Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gemeente en verzekeraar helpen bij schulden zorg

geld

Bijstandontvangers met een schuld bij hun zorgverzekeraar kunnen vanaf nu in aanmerking komen voor de Regeling Uitstroom Bronheffing (RUB). Dat laat de gemeente Arnhem weten. Door de regeling hoeven wanbetalers niet langer een hoge boete te betalen en wordt de schuld daadwerkelijk afgelost.

Daardoor kunnen zij zich weer aanvullend verzekeren en wordt de zorgtoeslag niet langer ingehouden op hun uitkering, zo is de bedoeling. Arnhem is een van de eerste gemeenten die deze regeling uitvoert. In de stad komen ongeveer 640 bijstandsgerechtigden voor de regeling in aanmerking, aldus de gemeentewoordvoering. De gemeente benadert sinds maart kandidaten voor deze steun.

Schuld aflossen

Gerrie Elfrink

Gerrie Elfrink: “Meer schulden zorgen voor meer schuldenstress.

Deelnemers komen in een collectieve basisverzekering en een aanvullende verzekering. Die heeft de gemeente met zorgverzekeraar Menzis afgesloten. De dekking van de tandarts- en ziektekosten wordt daarmee uitgebreid. Verder lossen deelnemers hun schuld bij Menzis af met maximaal 36 maanden van 25 euro. Daarna scheldt de verzekeraar de restschuld kwijt.

Volgens wethouder Gerrie Elfrink (Armoedebeleid) komen mensen door schuldenstress juist nog meer in de problemen. “Het is belangrijk dat we dit op tijd zien en mensen gaan helpen, in plaats van boetes uitschrijven waardoor de stress nog verder toeneemt. Helaas is het nog wel steeds zo dat het hebben van schulden heel normaal wordt gevonden.”

Meerdere schuldeisers

In de periode maart – april 2017 zijn 343 inwoners van de doelgroep benaderd. Van deze groep doen 220 inwoners mee aan de regeling. Hiervan zijn 67 inwoners doorverwezen naar de sociale wijkteams in verband met meerdere schuldeisers. Deze inwoners worden daar verder begeleid. Inwoners die nog niet hebben gereageerd op de uitnodiging, worden na de zomer opnieuw benaderd.

Om te voorkomen dat er nieuwe achterstanden ontstaan, wordt het eigen risico van de deelnemers aan de RUB per 2018 in de dekking van de zorgverzekering ondergebracht. Vanaf 2018 wordt de RUB regeling ingebed in de werkwijze van de gemeente. Deze regeling en het project Vroeg Eropaf versterken elkaar.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair