Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

De Staat is een groot succes voor De Markt

De Staat

De nieuwe aanwinst voor de Markt blijkt een groot succes. Want het nieuwe bar & keuken De Staat blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op nieuw publiek.
  

30-plussers

Vooral 30-plussers weten De Staat goed te vinden. De inrichting, muziek en een combinatie van drankjes met dagvers eten valt bij de bezoekers goed in de smaak. Overdag zijn er veel mensen te vinden, vooral tijdens de lunch. Volgens mede-eigenaar Mathijs Gielen mag het wel op sommige avonden nog wat drukker. “Er zijn nog wat avonden waar we plek over hebben. Maar ik verwacht dat dit wel goed gaat komen.”

Volgens Gielen komt dat omdat anderen de zaak nog moeten ontdekken. “Tot nu toe zien we steeds meer nieuwe gezichten. Mensen horen via via over De Staat.” Binnenkort is er op vrijdag de Staatsborrel. Tijdens de Staatsborrel willen ze hongerige Arnhemmers hun weekend goed laten beginnen.

 

Gewaarschuwd

Eigenaren Mathijs en Lisanne kregen voordat ze begonnen een hoop waarschuwingen dat de locatie moeilijk is. Maar ze weten de zaak heel goed draaiende te houden. Dit komt vooral door hun creatieve houding en juiste visie op verse producten. “Zo steekt elke vrijdag en zaterdag de kok van De Straat over naar de Markt. Daar laat hij zich door de producten op de markt inspireren voor nieuwe gerechten. Door daar in te kopen steunen wij de lokale economie.”

Ook bezoeker Martin (33) is tevreden over de sfeer in De Staat. “Al lange tijd zoek ik naar een plek waar ik me thuis voel. Ik heb dat nu wel gevonden in De Staat. Naast mooie producten hebben ze ook vriendelijk en vooral deskundig personeel. Dat vind je tegenwoordig ook niet meer zo veel.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Koningsdagmarkt in park Sonsbeek

foto: Pixabay - Kikos

Dit jaar wordt wederom de koningsmarkt Arnhem georganiseerd. Echter niet meer op de vertrouwde Kerkplein, maar in park Sonsbeek.

Nadat de Koningsdagmarkt vorig jaar een plekje zocht omdat Focus op de Kerkplein is gekomen. Is er dit jaar ervoor gekozen om de markt aan de Zijpendaalseweg te plaatsen. Deze unieke locatie is direct naast het Park Sonsbeek, waar ook de familieactiviteiten worden georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Doe Mee’.

kraam

Arnhemmers kunnen net als voorgaande jaren ook dit jaar weer een kraam huren om de spulletjes aan de man te brengen. “Maar we doen als stichting ook graag iets terug voor de Arnhemmers. Hiervoor stellen wij vier marktkramen beschikbaar voor goede doelen in Arnhem.” aldus Tomas Taubman, organisator van Koningsdagmarkt. “Hiermee bedoelen we niet de “ grote “ goede doelen, maar de kleine initiatieven die zoveel kunnen betekenen voor mensen. De opbrengsten van de marktkraam moet dan ook direct naar het goede doel gaan. Denk hierbij aan materialen voor het breien van troostdekentjes. Gezelschapsspellen voor ouderen. enz.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Ballet: Romeo and Juliet

romeo en julia

Op zondag 21 januari om 16:00 uur is het ballet Romeo and Juliet te aanschouwen. Alexei Ratmansky, de voormalige artistiek directeur van het Bolshoi-ballet, geeft deze nieuwe productie een dramatische urgentie. Het is een verfrissende nieuwe versie van Shakespeares geliefde en onsterfelijke liefdesverhaal. Met zijn briljante en gedetailleerde bewerking op de romantische en filmische muziek van Prokofiev laat hij het verhaal van het beroemdste liefdespaar uit de literatuur herleven, zoals geen andere klassieke balletchoreograaf dat kan.

Het verhaal van Romeo en Juliet is wereldberoemd. In het Italiaanse Verona worden Romeo en Julia tot over hun oren verliefd op elkaar, terwijl hun rivaliserende families, de Montagues en de Capulets, in een bittere strijd zijn verwikkeld die eindigt in een hartverscheurende tragedie… Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Meer bezoekers voor Focus

Focus Korenmarkt

Focus Filmtheater heeft in 2017 ruim 70.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er volgens het filmhuis 5.000 meer dan in het jaar ervoor. Moonlight, Lion, Manchester by the Sea en Jackie waren de grootste publiekstrekkers.

De 70.546 bezoekers zagen in totaal 4.281 voorstellingen van 284 verschillende titels.Verder meldt Focus dat het afgelopen jaar veelvuldig samen met andere organisaties. “Onder meer met het bijzondere platform Gelders Doek dat een ontmoetingsplek biedt voor makers en kijkers. En met de landelijke organisatie Movies that Matter on Tour waarin geëngageerd filmaanbod gecombineerd wordt met interessante zaalgesprekken.”

Gruffalo

Focus Junior ontving 3.213 bezoekers. De meeste kinderen kwamen in de herfstvakantie, toen films als de Gruffalo, Hotel de Grote L en Shaun het schaap te zien waren. Voor een flink aantal middelbare scholen uit Arnhem en omstreken organiseerde Focus 79 schoolvoorstellingen.

Het filmtheater verwacht in mei te verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen aan het Audrey Hepburnplein.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair