij voor anderhalf jaar op huurbasis uitkwam voor sc Heerenveen.

image

Ødegaard over zijn nieuwe club: “De afgelopen anderhalf jaar heb ik al in de Eredivisie gespeeld. Ik ben toen onder de indruk geraakt van Vitesse. Ik heb Vitesse leren kennen als een goed voetballende ploeg, met een aanvallende en dominante spelopvatting. Ik denk dat die manier van spelen mij goed ligt. Ook heeft Vitesse laten zien jonge spelers een kans te durven geven. Daarom ben ik blij met de kans die Vitesse mij biedt.”

image

Technisch directeur Marc van Hintum: “We zijn heel blij dat Martin voor Vitesse heeft gekozen. Ondanks interesse van andere clubs hebben we Martin kunnen overtuigen met de visie waar Vitesse voor staat. Martin beschikt over kwaliteiten die een team een impuls kunnen geven.”

image

Ødegaard , geboren in het Noorse Drammen, is het tiende nieuwe gezicht in de selectie van hoofdtrainer Leonid Slutskiy. Hij gaat spelen met rugnummer 18 en sluit per direct aan in Arnhem.

image

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair