Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

De Staat is een groot succes voor De Markt

De Staat

De nieuwe aanwinst voor de Markt blijkt een groot succes. Want het nieuwe bar & keuken De Staat blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op nieuw publiek.
  

30-plussers

Vooral 30-plussers weten De Staat goed te vinden. De inrichting, muziek en een combinatie van drankjes met dagvers eten valt bij de bezoekers goed in de smaak. Overdag zijn er veel mensen te vinden, vooral tijdens de lunch. Volgens mede-eigenaar Mathijs Gielen mag het wel op sommige avonden nog wat drukker. “Er zijn nog wat avonden waar we plek over hebben. Maar ik verwacht dat dit wel goed gaat komen.”

Volgens Gielen komt dat omdat anderen de zaak nog moeten ontdekken. “Tot nu toe zien we steeds meer nieuwe gezichten. Mensen horen via via over De Staat.” Binnenkort is er op vrijdag de Staatsborrel. Tijdens de Staatsborrel willen ze hongerige Arnhemmers hun weekend goed laten beginnen.

 

Gewaarschuwd

Eigenaren Mathijs en Lisanne kregen voordat ze begonnen een hoop waarschuwingen dat de locatie moeilijk is. Maar ze weten de zaak heel goed draaiende te houden. Dit komt vooral door hun creatieve houding en juiste visie op verse producten. “Zo steekt elke vrijdag en zaterdag de kok van De Straat over naar de Markt. Daar laat hij zich door de producten op de markt inspireren voor nieuwe gerechten. Door daar in te kopen steunen wij de lokale economie.”

Ook bezoeker Martin (33) is tevreden over de sfeer in De Staat. “Al lange tijd zoek ik naar een plek waar ik me thuis voel. Ik heb dat nu wel gevonden in De Staat. Naast mooie producten hebben ze ook vriendelijk en vooral deskundig personeel. Dat vind je tegenwoordig ook niet meer zo veel.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Route Ome Joop’s Tour definitief

foto: Ome Joops Tour

Maandag 23 juli klinkt bij het stadhuis in Arnhem het startschot voor de 68 e editie van Ome Joop’s Tour, de jaarlijkse wielerjeugdronde door Nederland voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar.

De editie van 2018 brengt de kinderen dit keer via de Achterhoek, Overijssel, Drenthe helemaal tot in Groningen, waarvandaan met een nostalgische NS trein ‘De Hondekop’ richting De Efteling wordt gereisd. Vanuit Loon op Zand gaat het peloton via een tweetal tussenstops op woensdag 1 augustus terug naar Arnhem. Met 26 wielerploegen en een groot leger aan vrijwilligers bezorgt Ome Joop’s Tour de kinderen gedurende tien dagen een onvergetelijke vakantie.

Routeschema Ome Joop’s Tour 2018

Het volledige routeschema van Ome Joop’s Tour 2018 is:
Maandag 23 juli: Arnhem – Ulft, startschot 11.00 uur Stadhuis Arnhem
Dinsdag 24 juli: Ulft – Deventer
Woensdag 25 juli: Deventer – Hellendoorn
Donderdag 26 juli: Hellendoorn – Hoogeveen
Vrijdag 27 juli: Hoogeveen – Groningen
Zaterdag 28 juli: Groningen – ’s-Hertogenbosch – Loon op Zand: verplaatsing met De Hondekop
Zondag 29 juli: Rustdag in De Efteling
Maandag 30 juli: Loon op Zand – Oss
Dinsdag 31 juli: Oss – Rhenen
Woensdag 1 augustus: Rhenen – Arnhem, finish 16.00 uur Valkenhuizen Arnhem

Ome Joop’s Tour

De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het vaandel overgenomen.
Alle informatie over de ronde is te vinden op www.omejoopstour.nl.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Oud Arnhemmer E-sporter Koen Verweij schrijft boek over zijn carriere

Het zijn bijzondere dagen voor Oud Arnhemmer en E-sporter Koen Weijland. Nadat hij woensdag bekend heeft gemaakt te stoppen bij zijn club Ajax als E-sporter, laat Koen weten dat er een boek komt waarin hij zijn carrière beschreven als FIFA E-sporter. Wat ooit begon als hobby eindigden tot ver kort als de eerste betaalde E-sporter bij Ajax. Daarnaast is hij 5 keer Nederlands kampioen geworden en behaalde hij zelfs de Europese kampioenschap. 

Stijder

In het boek ‘Strijder’ is het verhaal van Koen Weijland, Nederlands bekendste professioneel FIFA E-sporter, die officieel E-Sporter voor Ajax was tot woensdag. In zijn boek beschrijft Koen de weg naar de top en geeft hij tips hoe ook jij een professioneel E-Sporter kunt worden. Koen is vijfvoudig Nederlands kampioen en stond in 2010, 2011 en 2015 boven aan de wereldranglijst. Via zijn YouTube-kanaal en Instagram-account volgen meer dan 200.000 E-Sportliefhebbers zijn avonturen, wedstrijden, tips en trucs.

Stoppen bij Ajax

Naast het lanceren van zijn boek, gaat Koen ook afscheid nemen van zijn carrière bij Ajax. “Ik zal voor altijd trots zijn dat ik de eerste E-sporter ooit ben van Ajax. Ik wil deze prachtige club, alle medewerkers, spelers en supporters bedanken voor het vertrouwen en de wederzijdse liefde. Samen hebben we Ajax E-sports opgebouwd en geweldige tijden beleefd.” laat Koen Weijland woensdag weten op zijn sociale media. “De club zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben, maar voor mij is de tijd gekomen om te stoppen als E-sporter van Ajax en me volledig te richten op mijn YouTube en presentatie ambities.”

Strijder zal vanaf 4 september online te koop zijn bij bol.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

In de zomer zelf groenten oogsten bij Stadslandbouw Mooieweg

foto: Mooiland

Hou je ook van zomergroenten, onbespoten en vers van het land? Tijdens de zomermaanden kun je voor een klein bedrag zelf groenten oogsten bij Stadslandbouw Mooieweg in Rijkerswoerd. De Zelf-Oogst Zaterdagen zijn om de twee weken  op zaterdag 28 juli, 11 en 25 augustus en 8 en 22 september, tussen 11:00 en 13:00 uur. Ook de naastgelegen tuinderij De Mijmering biedt op deze dagen verse groenten voor de verkoop aan.

Lekker gezond

Courgettes, bonen,  kooltjes, sla, tomaten en aardappelen.  Maar ook bessen en later in het jaar pompoenen en verse bloemen: je vindt het allemaal op het land van Stadslandbouw Mooieweg aan de Mooieweg 17. Voor kleine bedragen oogst je wat je lekker vindt en rekent dit af bij een van de vrijwilligers. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stadslandbouw, om onderhoud en de aankoop van zaden en planten te betalen. Tijdens jouw bezoek kunt u ook op uw gemak eens rondkijken op ons terrein.

Denk wel aan kleingeld en een tas om jouw oogst mee naar huis te nemen. Pinnen kan helaas niet op het terrein.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair