Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

De Staat is een groot succes voor De Markt

De Staat

De nieuwe aanwinst voor de Markt blijkt een groot succes. Want het nieuwe bar & keuken De Staat blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op nieuw publiek.
  

30-plussers

Vooral 30-plussers weten De Staat goed te vinden. De inrichting, muziek en een combinatie van drankjes met dagvers eten valt bij de bezoekers goed in de smaak. Overdag zijn er veel mensen te vinden, vooral tijdens de lunch. Volgens mede-eigenaar Mathijs Gielen mag het wel op sommige avonden nog wat drukker. “Er zijn nog wat avonden waar we plek over hebben. Maar ik verwacht dat dit wel goed gaat komen.”

Volgens Gielen komt dat omdat anderen de zaak nog moeten ontdekken. “Tot nu toe zien we steeds meer nieuwe gezichten. Mensen horen via via over De Staat.” Binnenkort is er op vrijdag de Staatsborrel. Tijdens de Staatsborrel willen ze hongerige Arnhemmers hun weekend goed laten beginnen.

 

Gewaarschuwd

Eigenaren Mathijs en Lisanne kregen voordat ze begonnen een hoop waarschuwingen dat de locatie moeilijk is. Maar ze weten de zaak heel goed draaiende te houden. Dit komt vooral door hun creatieve houding en juiste visie op verse producten. “Zo steekt elke vrijdag en zaterdag de kok van De Straat over naar de Markt. Daar laat hij zich door de producten op de markt inspireren voor nieuwe gerechten. Door daar in te kopen steunen wij de lokale economie.”

Ook bezoeker Martin (33) is tevreden over de sfeer in De Staat. “Al lange tijd zoek ik naar een plek waar ik me thuis voel. Ik heb dat nu wel gevonden in De Staat. Naast mooie producten hebben ze ook vriendelijk en vooral deskundig personeel. Dat vind je tegenwoordig ook niet meer zo veel.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Opera Cendrillon (Massenet) bij Pathé Arnhem!

cendrillon

Op zondag 6 mei om 11:00 uur is er weer een Opera te bewonderen bij Pathé Arnhem. Dit keer, Cendrillon (Massenet) welke de New York Times als ´Glorieus!´ bejubelde toen Joyce DiDonato de titelrol van Cendrillon in de Royal Opera in 2011 zong.

Dominant

De landjonker Pandolfe is getrouwd met Madame de la Haltière, een dominante gravin. Samen met haar dochters Noémie en Dorothée pest zij Pandolfe’s dochter uit zijn eerste huwelijk, Lucette (‘Cendrillon’ genoemd). Pandolfe houdt van Cendrillon maar is te bang voor zijn echtgenote om haar te helpen.

De live voorstelling van The Metropolitan Opera uit New York wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid. Vanaf 10:30 uur staat er een lekkere kop koffie voor je klaar. Koop je tickets via de site van Pathé en geniet van deze Opera!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeente Arnhem wil dit jaar geen nationale intocht Sinterklaas

foto: Wikipedia

De gemeente Arnhem heeft geen gehoor gegeven aan de oproep van de NTR om een nieuwe locatie voor de nationale intocht Sinterklaas.

De NTR deed in maart een oproep voor een gemeente die de nationale intocht wilde ontvangen. Zij konden geen gemeente vinden die Sinterklaas wilde binnenhalen. Ondanks dat de gemeente Arnhem in haar evenementenvisie heeft staan dat ze grote evenementen zoals the Passion of Nationale intocht Sinterklaas naar Arnhem binnen moet halen, is er toch gekozen om geen gehoor te geven aan de oproep van de NTR.

Budget

De gemeenteraad heeft volgens de woordvoerder van de gemeente Arnhem geen opdrachtgegeven of budget beschikbaar gesteld voor het nationale evenement. De nationale intocht van Sinterklaas heeft het Friese Dokkum vorig jaar 350.000 euro gekost.

De gemeente Arnhem geeft aan dat de nieuwe gemeenteraad in de toekomst een besluit moet maken of er wel of geen nationale intocht moet komen in Arnhem.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair