Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Leisink: onderzoek naar ‘onveilige’ bestuurscultuur Arnhem

Martijn Leisink

Onafhankelijke onderzoekers moeten de bestuurscultuur in de gemeente Arnhem onder de loep nemen. Dat zegt wethouder Martijn Leisink in een verslag van gesprekken die hij heeft gehad met de fractievoorzitters in de gemeenteraad. “Het ontbreekt op dit moment aan een veilige omgeving om elkaar op vermeende bedoelingen aan te spreken en – belangrijker nog – daar wederzijds lering uit te trekken”, aldus Leisink.

Hij ziet er bij verschillende partijen wel de wil toe. “Het elkaar aanspreken in de raadzaal is niet voldoende of soms zelfs contraproductief”, stelt hij vast. “Het niet aanspreken van elkaar komt nogal eens vanuit de verwachting dat de ander ‘er toch niks mee zal doen’.”

Verkiezingen

De VVD in de Arnhemse gemeenteraad heeft eerder al aangedrongen op zo’n onderzoek. Leisink sluit zich daar nu bij aan. “Ik adviseer met het oog op de verkiezingen een dergelijk onderzoek uiterlijk in oktober af te ronden en uiterlijk in november in de raad te bespreken.”

Leisink zegt dat hij de fractieleiders op persoonlijke titel heeft gesproken. Het feit dat vorige maand coalitiepartij ChristenUnie uit het college stapte, was mede aanleiding voor de gesprekken. In sommige media verschenen kort daarna verhalen over een slechte sfeer binnen het college.

Minderheid

Tijdens de gesprekken heeft Leisink ook de mogelijkheden verkend om voor de periode tot maart 2018 een nieuwe coalitie te smeden. Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Leisink is een minderheidscoalitie de meest voor de hand liggende optie.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair